این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۶، شماره ۵، صفحات ۳۸۰-۳۸۷

عنوان فارسی ارزیابی اثر توأم آنتی‌بیوتیک فسفومایسین و اسانس آویشن بر روی جدایه‌های مقاوم به متی‌سیلین استافیلوکوکوس اورئوس
چکیده فارسی مقاله پیش‌زمینه و هدف: اغلب جدایه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین نسبت به بسیاری از دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها نیز مقاوم می‌باشند و به دلیل مقاومت دارویی چندگانه می‌توانند عامل عفونت‌های صعب الاعلاج باشند. پایش و کنترل این جدایه‌های مقاوم یک ضرورت همیشگی است. فسفومایسین آنتی‌بیوتیک وسیع الطیفی است که ساخت پپتیدوگلیکان دیواره سلولی باکتری را مهار می‌کند و در کنترل عفونت ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین مفید است. به دلیل گسترش توانایی این باکتری در ایجاد مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها و قابلیت سازگاری و بقا در محیط‌های حاوی آنتی‌بیوتیک انجام مطالعات به‌منظور یافتن مواد طبیعی برخوردار از خواص ضد میکروبی، جهت استفاده در درمان عفونت‌های استافیلوکوکی ضروری است. آویشن دارای اثرات ضد میکروبی بوده و تأثیر آن به روی استافیلوکوک‌های مقاوم به متی‌سیلین قبلاً نشان داده شده است. در مطالعه حاضر کاربرد توأم فسفومایسین و اسانس آویشن در تشدید اثر ضد میکروبی یکدیگر در شرایط آزمایشگاهی بر روی جدایه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین موردبررسی قرار گرفت.مواد و روش کار: 46 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین از نمونه‌های بالینی با منبع انسانی و دامی جدا گردید. مقادیر حداقل غلظت مهارکننده رشد و حداقل غلظت کشنده آنتی‌بیوتیک فسفومایسین از طریق رقیق‌سازی متوالی آنتی‌بیوتیک در محیط کشت مایع در دامنه غلظتی حدفاصل 1 – 128 میکروگرم / در میلی‌لیتر برای هر جدایه تعیین گردید. حداقل غلظت کشنده اسانس آویشن با افزودن مقادیر حجمی مختلفی از اسانس در دامنه غلظت 10 الی 078/0 درصد در محیط کشت مایع به دست آمد. برای سنجش تأثیر توأم آنتی‌بیوتیک و اسانس نیز غلظت‌های مختلف اسانس آویشن در محیط کشت مولر هینتون براث تهیه گردید و سپس غلظت تحت حداقل غلظت کشنده از فسفومایسین به لوله‌ها اضافه شد. کلیه رقت‌ها با CFU/ml 106× 5/1 باکتری تلقیح شد و در طول شب در 37 درجه سانتی‌گراد گرمخانه گذاری شد. بدین ترتیب حداقل غلظت کشنده آنتی‌بیوتیک در حضور اسانس تعیین شد.یافته‌ها: از 46 جدایه مقاوم به متی‌سیلین استافیلوکوکوس اورئوس 15 درصد نسبت به‌تمامی غلظت‌های موردمطالعه از فسفومایسین حساس و 2 درصد مقاوم بودند، درکل 5/43 درصد جدایه‌ها مقاوم و 5/56 درصد جدایه حساس نسبت به فسفومایسین در نظرگرفته شد. جدایه‌ها به غلظت‌های مختلفی از اسانس آویشن حساس بودند. در بررسی اثر هم‌افزایی بین آنتی‌بیوتیک فسفومایسین و اسانس آویشن، در 4/97 درصد از جدایه‌ها اثر هم‌افزایی مشاهده شد.بحث: با توجه به اثر ضد میکروبی اسانس آویشن بر روی جدایه‌های تحت بررسی در مطالعه حاضر و با توجه به خاصیت هم‌افزایی اسانس آویشن و آنتی‌بیوتیک فسفومایسین بر روی اکثر جدایه‌های مقاوم استافیلوکوکوس اورئوس، می‌توان با انجام مطالعات بیشتر و تکمیلی، کاربرد همزمان این دو ترکیب را حداقل به‌عنوان مواد ضدمیکروبی در فرمولاسیون ترکیبات موضعی پیشنهاد نمود. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی EVALUATION OF THE EFFECT OF PHOSPHOMYCIN ALONG WITH THYMUS VULGARIS ESSENTIAL OIL ON METHICILLIN RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS
چکیده انگلیسی مقاله Background & Aims : Most of the methicillin resistant S.aureus isolates are resistant to many other antibiotics as well, so they can cause refractory infections. Therefore monitoring and control of these resistant isolates is always a necessity. Phosphomycin is an extended-spectrum antibiotic that inhibits synthesis of bacterial cell wall peptidoglycan and is helpful for controlling methicillin resistant S.aureus infections. However, because of bacteria’s ability of resisting to antibiotics and adaption and survival in antibiotic-containing environments, studies for finding of natural antibacterial compounds for treatment of such infections is essential Antibacterial effects of thymus vulgaris on Methicillin resistant S.aureus has already been shown. In this study the in vitro effects of phosphomycin along with thymus vulgaris essential oil on methicillin resistant S.aureus isolates were investigated. Materials & Methods : Forty six Methicillin resistant S.aureus isolates from clinical specimens were obtained . Minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of phosphomycin was determined by serial dilutions of antibiotic in broth with concentrations ranging between 0.25-125 mg/L for each isolate. Also minimum bactericidal concentration of essential oil was obtained by adding 10-0.078 V/V of it in broth medium. The effect of antibiotic along with essential oil was measured by adding different concentrations of essential oil in Mueller-Hinton broth medium in the presence of sub-MBC doses of antibiotic then by adding 1/5 × 106 CFU of each isolate and incubating test tubes overnight in 37° C. Minimum inhibitory concentration of phosphomycin along with thyme essential oil was determined for each isolate . Results : Out of 46 isolates of methicillin-resistant S.aureus , 15 % were sensitive to all investigated concentrations of phosphmycin and 2% were resistant, in total 43.5% of isolates were considered as resistant and 56.5% as sensitive. Isolates were sensitive to different concentrations of thyme essential oil. Synergism has been observed in 97.4 % of isolates between phosphomycin and thyme essential oil , in respect of their antibacterial effects. Conclusion : Regarding to the antimicrobial effects of thyme essential oil and synergistic effect of it with phosphomycin on most of the methicillin resistant isolates, more investigations for using this combination as an effective antimicrobial agent at least in topical antimicrobialgents formulations is advised. SOURCE: URMIA MED J 2015: 26(5): 387 ISSN: 1027-3727
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مینو زردشتی | minoo zardoshti
department of microbiology, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran
گروه میکروب شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

ملاحت احمدی | malahat ahmadi
department of microbiology, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran
ارومیه، گروه میکروب شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، تلفن ۰۹۱۴۳۴۰۶۴۱۰
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

نیما حسینی جزنی | nima hosseini jazani
department of microbiology, faculty of medicine, urmia university of medicine sciences, urmia, iran
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-607&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات