این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۶، شماره ۳، صفحات ۲۶۰-۲۶۷

عنوان فارسی بررسی ارتباط بین دریافت تغذیه‌ای روی و آهن و برخی ویتامین‌ها با سطح سرمی روی و آهن در نیمه اول بارداری
چکیده فارسی مقاله پیش‌زمینه و هدف: با توجه به نقش اساسی تغذیه بارداری بر سلامت مادر و جنین، این مطالعه جهت بررسی تأثیر دریافت برخی از ریزمغذی‌ها بر سطح سرمی روی و آهن در نیمه اول بارداری انجام شد.مواد و روش‌ها: این مطالعه به‌صورت مقطعی در سال 1390 بر روی 538 زن باردار مراجعه­کننده به درمانگاه­های پره­ناتال تهران در نیمه اول بارداری صورت گرفت. در بدو ورود یک پرسشنامه عمومی و پرسشنامه بسامد خوراک برای کلیه مادران تکمیل گردید و نمونه خون وریدی جهت تعیین سطح عناصر اخذ شد. آنالیز داده­ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS (نسخه 16) و N4 انجام شد.یافته‌ها: با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون بین سطح سرمی آهن و دریافت تغذیه‌ای روزانه ویتامین A (r: 0.16, p-value< 0.001) و ویتامین K (r: 0.095, p-value: 0.027) ارتباط مستقیم وجود داشت. با استفاده از آزمون رگرسیون خطی بین سطح سرمی روی با مصرف مکمل اسیدفولیک (β: 0.131, p-value: 0.003) و همچنین بین سطح سرمی آهن با دریافت روزانه ویتامین A (β: 0.150, p-value: 0.001) ارتباط مستقیم معنادار و بین سطح سرمی آهن با دریافت روزانه روی(β: -0.142, p-value: 0.053) و نیز سطح سرمی روی با مصرف مکمل آهن (β: -0.094, p-value: 0.034) ارتباط معکوس معناداری وجود داشت.بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به عدم ارتباط بین سطح سرمی آهن و روی با دریافت تغذیه‌ای آن‌ها نیاز به مطالعات وسیع‌تری می‌باشد، همچنین با توجه به اثر نامطلوب مصرف مکمل آهن بر سطح روی، باید تجویز آن در بارداری با دقت بیشتری انجام پذیرد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بارداری، ویتامین‌ها، روی، آهن

عنوان انگلیسی NUTRITIONAL INTAKES OF ZINC, IRON, AND VITAMINS RELATIONS WITH SERUM LEVELS OF ZINC AND IRON IN EARLY PREGNANCY
چکیده انگلیسی مقاله  Background & Aims: Considering the important role of pregnancy nutrition on maternal and fetal health, this study was performed to define the effects of nutritional intakes of some vitamins, zinc, and iron on serum levels of zinc and iron in the first half of pregnancy.Materials & Methods: This cross-sectional study was performed on 538 pregnant women attending Tehran prenatal clinics in their first half of pregnancy in 2011. Upon entry into the study, a general demographic and a food frequency questionnaire were completed for all participants and then a venous blood sample was taken from them. The data were analyzed by N4 (nutritional software) and SPSS.Results: In correlation analysis, iron serum levels had direct correlation with daily intakes of vitamin K (r: 0.095, p-value: 0.027) and vitamin A (r: 0.16, p-value< 0.001). In linear regression analysis, there was a significant relation between zinc serum levels and consumption of folic acid (β: 0.131, p-value: 0.003) and iron supplementation (β: -0.094, p-value: 0.034). Also in linear regression analysis, there were significant relation between iron serum levels and dietary intakes of zinc (β: -0.142, p-value: 0.053), and vitamin A (β: 0.150, p-value: 0.001).Conclusion: Considering the obtained results about the dietary intakes of zinc and iron not affecting their serum levels in early pregnancy, these findings need further investigation. Also, considering the negative effect of iron supplementation on zinc serum levels, this supplement should be provided with more precaution in pregnancy. SOURCE: URMIA MED J 2015: 26(3): 267 ISSN: 1027-3727
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pregnancy, Vitamins, Iron, Zinc

نویسندگان مقاله سمیه سلطانمرادی | somaieh soltanmora
., department of midwifery amp; reproductive health, faculty of medical sciences, tarbiat modares university, tehran, iran
گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

لیدا مقدم بنایم | lida moghaddam banaem
department of midwifery amp; reproductive health, faculty of medical sciences, tarbiat modares university, tehran, iran
تهران، زیر پل گیشا، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پزشکی، گروه مامایی و بهداشت باروری، کد پستی 141171316، تلفن 09122031264
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

مریم امینی | maryam amini
department of nutrition research, national nutrition and food technology research institute, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
گروه تحقیقات تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور


نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-593&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات