این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۱۱، شماره ۳۰، صفحات ۲۷-۳۰
عنوان فارسی
اندازه گیری میزان سرب و کادمیوم در دو سبزی اسفناج و تربچه شهرستان ساری در پاییز
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: یکی از عوارض صنعتی شدن جوامع، مصرف مواد شیمیایی مختلف می باشد که عمدتا بسیار خطرناک و کشنده هستند. فلزات سنگین نیز جزو این دسته از عوامل محسوب می شوند.مواد و روش ها: با توجه به خاصیت تجمع پذیری این فلزات، میزان سرب و کادمیوم در دو نوع سبزی اسفناج و تربچه شهرستان ساری مورد بررسی قرار گرفت. تکنیک به کار گرفته شده جهت آماده سازی نمونه ها، روش خاکستر خشک بود که توسط دستگاه اسپکتروسکوپ جذب اتمی اشعه دو فلز سرب و کادمیوم مورد اندازه گیری کمّی قرار گرفت. از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه به منظور مقایسه میانگین فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در چهار منطقه جغرافیایی (شمال، شرق، غرب و جنوب) در سبزیجات اسفناج و تربچه استفاده گردید.نتایج: اختلاف معنی داری بین میانگین سرب (در هر دو سبزی اسفناج و تربچه) در چهار منطقه جغرافیایی مشاهده شد (P< 0.05)، اما در خصوص کادمیوم این اختلاف معنی دار نبوده است. در بین دو فلز مورد بررسی، فلز سرب بالاترین میزان را داشت که بالاتر از حد استاندارد 2 ppm است. بالاترین میزان کادمیوم در سبزیجات، در منطقه جنوب مشاهده شد که با توجه به استاندارد کادمیوم در سبزیجات (0.25 ppm) در مورد اسفناج کمی بالاتر از حد استاندارد و در مورد سبزی تربچه نزدیک به حد استاندارد است.استنتاج: دو عامل آب و هوا به عنوان اصلی ترین عوامل در انتقال مستقیم سرب به گیاهان مطرح می باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سرب، کادمیوم، تربچه، استاندارد
عنوان انگلیسی
Qualitative Analysis of lead and cadmium in Spinach and Radish, in Sari, in autumn 1999
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose : Ône of the hazards of industrilization of the communities is use of different chemicals, which are dagnous and health threatening. Heavy methals are one of sach chemicals. Materials and Methods : Çonsidering the accumulative property of cadmium and lead in spinach and radish growing in sari suburbs, this research was undertaken. Dry ash method was applied for the preperation of the samples, and measures quantitatively with the help of flame atomic absorption spectroscope. Ône way variance analysis was used in order to compare the, mean presence of cadmium and lead, in four geographical vegetable growing regions (east, weeks, south, north)of sari. Results : Statistically significant difference was observed between mean content of lead in spinach and radish in the above four geographic regions (P< 0.05). But was not significant in case of cadmium. Lead had the highest content, which is more than the level of standarad Dfg ppm. The highest content of cadmium was observed in the vegetable growing in the south regions, which is more than the standard level of cadmium in vegetables (0.25 ppm), and is about the standard level in case of radish. Çonclusion : Wales and air are two main cause of direct treasmision of lead to vegetable.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Çadmium, Radish.Lead, Standard
نویسندگان مقاله
بیژن شعبان خانی | b shaban khani
کارشناس ارشد آمار حیاتی- مربی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
محمد آزادبخت | m âzad bakht
محمد شکرزاده لموکی | m shokri lomohi
شیرین بهرامی قانع | sh bahrami
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-23&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات