این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۷۱-۷۹

عنوان فارسی تاثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن هسته انگور بر شاخص‌های رشد و میزان فعالیت پروتئازی در ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان
چکیده فارسی مقاله اهداف: افزایش مصرف آبزیان، توسعه صنعت آبزی‌پروری و نیاز به تولید خوراک آبزیان، دسترسی به روغن ماهی را در آینده نامعلوم می‌سازد. هدف پژوهش بررسی تاثیر جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با روغن هسته انگور بر شاخص‌های رشد و فعالیت آنزیم‌های پپسین و تریپسین ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان بود. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر روی 450 قطعه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان طی یک دوره 60 روزه انجام شد. در این مطالعه از جیره شاهد (A) حاوی 100% روغن ماهی و جیره‌های حاوی 25% (B)، 50% (C)، 75% (D) و 100% (E) روغن هسته انگور به‌جای روغن ماهی استفاده شد. داده‌ها با نرم‌افزار Graph Pad Prism و SPSS 20 از طریق آزمون واریانس یک‌طرفه تحلیل شدند. یافته‌ها: بیشترین وزن نهایی و افزایش وزن در جیره C و کمترین آنها در D بود که اختلاف معنی‌داری داشتند. اختلاف معنی‌داری در نرخ رشد ویژه و کارآیی پروتئین جیره‌ها وجود نداشت. بیشترین ضریب تبدیل غذایی در جیره E و کمترین آن در C با اختلاف معنی‌داری مشاهده شد. بیشترین کارآیی چربی در جیره C بود. بیشترین کارآیی غذا در جیره‌های C و D و کمترین آن در E بود و جیره‌ها اختلاف معنی‌داری نداشتند. بیشترین فعالیت آنزیم پپسین و تریپسین در ضمایم پیلوریک در جیره C و در روده در C و D مشاهده شد. میزان بهینه جایگزینی روغن ماهی به‌وسیله روغن هسته انگور 50% (جیره C) برآورد شد. نتیجه‌گیری: جیره غذایی 50% روغن ماهی و 50% روغن هسته انگور بر بهبود شاخص‌های رشد و فعالیت آنزیم‌های پپسین و تریپسین ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان موثر است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن ماهی، روغن هسته انگور، آنزیم پروتئاز، قزل‌آلای رنگین‌کمان

عنوان انگلیسی Effect of Replacement of Fish Oil by Grape Seed Oil on Growth Indices and Protease Enzymes Activity in Oncorhynchus mykiss
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Increasing the aquatic consumption, developing aquaculture, and the need for aquatic food production will make unclear the availability to fish oil in the future. The aim of this study was to investigate the effect of replacement of fish oil by grape seed oil on growth indices and protease enzymes activity in Rainbow Trout. Materials & Methods: This study was conducted on 450 Rainbow Trout during a 60-day period. In this study, control diet (A) containing 100% fish oil and 25% (B), 50% (C), 75% (D), and 100% (E) grape seed oil were used instead of fish oil. The data were analyzed by Graph pad prism and SPSS 20 software, using one-way ANOVA test. Findings: The highest final weight and weight gain was in diet C and the lowest was in D, having a significant difference. Specific Growth Rate (SGR) and Protein Efficiency Ratio (PER) had no significant difference. The highest and lowest feed conversion ratio (FCR) was observed in diets E and C, respectively, with a significant difference. The highest fat efficiency was in diet C. The highest feed efficiency was in diets C and D and the lowest was in E, and the diets were not significantly different. The most activity of pepsin and trypsin was observed in pyloric additions in diet C and in intestine in C and D. The optimal amount of fish oil replacement was satisfied by grape seed oil 50% (diet C). Conclusion: The diet containing 50% fish oil and 50% grape seed oil is effective in improving the growth indices and activity of pepsin and trypsin enzymes in Rainbow Trout.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عباس زمانی | A. Zamani
Fishery Department, Natural Resources and Environment Faculty, Malayer University, Malayer, Iran
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران

ابوذر معافی | A. Moafi
Malayer Office of Jihad-e-Agriculture, Malayer, Iran
اداره جهاد کشاورزی ملایر، ملایر، ایران


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-20971-2&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-624460.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات