این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۱، شماره ۱۱۸، صفحات ۱۴۹-۱۶۰

عنوان فارسی بهینه سازی شرایط تولید پپتیدهای زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی پروتئین گرده زنبور عسل توسط آنزیم گوارشی تریپسین، و مقایسه آن با ژله رویال
چکیده فارسی مقاله ویژگی‌آنتی‌اکسیدانی گرده و ژله رویال مربوط به پروتئین‌ها و ترکیبات فنولی آنها می‌باشد. در این پژوهش تاثیر هیدرولیز آنزیمی پروتئین‌های گرده گل توسط آنزیم گوارشی تریپسین بر خواص آنتی اکسیدانی آن‌ و بهینه سازی شرایط هیدرولیز آنزیمی بررسی شد و نتایج آن با ویژگی آنتی‌اکسیدانی ژله رویال مقایسه گردید. بدین منظور ابتدا ترکیبات فنولی، فعالیت مهارکنندگی رادیکال‌های آزاد DPPH، قدرت احیاکنندگی یون فریک گرده گل و ژله رویال اندازه گیری شد. مقادیر این فاکتورها برای غلظت 1000 میلی گرم بر لیتر گرده گل و ژله رویال، به ترتیب 174 و 71/1031 میلی‌گرم اسیدگالیک بر گرم نمونه، 33/67 و 27/95 درصد و جذب 8/0 و 77/0 در طول موج 700 نانومتر بود. بیشترین قدرت احیاکنندگی تیمارهای هیدرولیز شده با آنزیم تریپسین 5/1 درصد و مدت زمان هیدرولیز 5/2 ساعت، 668/0 بود. بیشترین قدرت مهار رادیکال DPPH تیمارهای هیدرولیز شده با آنزیم تریپسین 5/1درصد و مدت زمان هیدرولیز 4 ساعت، 8/79 درصد بود. نتایج نشان داد با انجام عمل هیدرولیز، ویژگی آنتی‌اکسیدانی گرده گل، نسبت به حالتی که عملیات هیدرولیز انجام نشده، افزایش پیدا کرد. این افزایش، در قدرت مهار رادیکال DPPH واضح‌تر بود. بطوری که از 33/67 درصد در گرده هیدرولیز نشده، به 8/79 درصد در گرده هیدرولیز شده با تریپسین ارتقا پیدا کرد. بعد از انجام عمل هیدرولیز، قدرت مهار رادیکال گرده گل، به قدرت مهار رادیکال ژله رویال (27/95 درصد) نزدیکتر شد. این مسئله نشان می‌دهد با هیدرولیز پروتئین‌های گرده گل، تا حدی می‌توان آنها را به پپتیدهای موجود در ژله رویال نزدیک کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Optimization of production of bioactive peptides derived from the enzymatic hydrolysis of bee pollen protein, by trypsin and comparison with the royal jelly
چکیده انگلیسی مقاله The antioxidant properties of pollen and royal jelly are related to proteins and phenolic compounds. In this study, the effect of pollen proteins enzymatic hydrolysis by the digestive enzymes trypsin on its antioxidant properties and optimization of enzymatic hydrolysis was investigated and the results were compared with Royal Jelly antioxidant properties. For this purpose, phenolic compounds, DPPH free radical scavenging activity and ferric ion reducing power of pollen and royal jelly was measured. The values of these factors for pollen and royal jelly in concentration of 1000 ppm, were respectively, 174 and 1031.71 mg Gallic acid per gram sample, 67.33% and 95.27% and absorbance of 0.77 and 0.8 in a wavelength of 700 nm. The highest reducing power, in samples hydrolyzed by trypsin 1.5% for 2.5 hours, was 0.668. The highest scavenging power of DPPH radicals, in samples hydrolyzed by trypsin 1.5% for 4 hours, was 79.8%. Results showed that antioxidant properties of pollen were increased by hydrolysis. The increase was clearer in DPPH radical scavenging power than reducing power. So that, radical scavenging power increased from 67.33% to 97.8%. After hydrolysis, radical scavenging power of pollen, partly became close to radical scavenging power of Royal Jelly (95.27%). This shows that it is possible to be close the peptides of pollen to the peptides contained in Royal Jelly by hydrolysis of pollen proteins.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عاطفه مقصودلو |
دانشجوی دکتری رشته شیمی مواد غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک |
دانشیار گروه شیمی مواد غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

محمد قربانی |
دانشیار گروه شیمی مواد غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

فیدل تولدرا |
عضو هیئت علمی گروه بیوشیمی دانشگاه والنسیا، اسپانیا


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_116581_a6c92431f2a5486fb403fd9a78c12181.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-642073.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات