این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب مکمل، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۲۲۱۸-۲۲۲۳

عنوان فارسی بررسی تأثیر شیر افتیمون بر مؤلفه‌های احساسی، شناختی، رفتاری و فیزیکی اضطراب
چکیده فارسی مقاله مقدمه: با گسترش زندگی صنعتی و پیچیده‌تر شدن پدیده‌های روانی و اجتماعی، اضطراب جزئی از مؤلفه‌های زندگی انسان شده است. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر شیر افتیمون بر مؤلفه‌های اضطراب انجام شد. مواد و روش‌ها: چهل نفر از افراد مراجعه‌کننده به مراکز طبّ سنّتی، به مدت یک ماه تحت مداخلۀ شیر افتیمون قرار گرفتند. از همۀ آنان رضایت‌نامۀ کتبی اخذ شد. نمونه‌ها پرسش‌نامۀ اضطراب چندسیستمی را به‌عنوان پیش‌آزمون و پس‌آزمون تکمیل کردند. داده‌ها با نرم‌افزار spss و آزمون تی همبسته تجزیه‌وتحلیل شد. یافته‌ها: میانگین اضطراب احساسی، اضطراب شناختی، اضطراب رفتاری و اضطراب فیزیکی قبل از مداخله به‌ترتیب 20/19±26/1، 0/94±24/16، 2/57±22/96 و 62/64±1/26 و بعد از مداخله به‌ترتیب 68/40±74/1، 32/18±19/1، 28/17±20/2 و 80/25±18/2 بود. نتایج نشان‌دهندۀ کاهش معنی‌دار نمرات پس‌آزمون نسبت به پیش‌آزمون در مؤلفه‌های احساسی، شناختی، رفتاری و فیزیکی اضطراب بود (0/001p=). نتیجه‌گیری: می‌توان از شیر افتیمون به‌عنوان مکمّل درمان در مراکز درمانی و در ارتباط با بیماری‌های خاصی که اضطراب جزئی از ویژگی‌های آن‌هاست با در نظر گرفتن وضعیت طبع و مزاج مبتلایان استفاده کرد. مطالعات بیشتر در این زمینه ضروری است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شیرافتیمون، اضطراب، گیاهان دارویی

عنوان انگلیسی Investigating the Effect of Milk - Dodder on Emotional, Cognitive, Behavioral and Physical Components of Anxiety
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: With expansion of industrial life and increasing complexity of psychological and social phenomena, anxiety has become a part of human life. Therefore, this study aimed at investigating the effect of Milk - Dodder on anxiety components. Methods: 40 people referred to traditional medicine centers were intervened for one month and multi-system anxiety questionnaire was performed as pre-test and post-test. The data were analyzed through t-test using SPSS. Results: The results showed that there was a significant difference between the pre-test and post-test scores of the subjects and the post-test scores significantly decreased compared to the pre-test ones, which means that after the intervention, the subject experienced significantly-decreased emotional, cognitive, behavioral and physical components of anxiety. Conclusion: Milk - Dodder can be used as a supplement in medical centers and for certain diseases that anxiety is one of their characteristics.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dodder milk, Anxiety, Herbal medicine

نویسندگان مقاله علی اکبر ملکی راد | ali akbar malekirad
,Ph.D in Physiology and Cognitive Neuroscience, Department of Biology, Payame Noor University, Tehran, Iran
،دکترای فیزیولوژی و علوم اعصاب شناختی، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

مهدیس مجتبایی | mahdis mojtabaee
, Department of Traditional Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
، گروه طبّ سنّتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-26-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات