این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
تحقیقات آب و خاک ایران
، جلد ۴۹، شماره ۲، صفحات ۳۲۹-۳۴۰
عنوان فارسی
اثر شوری و مدیریت آبیاری بر عملکرد و بهره وری آب آبیاری در ارقام بادام زمینی
چکیده فارسی مقاله
اثر شوری و کمبود آب آبیاری از تنشهای مهم و شایع در جهان است که مانع از حصول عملکرد مناسب در گیاه میشود. به منظور بررسی اثر سطوح شوری و مقادیر نیاز آبی گیاه بادامزمینی، طرح آزمایشی مورد نظر بهصورت اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در سالهای زراعی 1394 و 1395 در استان گیلان انجام شد. عامل اصلی مدیریت آبیاری با مقادیر 40 (WR4)، 60 (WR3)، 80 (WR2) و 100 (WR1) درصد نیاز آبی گیاه و تیمار فرعی شامل شوری با مقادیر یک (S1)، سه (S2)، پنج (S3) و هفت (S4) دسیزیمنس بر متر و تیمار فرعیفرعی شامل چهار رقم بادامزمینی، گیل (V1)، گرگانی (V2)، جنوبی (V3) و مصری (V4) بود. نتایج نشان داد بیشینه عملکرد زیستتوده در رقم مصری، مدیریت 100 درصد تأمین نیاز آبی و شوری یک دسیزیمنس بر متر در سالهای 94 و 95 بهدست آمد که مقادیر آن بهترتیب 12230 و 11110 کیلوگرم در هکتار بود. بیشترین عملکرد غلاف در سال 94، در رقم مصری، در تیمار 100 درصد نیاز آبی و شوری یک دسیزیمنس بر متر با مقدار 1710 کیلوگرم در هکتار بود. در سال 95، بیشترین عملکرد غلاف با 5403 کیلوگرم در هکتار در تیمار 40 درصد نیاز آبی گیاه و شوری هفت دسیزیمنس بر متر به دست آمد. بیشترین عملکرد دانه در رقم گیل و در تیمار 100 درصد نیاز آبی گیاه و شوری یک دسیزیمنس بر متر در سالهای 94 و 95 به ترتیب 1883 و 1710 کیلوگرم در هکتار بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مقدار آب مصرفی، نیاز آبی. رقم، بادام،
عنوان انگلیسی
Effect of salinity and irrigation on yield and water use efficiency of peanut varieties
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of salinity and water deficit irrigation is one of the most important and prevalent stresses in the world, which prevents proper plant yield. In order to investigate the effect of salinity levels and amount of water needed for peanut, the experimental design was split factorial in a randomized complete block design with three replications in Guilan province during 2015 and 2016. The main irrigation management factor was 40 (WR4), 60 (WR3), 80 (WR2) and 100 (WR1) percent water requirements for irrigation management and sub-treatment including salinity with values of 1 (S1), 3 (S2), 5 (S3) and 7 (S4) ds m-1, and the subdivision included four almond cultivars: Guil (V1), Gorgani (V2), Jonobi (V3) and Mesri (V4). The results showed that the maximum yield of biomass in Mesri cultivar was with 100% water requirements and salinity of 1 dS m-1 in 2015 and 2016 was 12230 and 11110 kg ha-1. The highest pod yield in 2015 in Mesri cultivar was 100% water requirement and salinity one ds m-1 with 1710 kg ha-1. In 2016, the highest yield of pod (5403 kg ha-1) was obtained in 40% water requirement and 7 ds m-1 salinity. The highest amount of seed in Guil cultivar and in 100% water requirement and salinity of 1 dS m-1 in 2015 and 2016 were 1883 and 1710 kg ha-1, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Peanut, Variety, Water requirement, Water use
نویسندگان مقاله
علی عبدزادگوهری |
دانشجوی دوره دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه علوم مهندسی آب، تهران، ایران.
ابراهیم امیری |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
حسین بابازاده |
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
حسین صدقی |
استاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه علوم مهندسی آب، تهران، ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijswr.ut.ac.ir/article_65983_28f9368ffbdc79a305177eadae4a2b11.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/684/article-684-628271.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات