این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۲۶، شماره ۹، صفحات ۸۱۳-۸۲۳
عنوان فارسی
بررسی اثر عصاره متانولی پوست تازه پسته (Pistacia atlantica) بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پایوژنز و باسیلوس سرئوس جداشده از نمونههای بالینی در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
پیشزمینه و هدف: امروزه با وجود برخی اثرات جانبی نامطلوب داروهای مصنوعی، استفاده از داروهای گیاهی بهعنوان درمان کاربرد گستردهای یافته است. عصاره هیدروالکلی پوست تازه پسته بر روی باکتریهای مورد بررسی مؤثر بوده که در عفونتهای موضعی بیشتر استفاده میشود. هدف تحقیق، بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی( متانولی ) تهیه شده از پوست تازه پسته بر روی باکتریهای گرم مثبت ( استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک پیوژن، باسیلوس سرئوس) جدا شده از نمونههای بالینی است. مواد و روش کار: باکتریهای مورد نظر در نمونههای بالینی از آزمایشگاههای تشخیص طبی ایزوله شدند وپس از جمعآوری و به آزمایشگاه تحقیقاتی منتقل شد. تعلیقی از باکتریهای ذکر شده تهیه شد که معادل نیم استاندارد مکفارلند بود و پس از کشت مجدد بهمنظور غربال کردن فعالیت ضد میکروبی عصاره، از روش چاهک، انتشار دیسکی، ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن استفاده گردید تا جهت تعیین حداقل غلظت (رقت) مهارکننده و کشنده (MIC وMBC ) در شرایط ( in vitro ) مورد ارزیابی قرار گیرند. یافتهها: این عصاره با اثرگذاری بر روی استرپتوکوک پیوژن نسبت به باکتریهای دیگر و در مقایسه با آنتیبیوتیکهای آمیکاسین ؛ کلیندامایسین ؛ سفیکسیم بیشترین تأثیر را داشت. با توجه به اندازه قطر هاله عدم رشد، به ترتیب حساسیت: استرپتوکوک پایوژن،استافیلوکوک اورئوس و باسیلوس سرئوس بیشترین تأثیر را دارد. نتایج MIC عصاره بر روی باکتریهای مورد نظر در روش ماکرودایلوشن معادل µl/ml 1/16 و میزان MBC آن µl/ml 2/32 گزارش شد. بحث: این عصاره بر روی باکتریهای ذکر شده کاملاً مؤثر بوده و توصیه میشود این ترکیبات گیاهی علاوه بر تسریع بهبود عفونتهای باکتریایی سطحی پوست ،بخصوص در سوختگیها و مسمومیتهای غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس بعنوان نگهدارنده طبیعی مواد غذایی میتواند بیشتر استفاده گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
THE EFFECT OF THE FRESH PEEL EXTRACT PISTACHIO (PISTACIA ATLANTICA) ON THE GROWTH OF STAPHYLOCOCCUS AUREUS, STREPTOCOCCUS PYOGENES AND BACILLUS CEREUS ISOLATED FROM CLINICAL SPECIMENS IN VITRO
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aims: Nowadays, there are some undesirable side effects of synthetic drugs, the use of herbal medicines have been widely used as a treatment. New skin extract and pistachio on the above mentioned bacterial infection is more local. The aim of study was to evaluate the effects of antibacterial extract (methanol) prepared from fresh skin pistachios on Gram-positive bacteria (Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Bacillus cereus) isolated from clinical samples. Materials & Methods: Clinical samples were collected from medical diagnostic laboratories then bacterial suspension was prepared equivalent to the 0.5 McFarland standard and then were re-planted to screen the antimicrobial activity of the extract hole method, disc diffusion and microdilution broth macrodilution was used to determine the minimum concentration (dilution) inhibitors and fatal ([2] MIC and [3] MBC) in conditions (in vitro) were to be evaluated. Results: The extract effect on Streptococcus pyogenes compared to other bacteria than antibiotics amikacin, clindamycin, cefixime have the greatest impact. Due to the size of the diameter of inhibition Sensitivity have the more impact as follows: Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus and Bacillus cereusis was the most effective one. The results of the MIC of the extract on bacteria was reported as in broth macrodilution method of &mul/ml 16.1 and its MBC &mul/ml 32.2. Conclusion: The above extracts are quite effective on bacteria and it is strongly recommended to use these plant compounds to improve skin bacterial infections, especially in burns and food poisoning caused by bacillus cereus. SOURCE: URMIA MED J 2015: 26(9): 763 ISSN: 1027-3727
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مجید صادق پور | majid sadeghpour
department of microbiology, faculty of biological sciences, science and research
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
فاطمه نوربخش | fatemeh noorbakhsh
assistant professor, department of microbiology, faculty of biological sciences, varamin-pishva branch, islamic azad university, varamin, iran
استادیار میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین – پیشوا، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1802-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات