این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۱۸، صفحات ۲۰۹-۲۲۴
عنوان فارسی
اثر تانن میوه بلوط (Quercus persica) بر کینتیک تخمیر شکمبه بزهای بومی در اواخر دوره آبستنی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش بررسی اثر دو سطح میوه بلوط با و بدون پلیاتیلنگلیکول بر فراسنجههای تخمیر و جمعیت پروتوزوای شکمبه بزهای بومی در 60 روز آخر آبستنی بود. از 40 رأس بز آبستن (5/3 ± 8/41 کیلوگرم وزن زنده) در یک طرح بلوکهای کامل تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 2×2 استفاده شد. میوه بلوط در دو سطح20 یا 40 درصد ماده خشک جیره با (20 گرم در روز به ازای هر رأس) و بدون پلیاتیلنگلیکول استفاده شد. علاوه براین، یک جیره بدون میوه بلوط و مکمل پلیاتیلنگلیکول به عنوان شاهد نیز در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که غلظت نیتروژن آمونیاکی (01/0P<)، کل اسیدهای چرب فرار (05/0P<) و پروپیونات (01/0P<) مایع شکمبه بزهای دریافت کننده جیره شاهد بالاتر بود. تعداد پروتوزا با افزایش سطح میوه بلوط در جیره به صورت خطی کاهش یافت (05/0P<). افزودن پلیاتیلنگلیکول به جیرهها باعث افزایش نیتروژن آمونیاکی شکمبه (05/0P<)، کل اسیدهای چرب فرار (01/0P<) و غلظت پروپیونات (01/0P<) شد. جیره حاوی 40 درصد در مقایسه با 20 درصد میوه بلوط باعث کاهش تولید بالقوه گاز (01/0P<) و نیمه عمر تولید گاز (05/0P<) شد. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که تغذیه میوه بلوط مخصوصاً سطح بالای آن در بزهای آبستن بر فراسنجههای تخمیر شکمبه اثر منفی داشت و افزودن پلیاتیلنگلیکول به جیره تا حدودی این اثرات منفی تانن را کاهش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بز آبستن، میوه بلوط، پلیاتیلنگلیکول، تخمیر شکمبه، تولید گاز،
عنوان انگلیسی
Effect of oak acorn (Quercus persica) tannin on ruminal fermentation kinetics of native goats in late pregnancy
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this experiment was to study the effect of two levels of oak (Quercus persica) acorn (OA) with or without polyethylene glycol (PEG) on ruminal fermentation parameters and protozoa population of native goats during the last 60 d of pregnancy. Forty multiparous pregnant goats (41.8±3.5 kg BW) were used in a completely randomized block design with the 2×2 factorial arrangement. Oak acorn was used in two levels of 20 or 40% of diet dry matter with (20 gram/head/day) or without PEG. In addition, a control (C) diet without OA and PEG was used. The results showed that goats fed the C diet had higher ruminal NH3-N (P< 0.01), total volatile fatty acids (VFA, P< 0.05) and propionate (P< 0.01) concentrations. Total protozoa count decreased linearly with increasing the level of OA in the diet (P< 0.05). Addition of PEG to the diet increased ruminal NH3-N (P< 0.05), total VFA (P< 0.01) and propionate (P< 0.01) concentrations. Diet containing 40% compare to 20% OA decreased asymptotic gas production (P< 0.01) and half time of gas production (P< 0.05). It is concluded that feeding OA especially high level has negative effects on rumen fermentation parameters and addition of PEG to diet reduced some of these negative effects of tannins.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
هوشنگ جعفری |
مربی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی؛ دانشجوی دکتری علوم دامی، دانشگاه ایلام
فرشید فتاح نیا |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه ایلام
علی خطیب جو |
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه ایلام
حسن فضائلی |
استاد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
گلناز تاسلی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه ایلام
صیفعلی ورمقانی |
استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_116588_9a0f43d820ef61fcf8c4d4a0d0f58449.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-642078.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات