این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۴۵۹-۴۶۸

عنوان فارسی اثر پروبیوتیک بروباسیلوس لتروسپوروس بر هماتولوژی، اندام‌های داخلی، پراکسیداسیون گوشت و جمعیت میکروبی روده بلدرچین ژاپنی تغذیه شده با آفلاتوکسین
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی توان یک پروبیوتیک بومی از جنس باسیلوس (بروباسیلوس لتروسپوروس) در حذف آفلاتوکسین­ B1 آزمایشی با استفاده از 125 قطعه بلدرچین ژاپنی 21 روزه از جنس نر در 5 تیمار با پنج تکرار و 5 پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارها شامل شاهد (جیره پایه)، پروبیوتیک (جیره پایه + 108 واحد تشکیل دهنده کلنی در میلی­لیتر بروباسیلوس لتروسپوروس)، آفلاتوکسین B1 (جیره پایه + 5/2 میلی­گرم آفلاتوکسین B1 در کیلوگرم)، آفلاتوکسین B1 + پروبیوتیک (جیره پایه + 5/2 میلی­گرم آفلاتوکسین B1 در کیلوگرم و 108 واحد تشکیل دهنده کلنی در میلی­لیتر بروباسیلوس لتروسپوروس) و آفلاتوکسین B1 + میلبوند TX (جیره پایه + 5/2 میلی­گرم آفلاتوکسین B1 در کیلوگرم و 5/2 گرم میلبوند TX در کیلوگرم). تیمار آفلاتوکسین B1 در مقایسه با شاهد، هماتوکریت (003/0 = P)، گلبول­های قرمز خون (001/0 < P) و گلبول­های سفید خون (012/0 = P) را کاهش داد. بیشترین وزن نسبی کبد و قلب و کمترین مقدار تولید کف و کمترین وزن نسبی بورس فابریسیوس در تیمار آفلاتوکسین B1 مشاهده شد (05/0 < P). اما، وزن نسبی بورس فابریسیوس و غده کلوآکی در پرندگان تغذیه شده با پروبیوتیک مشابه با شاهد بود. پایداری کم لیپید در اثر مصرف آفلاتوکسین، با تغذیه پروبیوتیک بهبود یافت (001/0 < P). جمعیت اشریشیاکلی در تیمار آفلاتوکسین افزایش یافت در حالیکه جمعیت باکتری­های اسید لاکتیک کاهش یافت. عکس این نتیجه در اثر مصرف پروبیوتیک مشاهده شد (001/0 < P). این مطالعه نشان داد که پروبیوتیک بومی بروباسلوس لتروسپوروس می­تواند به­طور کارآمدی برای حذف اثرات منفی آفلاتوکسین B1 بر کیفیت گوشت و اکوسیستم میکروبی بلدرچین ژاپنی به کار رود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Brevibacillus laterosporus Probiotic on Hematology, Internal Organs, Meat Peroxidation and Ileal Microflora in Japanese Quails Fed Aflatoxin B1
چکیده انگلیسی مقاله In order to investigate the Aflatoxin B1 (AFB1) removal ability of Brevibacillus laterosporus (Bl), 125 male Japanese quails aged 21-day-old were divided into 5 experimental groups with 5 replicates of 5 birds each. The experimental groups were control (basal diet), Bl (basal diet+108 cfu Bl mL-1), AFB1 (basal diet+2.5 mg AFB1 kg-1), AFB1+Bl (basal diet+2.5 mg AFB1 kg-1 and 108 cfu Bl mL-1), and AFB1+Improved Milbond-TX® (basal diet+2.5 mg AFB1 and 2.5 g Improved Milbond-TX® kg-1). The AFB1 decreased hematocrit (P= 0.003), red blood cells (P< 0.001), and white blood cells (P= 0.012) compared to the control while Bl probiotic improved those parameters. The highest relative liver and heart weight and lowest foam production and relative weight of bursa of Fabricius were observed in AFB1 group (P< 0.05). However, the relative weight of bursa of Fabricius and cloacal gland of birds fed Bl were similar to those in the control group. The low oxidation stability of meat samples resulting from the use of AFB1 improved due to use of Bl probiotic (P< 0.001). The ileal population of Escherichia coli increased in AFB1 group while the lactic acid bacteria decreased. This condition was reversed due to administration of Bl probiotic (P< 0.001). This study clearly showed that indigenous Bl probiotic could be effectively used to lessen the negative effects of AFB1 on meat quality and microbial ecosystem of growing quail chicks.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله | F. Bagherzadeh Kasmani
Department of Animal Science, College of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Islamic Republic of Iran.


| M. A. Karimi Torshizi
Poultry Science Department- Faculty of Agriculture- Tarbiat Modares University


| M. Mehri
Department of Animal Science, College of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Islamic Republic of Iran.



نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-39633-54&slc_lang=fa&sid=23
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-623495.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات