این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۱۳، شماره ۴۰، صفحات ۹-۱۶

عنوان فارسی بررسی تاثیر مقدار امولسیفایر و فاز روغنی بر HLB بحرانی فاز روغنی و ویسکوزیته امولسیون پارافین مایع
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: امولسیون ها سیستم هایی هستند که از پراکندگی حداقل یک مایع غیرقابل اختلاف در مایع دیگر تشکیل می شوند و برخلاف میکروامولسیون ها از نظر ترمودینامیکی ناپایدار می باشند.پایداری آنها را با افزودن موادی نظیر مواد فعال سطحی می توان افزایش داد. از آنجایی که مقدار سورفکتانت مورد استفاده و درصد حجمی فاز روغنی می تواند خصوصیات امولسیون را تحت تاثیر قرار دهد، این پژوهش به منظور بررسی تاثیر میزان فاز روغنی و مخلوط سورفکتانت ها بر HLB بحرانی فاز روغنی و خصوصیات رئولوژیک، امولسیون پارافین مایع در آب طراحی گردیده است، مواد و روش ها: جهت بررسی تاثیر میزان فاز چرب، امولسیون های دارای 25 تا 55 درصد از فاز روغنی و 5 درصد از مخلوط سورفکتانت ها در محوده HLB بین 12-7 تهیه گردید. جهت بررسی تاثیر میزان سورفکتانت ها تهیه گردید. میزان پایداری فیزیکی امولسیون های مورد نظر در سه دما (دمای محیط، 4 و 40 درجه سانتیگراد) بررسی گردید. یافته ها: نتایج حاصل، بیانگر این امر بود که با افزایش میزان فاز داخلی در غلظت ثابت از سورفکتانت، پایداری امولسیون ها کاهش می یابد (P< 0.01)، همچنین با افزایش میزان سورکفتانت تا یک حد مشخص، پایداری امولسیون ها در غلظت ثابت از فاز داخلی افزایش یابد. استنتاج: با نتایج بدست آمده می توان گفت که برای تهیه یک امولسیون پایدار از پارافین مایع در آب نیاز به غلظت مناسب از فاز داخلی و امولسیفایر با HLB اپتیمم می باشد. با افزایش میزان فاز داخلی و ثابت ماندن غلظت امولسیفایر از میزان پایداری امولسیون ها نیز کاسته می شود که احتمالا به دلیل عدم توانایی سورفکتانت ها در تشکیل یک فیلم مناسب در اطراف ذرات فاز پراکنده می باشد. در مورد تاثیر تغییر عوامل ذکر شده بر ویسکوزیته ظاهری نیز می توان گفت افزایش درصد فاز داخلی منجر به افزایش ویسکوزیته ظاهری امولسیون می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله امولسیون‌ها، ترکیبات فعال در سطح، پارافین مایع

عنوان انگلیسی Evaluation of emulsifier and oilhase confent emulsion on critical HLB and viscoistry of liquid mineral bizhani
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Ëmulsion are the systems developed from due ho minimal distribution of a non liquid in onoter liquid and in contrast to micro emulsions, stabilized are non strabilized. Their stability can be increased by increasing surface active agents. Since the amount og surfactant being used and volumic percentage of oil phase can effect the properties of wmulsion. This study was designed in order to evaluate the effect of oil phase and mixture of surfactants on critical HBL oil phase and reolegic behavier of liquid parafine emulsion in water Materials and methods:Ïn order to evaluate effect of oil phase, emulision containing 25-55% oilphase and 5% mixture of surfactants in HBL range of 7-12 were prepared. For evaluation of effect on the rate of surfactants in oil emulsion containing 25% oilphase, 0.75 to 5% of surfactants mixture were prepared. Rate of physical stability of expected emulsions were evaluated at room temperature, 4oc and 40oc Results:The results indicted that, with increasing in rate of internal phase at constant concentration of surfactant, stability of emulsions decrease(P< 0.01). Âlso with increase in the rate of surfactant to a certain extent. Stability of emulsions at constant concentration of internal phase increase. This phenomenon seams to be due to formation of a preper and stable film of surfactant around the surpending dispersed phase dropets and increase the physical stability at proper concetration of surfactant, vis cosity increases by increasing in the amount of dispersed phase. Çonclusion: Çonsidering the abtained results, it can be said that for pereperation of stable emulsion of liquid paraphine in water there is need of a proper concentration of internal phase increase in intrnal phase with and emulsifier with optimum HLB. and making constant of emulsion concentration, rate of stability of the emulsiofier also decrease, which can be probably due to inefficiency of surfactants to to form a proper film around the sadpending dispersed phase droplets. Âbout the effect on change of the mentioned factors on the apparent viscogity it can be said that increase in the rate internal phase leads to increase in apparent viscosity of emulsion.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ëmulsions, surfactants, mineral

نویسندگان مقاله جعفر اکبری | j âkbari
استادیار گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

مجید سعیدی | m saeedi


زینب رضاپور | z rezapour



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-779&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات