این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۲۵-۳۲
عنوان فارسی
تجزیه تقریبی و محتوای اسیدآمینه در فیله گوشت ماهی کوتر ساده و ماهی کوتر دمزرد دریای عمان در پاییز و بهار
چکیده فارسی مقاله
اهداف: بهدلیل مصرف بالای ماهی کوتر نیاز است تا پروفیل اسیدآمینههای آن تهیه شود. هدف پژوهش حاضر تجزیه تقریبی و محتوای اسیدآمینه ماهی کوتر ساده و دمزرد دریای عمان در پاییز و بهار بود. مواد و روشها: پژوهش تجربی حاضر روی کوترماهیان ساده و دمزرد دریای عمان در فصل پاییز و بهار اجرا شد. ماهیان در ترکیب همسانی از نر و ماده در دو گروه، با 3 دسته 7تایی از ماهیان قرار داشتند. تجزیه اسیدآمینه کل با دستگاه کروماتوگرافی مایع صورت گرفت. دادهها با نرمافزار GRAPHPAD-PRISM 5 و آزمون T غیرجفتی تحلیل شد. یافتهها: در دو گونه، رطوبت در فصل پاییز بالاتر از بهار بود، اما میزان چربی، پروتئین و خاکستر کل در بهار نسبت به پاییز اختلاف معنیداری داشت. در بهار نسبت اسیدآمینههای ضروری به غیرضروری (E/NE) و آروماتیک اختلاف معنیداری در دو گونه نداشت، اما سایر موارد اختلاف معنیداری داشتند. در پاییز نسبت E/NE و اسیدآمینههای اسیدی، اختلاف معنیداری در دو گونه نداشتند. شاخصهای شیمیایی براساس نیاز انسان بالغ، بالاتر از یک بودند. اسیدآمینه لوسین در بازه سنی 5-2 سال در هر دو گونه در پاییز و بهار کمبود داشت. نتیجهگیری: هر دو گونه در فصل پاییز رطوبت بالاتری دارند، اما میزان چربی، پروتئین و خاکستر کل در بهار نسبت به پاییز بیشتر است. بیشترین اسیدآمینه دو گونه در دو فصل، گلوتامیکاسید و آسپارتیکاسید است. هیچ کمبودی در نیاز انسان بالغ برای اسیدآمینه ضروری موجود در دو گونه در دو فصل وجود ندارد. براساس نیاز کودکان 5-2سال، اسیدآمینه لوسین در هر دو گونه دارای کمبود است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کوتر ساده، کوتر دمزرد، اسیدآمینه، شاخص شیمیایی
عنوان انگلیسی
Proximate Composition and Amino Acid Profile of Pickhandle Barracuda and Yellowtail Barracuda Fillet in Autumn and Spring
چکیده انگلیسی مقاله
Aims: Due to the high consumption of Pickhandle Barracuda, it is necessary to prepare its amino acid profile. The aim of this study was to investigate the proximate composition and amino acid profile of Pickhandle Barracuda and Yellowtail Barracuda fillet in autumn and spring. Materials & Methods: The present experimental study was carried out on Pickhandle Barracuda and Yellowtail Barracuda in autumn and spring. The fish were equivalently divided in 2 groups of male and female in 3 clusters, each containing 7 fish. The total amino acid composition was performed by liquid chromatography. The data were analyzed by GRAPHPAD-PRISM 5 software, using unpaired T test. Findings: In two species, moisture in autumn was higher than spring, but, compared to autumn, the amount of fat, protein, and total ash had a significant difference in spring. In spring, the essential/nonessential (E/NE) amino acid ratio and aromatic amino acids did not have any significant differences in two species, but other measures had significant differences. In autumn, the E/NE ratio and acidic amino acids did not have any significant differences. Chemical indices were more than 1 based on the needs of the adult human. In two species, Leucine showed depletion in the range of 2 to 5 years in autumn and spring. Conclusion: Both species have a higher moisture in autumn, but the amount of fat, protein, and total ash in spring is higher than autumn. The most common amino acids in both seasons are Glutamic acid and Aspartic acid. Regarding the essential amino acids, there is no depletion in adult human necessity in two species in two seasons. Based on the needs of children aged 2 to 5 years, Leucine has depletion in both species.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی طاهری | A. Taheri
Fishery Department, Marine Sciences Faculty, Chabahar Maritime University, Chabahar, Iran
گروه شیلات ، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران
اسحاق ابراهیمزاده الهآباد | I. Ibrahimzadeh
Fishery Department, Marine Sciences Faculty, Chabahar Maritime University, Chabahar, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران
میر مهدی زاهدی | M.M. Zahedi
Marine Chemistry Department, Marine Sciences Faculty, Chabahar Maritime University, Chabahar, Iran
گروه شیمی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-11339-3&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-624454.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات