این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
بوم شناسی آبزیان
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
اثرات کودهای مایع ماهی (Fish hydrolysate) و عصاره ماکروجلبکی حاصل از خلیج فارس بر خصوصیات رشدی گیاه بادمجان
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور ترغیب کشاورزان به کاربرد بیشتر کودهای آلی و معرفی کود مایع ماهی بهعنوان یک کود بسیار مفید در افزایش عملکرد گیاهان، این تحقیق بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار و بهصورت گلدانی در گلخانه دانشگاه هرمزگان به اجرا درآمد. نتایج تحلیل واریانس دادهها برای صفات طول ساقهچه، قطر ساقهچه، طول ریشهچه و عرض برگ حاکی از وجود اختلاف معنی¬دار بین تیمارها در سطح احتمال 1%، برای تمامی صفات مورد بررسی بود. مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون چند دامنه¬ای دانکن برای صفات مورد مطالعه مشخص نمود که تیمارهای کود مایع ماهی با غلظت 001/0 و غلظت 0001/0 درصد، به ترتیب بیشترین اثر مثبت را داشتند. کاربرد تیمار کود مایع ماهی با غلظت 001/0 درصد سبب بهبود طول ساقهچه (275/10 سانتیمتر)، طول ریشهچه (25/8 سانتیمتر)، قطر ساقه چه (425/3 میلیمتر)، عرض برگ (025/2 سانتیمتر) و مقدار کلروفیل (5388/1 میلیگرم در گرم وزن تازه) شد. با توجه به نتایج، می¬توان بیان داشت که استفاده از کود مایع ماهی و کود ماکروجلبکی علاوه بر افزایش عملکرد محصول، به دلیل کاهش آلودگی¬های زیستمحیطی می¬تواند نقش بسزایی را در جهت نیل به کشاورزی پایدار ایفا کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بادمجان، جلبک، ضایعات ماهی، کشاورزی ارگانیک،کود مایع
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غلامرضا شریفی سیرچی | Gholam Reza sharifi-Sirchia
دانشگاه هرمزگان
انسیه طاهری | ensie Taheri
دانشگاه گیلان
نشانی اینترنتی
http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-59-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/662/article-662-640027.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات