این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۱، شماره ۱۱۸، صفحات ۴۵-۶۰

عنوان فارسی مقایسه اثر تغذیه فازی با تغییر سطوح انرژی و پروتئین جیره با سیستم Ross و NRC بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش از 160 جوجه گوشتی نر یک‏‏‏روزه سویه راس 308 به منظور مقایسه اثر تغییر هفتگی سطوح انرژی و پروتئین جیره با سیستم Ross و NRC بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه‌های خونی استفاده شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار (10 پرنده در هر تکرار) انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره فرموله شده مطابق با توصیه NRC 2) جیره فرموله شده مطابق با احتیاجات سویه راس، 3 و 4) جیره‌های فازی یک و دو با سطوح متغیر انرژی و پروتئین از هفته اول تا ششم بودند. نتایج نشان داد که کاهش انرژی و پروتئین جیره تا 14روزگی اثر معنی‌داری بر صفات عملکردی نداشت، اما در دوره رشد، پایانی و کل دوره اثر تیمارها بر صفات عملکردی معنی‌دار شد (05/0P<). در محاسبه هزینه خوراک بیشترین هزینه متعلق به سیستم NRC وکمترین هزینه متعلق به جیره فازی دو بود. بهترین افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در جوجه‌های تغذیه شده با سیستم Ross و پس از آن جوجه‌های تغذیه شده با NRC و جیره فازی یک دیده شد. اثر تیمارها بر وزن نسبی سینه، چربی بطنی و طحال معنی‌دار بود (05/0P<). اثر تیمارها بر گلوکز و کلسترول و سلول‌های خون معنی‌دار نبود. بنابراین، تغییر هفتگی جیره در صورتیکه سطح انرژی جیره در هفته ششم به کمتر از 3100 کیلوکالری بر کیلوگرم و پروتئین به کمتر از 19 درصد افت نکند، (جیره فازی یک) نه تنها منجر به افت عملکرد رشد نمی‌شود، بلکه منجر به کاهش هزینه خوراک مصرفی می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انرژی، پروتئین، تغذیه فازی، جوجه گوشتی، عملکرد رشد،

عنوان انگلیسی Phase feeding with different energy and protein levels in comparison with NRC and Ross feeding system on growth performance, carcass characteristics and blood metabolites of broilers
چکیده انگلیسی مقاله In this experiment, 160 one day old male broilers were used to compare the effect of weekly changing of metabolizable energy (ME) and protein (CP) levels with NRC and Ross feeding system on growth performance, carcass characteristics and blood metabolites of broilers. Experiment was done in a completely randomized design with 4 treatment and 4 replicates (10 birds each). There were four experimental treatments including: T1: diets formulated based on NRC recommendation, T2: diets formulated based on Ross recommendation T3: phase feeding 1 and T4: phase feeding 2. The results showed that lowering ME and CP level did not have any adverse effect on broiler performance till 14 days of age. In grower, finisher and whole period, significant effect of treatments was seen on performance traits (P< 0.05). Cost calculations showed that the most food cost was seen for NRC diets and the lowest cost was for phase feeding 2 diet. The best weight gain and feed conversion ratio was observed in birds feeding by Ross diet and after that NRC diet and T3. Effect of treatments on the relative weight of breast, abdominal fat and spleen was significant (P< 0.05). Effect of treatment on blood metabolites including glucose, cholesterol and blood cells was not significant but heterophil to lymphocyte ratio was differed significantly (P< 0.05) as it was higher in birds with weekly changing of diets.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Energy, protein, phase feeding, broiler, growth performance

نویسندگان مقاله یاسر منظری توکلی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه جیرفت

مژگان مظهری |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه جیرفت.

امید علی اسماعیلی پور |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه جیرفت

امیر موسایی |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه جیرفت


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_116573_7e5b0dd76662e88f5770824c1f311679.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-642065.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات