این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۱۳۰-۱۳۹
عنوان فارسی
جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی لاکتوباسیلوسها از گوشت گاو و ارزیابی اثر ضدباکتریایی آنها بر لیستریا مونوسیتوژنز
چکیده فارسی مقاله
پیشزمینه و هدف: با افزایش مصرف غذاهای آماده نگهداری شده در یخچال بهمنظور حفظ خصوصیات حسی، فرآوریهای کمتری بر روی آنها انجام میگیرد، که این میتواند منجر به ظهور خطرات میکروبی شود. در بین باکتریهای با منشأ غذایی لیستریا مونوسیتوژنز ازنظر سلامت عمومی حائز اهمیت میباشد و منجر به بیماری و حتی مرگ در افراد مسن، باردار و دارای ضعف سیستم ایمنی میشود. باکتریهای اسیدلاکتیک به دلیل اینکه برای انسان بیخطر هستند بهعنوان کنترل زیستی در مواد غذایی مطرحاند. هدف این مطالعه استفاده از لاکتوباسیل در کنترل رشد لیستریامونوسیتوژنز میباشد. مواد و روش کار: 65 نمونه گوشت از کشتارگاه ارومیه تهیه شد. سویههای جداشده ابتدا با روشهای فنوتیپی(مورفولوژی، رنگآمیزی گرم و تست کاتالاز) مورد ارزیابی قرار گرفتند. بهمنظور شناسایی دقیقتر از تست تخمیر قندها و روش مولکولی نیز استفاده گردید. سپس خاصیت ضدباکتریایی آنها برعلیه لیستریا مونوسیتوژنز با دو روش چاهک و نقطهگذاری مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: 6 سویه از باکتریهای اسیدلاکتیک به روش مولکولی شناسایی شدند،که در تستهای ضدباکتریایی اثر خوبی در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز نشان دادند. بحث و نتیجهگیری: لاکتوباسیلها بهطور طبیعی در اغلب مواد غذایی وجود دارند و از زمانهای قدیم بهعنوان نگهدارندههای طبیعی در مواد غذایی مطرح بودند. نتایج نشان داد که میتوان از لاکتوباسیلها بهعنوان یک عامل زیستی در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گوشت، لاکتوباسیل، PCR،خاصیت ضدباکتریایی، لیستریا مونوسیتوژنز
عنوان انگلیسی
ISOLATION, BIOCHEMICAL AND MOLECULAR HARACTERIZATION OF LACTOBACILLUS ISOLATED FROM BEEF AND EVALUATING THEIR ANTIBACTERIALEFFECTS ON LISTERIA MONOCYTOGENES
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aims: Increasing consumption of ready to eat foods which usually receive low heating process can cause the emergence of microbial hazards. Listeria monocytogenes is one of the most dangerous foodborne bacteria which can result in disease and death in old, pregnant and immunosuppressed individuals. Lactobacilli are naturally present in most foods. Since ancient times, they were regarded as natural preservatives in food. The aim of this study was to evaluate the biochemical and molecular characterization of Lactobacillus isolates and investigate their antibacterial effects on Listeria monocytogenes Materials & Methods: Sixty five meat samples were obtained from slaughter house in Urmia city. First, isolated bacteria were evaluated using phenotypic methods (morphology, Gram stain and catalase test). Then, polymerase chain reaction (PCR) and sugar fermentation tests were used. Finally, their antibacterial properties against Listeria monocytogenes were tested by two methods (agar wells diffusion and spot on plate). Results: Six strains of lactobacilli were identified using PCR. The antibacterial tests showed moderate effects of lactobacilli on Listeria monocytogenes growth. Conclusion: The results indicated that lacobacilli can be used as a biocontrol agent to inhibit of Listeria monocytogenes growth. SOURCE: URMIA MED J 2016: 27(2): 139 ISSN: 1027-3727
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سرور خلیلی صدقیانی | surur khalili sadagiani
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran
ارومیه، کیلومتر 11 جاده سرو، پردیس نازلو، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، تلفن 09143491911صندوق پستی 571531177
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
حسین تاجیک | hossein tajik
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی،دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
جواد علی اکبرلو | javad aliakbarlu
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی،دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2323-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
0|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات