این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۱۰۳-۱۱۵
عنوان فارسی
بررسی محتوی آمینواسیدی کلاژن استحصالی دیواره بدن خیار دریایی (Stichopus horrens) از منشاء دریای عمان
چکیده فارسی مقاله
زمینه: ترکیبات طبیعی و زیست فعال موجود در جانوران دریایی را میتوان به عنوان یک منبع غنی از ترکیباتی با کاربرد غذایی، دارویی محسوب نمود. در این تحقیق به بررسی خصوصیات اسید آمینه کلاژن استحصالی از دیواره بدن خیار دریایی Stichopus horrensدریای عمان پرداخته شده است. مواد و روشها: رشتههای خام کلاژن از دیواره بدن این گونه از خیار دریایی خلیج چابهار به روش محلول در اسید استخراج شد و تهیه کلاژن محلول در پپسین به روش هضم آنزیمی انجام شد و تعیین نوع کلاژن این گونه با استفاده از الکتروفورز PAGE SDS- با ژل پلیاکریل امید 9 درصد انجام شد و محتوای اسید امینه کلاژن محلول در پپسین این گونه به کمک دستگاه HPLC مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد که کلاژن استخراج شده از دیواره بدن این گونه از خیار دریایی از نوع کلاژن نوع І میباشد. کلاژن مذکور محتوی میزان بسیار بالایی از ایمینو اسیدها بود. مشخص شد که غالبترین اسید آمینه در این کلاژن گلایسین میباشد. همچنین کلاژن محلول در پپسین خیار دریایی گونه S. horrens غنی از اسیدهای آمینه پرولین، گلوتامیک اسید، آلانین و هیدروکسی رولین بوده اما محتوای اسیدهای آمینه فنیل آلانین و تیروزین در کلاژن گونه مورد مطالعه بسیار کمتر بود. نتیجهگیری: تعداد 9 نوع اسیدهای آمینه ضروری در کلاژن دیواره بدن این گونه از خیار دریایی یافت گردید. این کلاژن به دلیل عاری بودن از خطر ابتلا به بیماریها و داشتن خواص تغذیهای منحصر بفرد میتواند به عنوان پروتئین مکمل غذایی بکار رود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلاژن، اسید آمینه، خیار دریایی، horrens Stichopus
عنوان انگلیسی
Compositional Analysis of Collagen Derived Amino Acids from the Body Wall of Sea Cucumber (Stichopus horrens) from the Oman Sea
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Natural bioactive compounds of marine organisms can be a rich source of nutritional and pharmaceutical ingredients. We investigated properties of the amino acid collagen derived from body wall of sea cucumber (Stichopus horrens) in the Oman Sea. Materials and Methods: Raw collagen was extracted from the body wall of S. horrens from Chabahar Bay by acid solution and pepsin. The type of collagen was determinate by SDS-PAGE electrophoresis and the amino acid content of pepsin-soluble collagen was analyzed by HPLC. Results: The results showed that extracted collagen from the body wall of S. horrens was type I. The collagen contained a high amount of amino acids, mostly glycine. Furthermore, pepsin-soluble collagen of S. horrens species was rich in proline, glutamic acid, alanine and hydroxyproline, but poor in phenylalanine and tyrosine. Conclusion: The nine essential amino acids were found in the body wall collagen of S. horrens. This collagen can be a suitable food supplement as it has no risk of diseases and has unique nutritional properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Collagen, Amino acid, Sea cucumber, Stichopus horrens
نویسندگان مقاله
نورا برزکار | Nora Barzkar
Department of Biology, School of Marine Science, Chahbahar Maritime University, Chabahar, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی، چابهار، ایران
گیلان عطاران فریمان | Ghilan Attaran-Fariman
Department of Biology, School of Marine Science, Chahbahar Maritime University, Chabahar, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی، چابهار، ایران
علی طاهری | Ali Taheri
Department of Fisheries, School of Marine Science, Chahbahar Maritime University, Chabahar, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ایران
سعید تمدنی جهرمی | Saeid Tamadoni Jahromi
Department of Genetic, Persian Gulf and Oman Sea Ecology Research center, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Bandar Abbas, Iran
بخش ژنتیک، پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-36&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/35/article-35-658862.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
اختلالات سیستمیک- متابولیکی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات