این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۳۳-۳۹
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای بافتی و رنگ فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان با استفاده از پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش در طول دوره نگهداری در یخچال
چکیده فارسی مقاله
اهداف: در راستای افزایش مصرف تازهخوری فرآوردههای شیلاتی، هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگیهای بافتی و رنگ فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان با پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش در طول دوره نگهداری در یخچال بود. مواد و روشها: پژوهش تجربی حاضر بهصورت آزمایش فاکتوریل با طرح کاملاً تصادفی انجام شد. سه تیمار فیلههای ماهی بدون پوشش، با محلول 2% کیتوزان و محلول 2% کیتوزان+0/5% اسانس مرزنجوش آماده و برای هر تیمار سه تکرار، آزمایش شدند. پس از شکلگیری پوشش در روزهای صفر، 7، 14، 21، ویژگیهای بافتی و رنگی ارزیابی شدند. تحلیل دادهها با آنالیز واریانس دوطرفه، آزمون چنددامنهای دانکن و نرمافزار SPSS 22 انجام شد. یافتهها: آنالیز تقریبی رطوبت، خاکستر، پروتئین و چربی کل بین روز صفر و 21 نگهداری در دمای یخچال تفاوت معنیداری نشان نداد. میزان باکتریهای سرماگرا در طول دوره نگهداری افزایش یافت و در تیمارهای مختلف تفاوت معنیدار داشت (0/05>p). شمارش میزان اولیه باکتریها در روز صفر بین فیله شاهد و فیلههای تیمارشده تفاوت معنیداری نشان نداد (0/05p>) ولی باگذشت زمان این تفاوت معنیدار شد (0/05p>). فیلههای تیمارشده با کیتوزان و اسانس منجر به حفظ حالت کشسانی بهتر و در نتیجه کیفیت بهتر بافت فیله در مقایسه با شاهد شدند. بهکاربردن 2% کیتوزان موجب حفظ این شاخصها در فیله بدون تغییر محسوس نسبت به شاهد شد (0/05p>). نتیجهگیری: پوششدهی فیله قزلآلای رنگیکمان با اسانس مرزنجوش موجب افزایش خواص ضدمیکروبی و ضداکسیداسیونی آن میشود و بهطور معنیداری کیفیت شاخصهای رنگ و بافت فیله این ماهی را در طول نگهداری در یخچال حفظ میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماهی قزلآلا، پوشش خوراکی کیتوزان، اسانس مرزنجوش، بافت، رنگ
عنوان انگلیسی
Evaluation of Color and Tissue of Rainbow Trout Fillet by Chitosan Edible Coating Incorporated with Marjoram Essential Oil during Refrigerated Storage
چکیده انگلیسی مقاله
Aims: With regard to increasing the consumption of seafood in fresh form, the present study was conducted with the aim of investigating color and tissue of Rainbow Trout fillet by chitosan edible coating incorporated with marjoram essential oil during refrigerated storage. Materials & Methods: This experimental study was conducted as factorial experiment with completely randomized design. Three fillets without coating were treated with 2% chitosan solution and 2% chitosan solution+0.5% of the essential oil and were examined three times for each treatment. The color and tissue properties were evaluated after 0, 7, 14, and 21 days. The data were analyzed by SPSS 22 software, using two-way ANOVA, and Duncan's Multiple Range Test. Findings: There was no significant difference in the composition of moisture, ash, protein, and total fat between 0 and 21 days at refrigeration temperature. The amount of cold bacteria increased during the storage time and was significantly different in different treatments (p< 0.05). The initial number of bacteria showed no significant difference on day 0 between control fillet and treated fillet (p>0.05), but with time, this difference became significant (p>0.05). Fillets treated with chitosan and essential oil resulted in better elastic state and, consequently, better fillet quality compared to the control. The use of 2% chitosan preserved these indices in the fillet without any significant change compared to the control (p<0.05). Conclusion: Coating Rainbow Trout fillet with marjoram essential oil increases its antimicrobial and antioxidant properties and significantly improves the quality of the color and tissue of the fillets of this fish during refrigerated storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیرا جدی | S. Jeddi
Fishery Department, Animal Sciences and Fishery Faculty, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سید علی جعفرپور | S.A. Jafarpour
Fishery Department, Animal Sciences and Fishery Faculty, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سکینه یگانه | S. Yeganeh
Fishery Department, Animal Sciences and Fishery Faculty, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
محمود ناصری | M. Naseri
Food industry Department, Faculty of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran
گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-10927-4&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-624455.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات