این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۵۹-۶۷
عنوان فارسی
ارزیابی اثرات فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی بر سه گونه ماکروجلبک سبز Ulvaceae خلیج فارس
چکیده فارسی مقاله
ماکروجلبکهای دریایی، ارگانیسمهای متنوع با سازگاری زیست در محیطهای پر استرس هستند که از منابع طبیعی واجد پتانسیل اقتصادی و دارویی محسوب میشوند. در مطالعه حاضر، با هدف ارزیابی خواص زیستی، فعالیت ضداکسیدانی عصاره-های آلی (متانولی، اتیلاستاتی و انهگزانی) استحصال شده از سه گونه ماکروجلبک سبز از خانواده Ulvaceae (Ulva linza, U. clathrata, U. intestinalis) در سواحل بندرعباس و در یک گرادیان غلظتی ( mg/ml6-09/0) به روشهای سنجش قدرت احیاکنندگی آهن، ظرفیت ضداکسیدانی کل، تعیین ترکیبات فنلی و نیز سنجش سمیت سلولی این عصارهها بر مدل ارگانیسمی، میگوی آبشور (Artemia salina) مطالعه گردید، تا ضمن مقایسه سنجشهای مذکور، گونه برتر نیز مشخص گردد. نتایج نشان داد که در ارتباط با فعالیت ضداکسیدانی، مقایسه بین عصارههای آلی ماکروجلبکهای مورد مطالعه طی روند وابسته به غلظت، عصارهی متانولی U. intestinalis و اتیلاستاتی و متانولی U. linza و U. clathrata دارای بیشترین فعالیت احیاکنندگی آهن و ظرفیت ضداکسیدانی کل بوده که در قیاس با آسکوربیکاسید (استاندارد)، فعالیت بالاتری داشتند و بین غلظتهای مختلف عصارهها نیز اختلاف، معنیدار بود (05/0≤ P). بیشترین محتوای ترکیبات فنلی متعلق به عصارههای متانولی ماکروجلبکهایU. clathrata و U. linzaمشاهده شد. بررسی اثرات سمیت عصارهها بر ناپلیوس میگوی آب شورنشان داد که عصاره اِنهگزانی U. linza دارای بیشترین تاثیر (mg/ml 78/300 =LC50 ) میباشد. از این رو می توان ماکروجلبکU. Linza را گونهایی با ارجحیت خواص زیستی معرفی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خواص زیستی،ترکیبات فنلی،
عنوان انگلیسی
Antioxidant and cytotoxicity assay of three green macroalgae of Ulvaceae from Persian Gulf
چکیده انگلیسی مقاله
Marine macroalgae are diverse organisms with adaptation for live in stressful environments that used as natural resources with economic and therapeutic potential. This study investigated the biological activities of organic extract (n-Hexane (nH), ethylacetate (E) and methanol (M)) of three green alga from family Ulvaceae, Ulva clathrata, Ulva linza and Ulva intestinalis, collected from the coast of Bandar Abbas. For identification the superior species, the tested activities included antioxidant assay at gradient concentrations (0.09-6 mg/ml) by ferric reducing power assay, total antioxidant capacity, total phenolic content, and brine shrimp cytotoxicity activity of these extracts on model organism, Artemia salina. This study revealed that the more effective algal extracts by maximum antioxidant capacity, were recorded for M extracts of U. intestinalis, E and M extracts of U. linza and U. clathrata. The data showed that the algal extract exhibited a higher antioxidant activity in comparing to ascorbic acid as a standard with significant differences between the extract in different concentrations (p≤ 0.05). The result showed the highest content of total phenol were recorded for the M extracts of U. linza and U. clathrata which confirmed the findings of other researchers that the increase in free radical scavenging activity of natural extracts is associated with the content of phenolic compounds. The highest brine shrimp cytotoxicity activity was recorded for the nH extracts of U. linza (LC50= 300.78 mg/ml). According to the results, U. linza in general can be introduced as a priority species for biological properties and in further studies.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا زارعی جلیانی | zahra zarei jeliani
, Hormozgan University
دانشگاه هرمزگان
سکینه مشجور | sakyne mashgoor
Hormozgan University
دانشگاه هرمزگان
سولماز سلیمانی | soolmaz soleimani
Hormozgan University
دانشگاه هرمزگان
کیانا پیریان | kiana pirian
Bu-Ali Sina University
دانشگاه بوعلی سینا
فاطمه صداقت | Fatemeh Sedaghat
Hormozgan University
دانشگاه هرمزگان
مرتضی یوسف زادی | morteza yousefzadi
Hormozgan University
دانشگاه هرمزگان
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-22-15830-1&slc_lang=fa&sid=22
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات