این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۲۵، شماره ۸، صفحات ۶۹۳-۷۰۵
عنوان فارسی
تأثیر مکمل یاری توأمان کلسیم و ویتامین D بر شاخصهای متابولیک در افراد دارای سطوح ناکافی ویتامین D سرم و مبتلا به دیابت نوع ۲: کارآزمایی بالینی تصادفی کنترلشده
چکیده فارسی مقاله
پیشزمینه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مکمل یاری کلسیم و ویتامین D بر شاخصهای متابولیک در افراد مبتلا به دیابت نوع دو که دارای سطوح ناکافی ویتامین D سرم بودند انجام گردید.مواد و روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی کنترلشده 118 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 شرکت کردند. افراد بهصورت تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. گروه اول هفتهای 50000IU مکمل ویتامین +D دارونمای کلسیم، گروه دوم روزانه 1000mg مکمل کلسیم کربنات + دارونمای ویتامین D، گروه سوم روزانه 1000 mg کلسیم کربنات و هفتهای 50000IU ویتامین D و گروه چهارم دارونمای ویتامین D و کلسیم به مدت 8 هفته دریافت کردند. جهت ارزیابی شاخصهای متابولیک در ابتدا و انتهای مطالعه از کلیه افراد آزمایش خون گرفته شد.یافتهها: مکمل یاری توأمان کلسیم و ویتامین D سبب کاهش انسولین سرم) 001/0 p= و pmol/L 9/3±8/14-)، HbA1C (%19/0±70/0- و 02/0p=)، HOMA-IR (20/0±46/0- و 001/0p=)، LDL (mmol/L 1/0±3/10- و 04/0p=) و total/HDL (16/0±91/0-و 03/0p=) در مقایسه با سایر گروهها گردید. همچنین افزایش معنیدار در شاخص QUICKI (mmol/L 01/0±02/0 و 004/0p=) و HOMA-B (mmol/L 7/12±8/11 و 001/0p=) در گروه کلسیم+ ویتامین D در مقایسه با سایر گروهها مشاهده گردید. نتیجهگیری: بهطورکلی مکمل یاری توأمان کلسیم و ویتامین D سبب بهبود شاخصهای گلایسمیک و پروفایل لیپیدی در افراد دارای سطح ناکافی ویتامین D سرم و مبتلا به دیابت نوع 2 میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ویتامین D، کلسیم، شاخصهای متابولیکی، دیابت نوع 2
عنوان انگلیسی
EFFECTS OF CALCIUM-VITAMIN D CO-SUPPLEMENTATION ON METABOLIC PROFILES IN VITAMIN D INSUFFICIENT PEOPLE WITH TYPE 2 DIABETES: A RANDOMIZED CONTROLLED CLINICAL TRIAL
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aims: To the best of our knowledge, no study has examined the effects of vitamin D-calcium co-supplementation on glycemic status and lipid profiles of vitamin D insufficient people with diabetes. This study was performed to assess the effects of vitamin D and calcium supplementation on metabolic profiles of vitamin D insufficient persons with type 2 diabetes.Materials & Methods: In a randomized placebo controlled clinical trial, a total of 118 persons with vitamin D insufficiency and type 2 diabetes were enrolled. Subjects were randomly assigned into four groups receiving: 1) 50000 IU/wk vitamin D+calcium placebo 2) 1000 mg/d calcium +vitamin D placebo 3) 50000 IU/wk vitamin D+1000 mg/d calcium 4) vitamin D placebo +calcium placebo for 8 weeks. All participants provided three days of dietary records and three days of physical activity records throughout the intervention. Blood samples were taken to quantify metabolic profile sat study baseline and after 8 weeks of intervention. Results: Calcium-vitamin D co-supplementation resulted in reduced serum insulin (-14.8±3.9 pmol/L, P=0.01), HbA1c (-0.70±0.19%, P=0.02), HOMA-IR(-0.46±0.20, P=0.001), LDL-(-10.3±0.1 mmol/L, P=0.04) and total/HDL-cholesterol levels (-0.91±0.16, P=0.03) compared with other groups. We found a significant increase in QUICKI index (0.02±0.01, P=0.004), HOMA-B (11.8±12.17, P=0.001) and HDL-cholesterol (0.46±0.05 mmol/L, P=0.03) levels in calcium-vitamin D group compared with others. Vitamin D supplementation led to a significant improvement in all biomarkers of glycemic status, except for fasting plasma glucose, compared with no-vitamin D group.Conclusion: Joint calcium-vitamin D supplementation might improve glycemic status and lipid profiles in vitamin D insufficient people with type 2 diabetes. SOURCE: URMIA MED J 2014: 25(8): 705 ISSN: 1027-3727
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مرجان تابش | marjan tabesh
food security research center, department of community nutrition, school of nutrition and food science, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
لیلا آزادبخت | leila azadbakht
food security research center, department of community nutrition, school of nutrition and food science, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
الهام فقیه ایمانی | elham faghihimani
, isfahan endocrine and metabolism research center, isfahan university of medical sciences,
مرکز تحقیقات غدد ومتابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
مریم تابش | maryam tabesh
food security research center, department of community nutrition, school of nutrition and food science, isfahan university of medical sciences
دانشکده تغذیه و رژیم های غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
احمد اسماعیل زاده | ahmad esmaillzadeh
department of community nutrition, school of nutrition and food science, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
اصفهان، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تلفن 7922720-0311
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-516&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات