این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۵، شماره ۸، صفحات ۷۶۹-۷۷۷

عنوان فارسی اثرات بهداشتی اسانس کلپوره در کنترل سالمونلا تیفی موریوم LT۲ در ماست پروبیوتیک
چکیده فارسی مقاله پیش‌زمینه و هدف: این پژوهش تلاشی برای بررسی امکان تولید ماست حامل میکروارگانیسم‌های زنده و فعال پروبیوتیک به‌عنوان ماده غذایی عمل‌گرا با خصوصیات ارگانولپتیکی مطلوب و همچنین سنجش بقاء باکتری پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم در این فرآورده پروبیوتیک تحت تأثیر اسانس کلپوره و باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس می‌باشد.مواد و روش کار: در این تحقیق باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (پروبیوتیک) به میزانCFU/ml 109-108، باکتری پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم LT2 به میزانCFU/ml 103 و غلظت‌های مختلف اسانس کلپوره به ماست اضافه شدند. ماست‌های تولیدشده در مدت چهار هفته نگهداری در یخچال (دمای 4 درجه سانتی‌گراد) در طی فواصل زمانی مشخص ازنظر خصوصیات ارگانولپتیکی، بقا و نابودی سالمونلا و قابلیت ماندگاری باکتری پروبیوتیک موردبررسی قرار گرفتند. حضور یا نابودی سالمونلا در طی دوره نگهداری ماست به‌وسیله کشت اختصاصی و روش مولکولی (پی سی آر) تعیین شد.یافته‌ها: اسانس مذکور در دو غلظت 60 و 80 ppm و در تیمار توأم با پروبیوتیک از بالاترین تأثیر بر ممانعت از رشد سالمونلا برخوردار بود. بر اساس یافته‌های محیط کشت و پی سی آر در ماست پروبیوتیک و تیمارهای ماست پروبیوتیک حاوی غلظت‌های مختلف اسانس کلپوره باکتری سالمونلا در طی 28 روز نگهداری ماست جداسازی نشد. بااین‌وجود در تیمارهای ماست کنترل و حاوی غلظت‌های مختلف اسانس کلپوره طی روزهای 1 و 7 این باکتری جداسازی و شمارش گردید. همچنین بهترین غلطت اسانس ازنظر ممانعت رشد سالمونلا تیفی موریوم و نیز ازنظر تولید ماست با خواص طعمی مطلوب غلظت40 ppm در تیمار توأم با باکتری پروبیوتیک بود.نتیجه‌گیری: استفاده توأم اسانس با پروبیوتیک می‌تواند سبب بهبود خصوصیات بهداشتی و حسی ماست گردد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماست پروبیوتیک، سالمونلا تیفی موریوم، اسانس کلپوره

عنوان انگلیسی HYGIENIC EFFECTS OF TEUCRIUM POLIUM ESSENTIAL OIL AGAINST SALMONELLA TYPHIMORIUM LT2 IN PROBIOTIC YOGHURT
چکیده انگلیسی مقاله  Background & Aims: The aim of this study was to evaluate the probability to produce yoghurt containing live and active probiotic microorganisms as functional food with favorite sensorial properties. Material & Methods: The maintenance of Salmonella as a pathogen agent was evaluated under the synergistic effects of simultaneous presence of Teucrium polium essential oil (EO) and Lactobacillus acidophilus. For this purpose, 108-109 CFU/ml of L. acidophilus, 103 CFU/ml Salmonella Typhimurium LT2, and different concentrations of Teucrium polium EO were added to yoghurt. The products were kept for 28 days in 4°C refrigerator and evaluated for changes in organoleptic properties and the maintenance of L. acidophilus and S. Typhimurium LT2. The presence of bacteria was determined by culture in selective media and PCR methods. Results: T. polium EO had the best Salmonella growth inhibition at 60 ppm and 80 ppm and in synergistic combination with L. acidophilus. No Salmonella was isolated during the 28 days of preservation of probiotic yoghurt or probiotic yoghurt containing different concentrations of T. polium EO. However, Salmonella could be isolated and counted in days 1 and 7 from negative control group and the groups containing T. polium EO. The best organoleptic properties of essential oil concentrations were observed in groups containing L. acidophilus. Conclusion: Using the combination of T. polium EO and L. acidophilus improved the hygienic and organoleptic quality of yoghurt. SOURCE: URMIA MED J 2014: 25(8): 778 ISSN: 1027-3727
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رزاق محمودی | razzagh mahmoudi
department of food hygiene amp; aquatics, faculty of veterinary medicine, university of tabriz, tabriz, iran, p.o. box 5166614779, tabriz, iran, tel 98 411 6378743
تبریز، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، کد پستی 5166614779، تلفن 09127868571
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

پیمان زارع | payman zare
department of pathobiology, faculty of veterinary medicine, university of tabriz
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

سوما نصرت پور | soma nosratpour
department of food hygiene and aquatics, faculty of veterinary medicine, university of tabriz
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

کریم مردانی | karim mardani
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

ابوالفضل صفری | abolfazl safari
pegah milk factory tabriz
کارخانه شیر پگاه تبریز
سازمان های دیگر: کارخانه شیر پگاه تبریز


نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-524&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات