این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۷۶-۸۵
عنوان فارسی
اثرات بهکارگیری عصاره هیدرو الکلی آنغوزه در جیره بر بیان ژنهای مرتبط با دفاع آنتیاکسیدانی و رشد در ماهی گورهخری (Danio rerio)
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف عصاره هیدرو الکلی آنغوزه (Ferula assafoetida) در جیره غذایی بر بیان ژنهای مرتبط با دفاع آنتیاکسیدانی (CAT و SOD) و رشد (IGF1 و GH) در ماهی گورهخری (Danio rerio) بررسی شد. تعداد 600 قطعه بچه ماهی گورهخری با میانگین وزنی حدود 01/0±3/0 گرم در 4 تیمار غذایی در 3 تکرار با جیرهی غذایی پایه همراه با عصاره آنغوزه با دزهای 2%، 1% و 5/0% به مدت 8 هفته تغذیه شدند. سپس از کبد و مغز نمونهبرداری و استخراج RNA انجام شد. برای سنتز cDNA از کیت Reverse-Transcriptase استفادهشده و cDNA حاصله با استفاده از پرایمرهای ژنهای مرتبط با رشد (IGF1 و GH) و آنتیاکسیدانی (CAT و SOD) و ژن بتا اکتین بهعنوان ژن رفرنس درReal Time PCR استفاده شد نتایج نشان داد که بهکارگیری عصاره آنغوزه در جیره غذایی بیان ژنهای مرتبط با رشد (IGF1 و GH) و آنتیاکسیدانی(CAT و SOD) را نسبت به گروه شاهد افزایش داد و این افزایش بیان در تیمارها از روند وابسته به دز تبعیت میکرد. بهطوریکه بالاترین میزان بیان در تمامی ژنهای موردبررسی در تیمار 2% عصاره مشاهده شد. با توجه به افزایش بیان ژنهای مرتبط به نظر میرسد استفاده از عصاره آنغوزه میتواند در بهبود عملکرد سیستم آنتیاکسیدانی و رشد در ماهی گورهخری کمک نماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان، رشد، ماهی گورهخری، آنغوزه
عنوان انگلیسی
Effects of dietary administration of hydroalkohalic extract of ferula (Ferula assafoetida) on growth, antioxidant related genes expression in zebrafish (Danio rerio)
چکیده انگلیسی مقاله
The present study investigates the effect of different levels of Ferula assafoetida hydroalkohalic extract on expression of genes related to antioxidant enzymes (SOD, CAT) and growth (GH, IGF) in Zebrafish (Danio rerio). For this purpose, Zebrafish with average wight of 0.3+ 0.01 gr fed on diet supplemented with 0%, 0.5%, 1% and 2% of Ferula assafoetida hydroalkohalic extract for 8 weeks. At the end of feeding trial, RNA extracted from liver and brain, cDNA syntesised with Reverse-Transcriptase kit and PCR were done using primers relate to SOD, CAT, GH and IGF, Beta-actin as housekeeping genes. Results showed that expression of genes related to both growth and antioxidant increased in fish fed Ferula compared to control (P< 0.05) and the increase was dose dependent.The highest expression were seen in fish fed 2% extract. According to results it seems that using Ferula assafoetida hydroalkohalic extract could have positive effects on Zebrafish growth and antioxidant systems.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Growth, Antioxidant, Zebrafish, Ferula assafoetida
نویسندگان مقاله
فاطمه واحدی |
رقیه صفری |
علی شعبانی |
حسین حسینی فر |
حامد کلنگی مساندره |
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/730/article-730-635365.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات