این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۴۱-۴۸

عنوان فارسی شاخص‌های شیمیایی و کیفی گوشت ماهی کپور معمولی پرورش‌یافته در سیستم بیوفلوک طی دوره نگهداری در یخچال
چکیده فارسی مقاله اهداف: سیستم بیوفلوک، استفاده از میکروارگانیزم‌هایی مانند باکتری‌های هتروتروف، جلبک‌ها، زئوپلانکتون‌های غذایی و آغازیان است که مواد دفعی آبزیان پرورشی و غذای خورده‌‎نشده در استخرها را تجزیه و مصرف می‌کنند و به‌عنوان یک سیستم مدرن آبزی‌پروری موجب افزایش بازدهی استخرهای پرورش شده است. هدف این تحقیق، بررسی کیفیت گوشت ماهیان کپور معمولی پرورش‌یافته در سیستم بیوفلوک طی دوره نگهداری در یخچال (°C1±4) بود. مواد و روش‌ها: در تحقیق تجربی حاضر، 300 قطعه بچه ماهی کپور معمولی به‌مدت 9 هفته، با غذای تجاری (شاهد) و سه تیمار آزمایشی، تغذیه شده و سپس شاخص‌های کیفی گوشت ماهیان مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS 21 و توسط آزمون چنددامنه‌ای دانکن، آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد. یافته‌ها: پایین‌ترین کیفیت طعم گوشت ماهی در تیمار ملاس مشاهده شد و با سایر تیمارها اختلاف معنی‌دار داشت (0/05p). مقادیر سولفیدریل و پپتیدهای محلول در تری‌کلرواستیک‌اسید با گذشت زمان نگهداری ماهی‌ها کاهش یافتند. نتیجه‌گیری: سیستم بیوفلوک در کیفیت گوشت ماهیان کپور معمولی پرورش‌یافته در طی دوره نگهداری در یخچال تاثیر مثبت دارد و دوره ماندگاری آن را افزایش می‌دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کپور معمولی، سیستم بیوفلوک، کیفیت گوشت، منابع کربنی

عنوان انگلیسی Chemical and Quality Indices of Common Carp Meat Reared in the Biofloc System during the Refrigerated Storage Time
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Biofloc system is the usage of microorganisms such as heterotrophic bacteria, algae, dietary zooplanktons, and protists, which disintegrates and consumes reared aquatics propagation and non-eaten foods in ponds and increases the productivity of developed ponds as a modern aquaculture system. The aim of this study was to investigate the quality of common carp meat reared in the biofloc system during the refrigerated storage time (4±1°C). Materials & Methods: In this experimental study, 300 common carps were fed for 9 weeks by commercial food (control) and 3 experimental treatments were fed, and the quality indices of meat were evaluated. The data were analyzed by SPSS software 21, using Duncan's multiple range, one way ANOVA, and Tukey post hoc tests. Findings: The lowest meat taste quality was observed in sugar beet molasses treatment and it had a significant difference with other treatments (p< 0.05). No significant difference was observed in case of sensorial parameters and cooking loss percentage in fish meat (p>0.05). Control and sugar beet molasses treatments showed the lowest and highest skin redness index values, respectively. Thiobarbituric acid (TCA) value significantly increased and decreased in control and biofloc treatments, respectively, over storage time (p< 0.05). Sulfhydryl and TCA soluble peptides values decreased during refrigerated storage time (p< 0.05). Conclusion: The biofluid system has a positive effect on the quality of common carp meat reared during the refrigerated storage time and increases its shelf-life.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Common Carp, Biofloc System, Meat Quality, Carbon Resources

نویسندگان مقاله فریده بخشی | F. Bakhshi
Artemia & Aquaculture Research Institute, Urmia University, Urmia, Iran
پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

کاوه رحمانی فرح | K. Rahmani Farah
Aquaculture Department, Natural Science Faculty, Urmia University, Urmia, Iran
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

ابراهیم حسین نجدگرامی | E.H. Najdegerami
Biology Department, Sciences Faculty, Urmia University, Urmia, Iran
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

رامین مناف فر | R. Manaffar
Aquaculture Department, Natural Science Faculty, Urmia University, Urmia, Iran
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

امیر توکمه چی | A. Tukmachi
Department of Microbiology, Faculty of Veterinary, Urmia University, Urmia, Iran
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-18890-1&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-624456.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات