این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۱۸، صفحات ۱۷۳-۱۸۴
عنوان فارسی
اثرات اسانس شیرینبیان بر عملکرد و پایداری اکسیداتیو گوشت در جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش، به منظور بررسی اثرات سطوح اسانس شیرینبیان بر عملکرد، کیفیت گوشت و پایداری آن به اکسیداسیون، با استفاده از 625 قطعه جوجه گوشتی آرین ، در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار و 25 قطعه پرنده در هر تکرار اجرا شد. تیمارها شامل جیره پایه (گروه شاهد)، آنتی بیوتیک آویلامایسین (150 میلیگرم در کیلوگرم)، پروبیوتیک(100 میلیگرم در کیلوگرم)، و دو سطح اسانس شیرینبیان(200 و 400میلیگرم در کیلوگرم) بودند. همه جیرهها در طول دوره از انرژی و پروتئین یکسانی برخوردار بودند. استفاده از اسانس شیرینبیان به میزان200 میلیگرم در کیلوگرم جیره، افزایش وزن روزانه، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل را به طور معنیداری افزایش داد (05/0p<). در زمان صدوپنجاه دقیقه بعد از القاء اکسیداسیون، کمترین و بیشترین میزان تولید مالونیل آلدهید به ترتیب در گوشت پرندگان شاهد و پرندگانی که سطح 400 میلیگرم در کیلوگرم اسانس شیرینبیان را دریافت کردند مشاهده شد(05/0P <). اثر تیمارهای آزمایشی بر ظرفیت نگهداری آب در گوشت ران معنیداری نبود. نتایج این پژوهش نشان داد، اضافه کردن 200 میلیگرم در کیلوگرم اسانس شیرینبیان در جیره میتواند ضمن بهبود مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذا، پایداری گوشت را در برابر اکسیداسیون افزایش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Licorice essential oil on growth performance and oxidative stability of meat in broiler chicks
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of licorice essential oil on growth performance, meat quality and oxidative stability of meat by using 625 d-old Aryan broiler chicks in a completely randomized design with 5 treatments, 5 replicates and 25 birds per each. Dietary treatments included a control group which received no additive (basal diet) and two graded levels of licorice essential oil (100 and 200 mg/Kg) added to the control basal diet, and a basal diet including an antibiotic (Avilamycin, 150 mg/kg feed). Dietary treatments were iso-caloric and iso- nitrogenous. The results showed that the birds fed on diets containing 200 mg kg licorice essential oil had more daily gain, feed intake and feed conversion ratio compared to other treatments (P< 0.05). The highest and lowest of concentration of malondialdehyde (MDA) after 150 min incubation for inducing oxidation, were belonged to the birds fed diets containing 400 mg/Kg licorice essential oil and control diet, respectively (P< 0.05). Dietary treatment had no effects on water holding capacity (WHC) of thigh meat. In conclusion, dietary supplementation with 200 mg/Kg of licorice essential oil improves growth performance and increase oxidative stability of meat in broiler chicks.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مسلم گراوند |
کارشناس ارشد تغذیه طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
سید داود شریفی |
دانشیار ، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران.
اکبر یعقوبفر |
استاد، مؤسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج
شکوفه غضنفری |
دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
سید عبداله حسینی |
دانشیار، مؤسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_116584_8a540b14327066c88451a3e7bf4d81a3.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-642075.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات