این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۱۸، صفحات ۳۳-۴۴
عنوان فارسی
اثرات اندازه دو نوع علوفه بر فراسنجه های شکمبه ، فعالیت جویدن و مصرف خوراک میشهای شیرده سنگسری
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر اندازه ذرات دو نوع علوفه بر فراسنجههای شکمبه میشهای شیرده نژاد سنگسری، آزمایشی با 10 رأس میش فیستولهدار بالغ در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 جیره و 6 تکرار به مدت 30 روز انجام شد. جیرههای آزمایشی شامل 1) یونجه بلند- سیلاژ ذرت بلند، 2) یونجه متوسط- سیلاژ ذرت بلند، 3) یونجه متوسط- سیلاژ ذرت ریز، 4) یونجه ریز- سیلاژ ذرت بلند و 5) یونجه ریز- سیلاژ ذرت ریز بودند. محتویات شکمبه در 3، 5/7 و 12 ساعت بعد از مصرف خوراک با دست تخلیه گردید و کل محتویات شکمبه به دو بخش فاز جامد و مایع تقسیم شد.نسبت مواد خوراکی و ترکیبات شیمیایی جیرههای آزمایشی یکسان و تفاوت آنها در اندازه ذرات منابع علوفه بود. مقادیر pef>8 با کاهش اندازه ذرات بهطور معنیداری کاهش یافت. همچنین با ریز کردن اندازه ذرات مقدار pef>1.18 در یونجه و سیلاژ ذرت کاهش یافت. میانگین هندسی ذرات با کاهش اندازه ذرات بهطور معنیداری کاهش یافت ولی انحراف استاندارد میانگین هندسی تمایل به معنی داری داشت. مصرف الیاف نامحلول در شوینده خنثی تحت تأثیر اندازه ذرات علوفه ها قرار نگرفت. میانگین هندسی اندازه ذرات جامد در شکمبه در ساعات مختلف بعد از تغذیه تفاوت معنی داری را نشان نداد. با افزایش زمان پس از مصرف خوراک درصد ذرات فاز قابل عبور از شکمبه تمایل به افزایش داشت. فعالیت خوردن و زمان کل جویدن تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت اما همانطور که انتظار میرفت با کاهش اندازه ذرات زمان نشخوار به صورت معنی داری کاهش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ااندازه علوفه، نوع علوفه، میش سنگسری، فراسنجه شکمبه، جویدن،
عنوان انگلیسی
The effects of particle size of two forages on rumen parameters , chewing activity and feed intake of lactating sangsari ewes
چکیده انگلیسی مقاله
An experiment was carried out to evaluate the effects of particle size of two forages on rumen parameters of ten Sangsari fistulated lactating ewes using a complete randomized design with five treatments in six replications during 30 days.Experimental rations includes 1) coarse alfalfa+coarse corn silage 2) medium alfalfa+Coarse corn silage 3) medium alfalfa +fine corn silage 4) Fine alfalfa+coarse corn silage 5) Fine alfalfa+Fine corn silage. The ruminal content of ewes manually evacuated at 3, 7.5, and 12 h post feeding and seprated to particulate and liquied phase. The chemical composition of feed ingredients and experimental rations were similar but particle size of forages was different among treatments. Along with decrease of particle size, pef>8 decreased significantly. Also, reduction of particle size decreased the value of pef>1.18 in alfalfa and corn silage. Geometric mean of particles was decreased significantly with decrease of particle size, but standard deviation of geometric mean was tended to significance. Consumption of neutral detergent fiber was not affected by forage particle size. Geometric mean of solid particle size in rumen at different hours after feeding did not show significant difference. Along with increase of time after feeding, portion of passable phase particles from rumen was increased. Feeding activity and total chewing time were not affected by experimental treatment, but as was expectable along with decrease of particle size, rumination time was decreased significantly.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غلامحسین ایراجیان |
دانش آموخته دکتری،گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه زنجان،زنجان،ایران
حمید امانلو |
استاد، گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه زنجان،زنجان،ایران.
اسدا... تیموری یانسری |
دانشیار،گروه علوم دامی،دانشکده علوم دامی و شیلات،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،ساری،ایران
حمیدرضا میرزایی ا لموتی |
دانشیار، گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه زنجان،زنجان،ایران
هرمز منصوری |
استادیار،موسسه تحقیقات علوم دامی کشور،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج،ایران
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_116572_b814eb59fd69b7cc7b053ed19a4747df.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-642064.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات