این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۵۷-۶۴

عنوان فارسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیزشده سر ماهی هوور مسقطی
چکیده فارسی مقاله اهداف: ماهی هوور مسقطی بالاترین صید جهانی تون‌ماهیان را دارد. سر ماهی حاوی حدود 64% پروتئین است. بسیاری از پروتئین‌های هیدرولیزشده و پپتید‌های حاصل از منابع مختلف دریایی قدرت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند. هدف پژوهش حاضر بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیزشده سر ماهی هوور مسقطی بود. مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر، 30 قطعه سر ماهی هوور مسقطی تهیه شد. ابتدا درصد ترکیبات مختلف (پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت) در ماده اولیه ارزیابی شد و سپس توسط آنزیم آلکالاز، فرآیند هیدرولیز انجام گرفت و درجه هیدرولیز پروتئین هیدرولیزشده در زمان‌های مختلف ارزیابی شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی مخلوط پروتئین هیدرولیزشده با روش‌های فعالیت حذف رادیکال DPPH، قدرت احیای آهن و فعالیت مهارکنندگی رادیکال ABTS مورد سنجش قرار گرفت. برای تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آماری استنباطی استفاده شد. یافته‌ها: بخش عمده سر ماهی حاوی پروتئین بود و خاکستر بالایی داشت. درجه هیدرولیز با افزایش زمان افزایش یافت و بین زمان‌های 15، 60 و 120دقیقه معنی‌دار بود (0/05p<)، اما در 120 و 240دقیقه معنی‌دار نبود (0/05
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antioxidant Activity of Protein Hydrolysate in Skipjack tuna Head
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Skipjack tuna has the highest level of catch rate among tuna all over the world. Its head contains about 64% protein. Many Protein Hydrolysates and peptides obtained from various marine sources have a high antioxidant power. The aim of this study was to investigate the antioxidant activity of Protein Hydrolysate in Skipjack tuna head. Materials & Methods: In this experimental study, 30 Skipjack tunas were investigated. At first, the amount of different compounds (protein, fat, ash, and moisture) was evaluated in the raw material; then, the hydrolysis process was performed by Alcalase enzyme and the hydrolysis degree of the protein hydrolysate was evaluated at different times. The antioxidant activity of the protein hydrolysate mixture was measured by DPPH radical scavenging activity, iron revival power, and ABTS radical inhibitory activity. For data analysis, the analytical tests were used. Findings: The main part of the fish head was protein and it had high levels of ash. The degree of hydrolysis increased with increasing time and was it significant at 15, 60, and 120 minutes (p< 0.05), but not significant at 120 and 240 minutes (p< 0.05). DPPH radical scavenging activity increased with increasing hydrolysis time and there was a significant difference in all samples obtained from different times (p< 0.05). The iron reduction capacity of the protein hydrolysate samples increased with increasing the hydrolysis time, and the highest amount was at 240 minute. The samples obtained from different times had a significant difference in iron reduction capacity (p< 0.05). Increasing the concentration of protein hydrolysate increased inhibitory activity (p< 0.05). Conclusion: Protein hydrolysate in Skipjack tuna head has a high antioxidant activity and can be used in food products to increase oxidation stability.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مینا اسمعیلی خاریکی | M. Esmaeili Kharyeki
Seafood Processing Department, Marine Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Noor, Iran
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران

مسعود رضایی | M. Rezaei
Marine Biology Department, Marine Sciences Faculty, Tarbiat Modares University University, Noor, Iran
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، داشگاه تربیت مدرس، نور، ایران

صابر خدابنده | S. Khodabandeh
Marine Biology Department, Marine Sciences Faculty, Tarbiat Modares University University, Noor, Iran
گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران

علی معتمدزادگان | A. Motamedzadegan
Food Sciences and Technology Department, Agriculture Sciences Faculty, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-16891-1&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-624458.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات