این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۱۹، صفحات ۸-۱۶
عنوان فارسی
تأثیر تغذیه پودر جلبک اسپیرولینا ریزپوشانی شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه و جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور بررسی اثر تغذیه پودر جلبک اسپیرولینا ریزپوشانی شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه و جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی انجام شد. در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه یکروزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به 9 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه، جیره پایه + آنتی بیوتیک، جیره پایه + ویتامین E، جیره پایه + 33/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، جیره پایه + 66/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، جیره پایه + یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، جیره پایه + 33/0 درصد اسپیرولینا، جیره پایه + 66/0 درصد اسپیرولینا و جیره پایه + یک درصد اسپیرولینا بود. نتایج نشان داد که در دوره رشد، گروه تغذیه شده با جیره حاوی 33/0 درصد اسپیرولینا مصرف خوراک بیشتری نسبت به گروه شاهد داشت (05/0>p). گروه شاهد کمترین افزایش وزن را نسبت به گروههای آزمایشی دیگر داشت (05/0>p). گروههای تغذیه شده با جیره های حاوی 33/0 درصد و 66/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده ضریب تبدیل غذایی کمتری نسبت به گروه شاهد دارا بودند (05/0>p). در دوره پایانی و نیز کل دوره پرورش، گروههای تغذیه شده با جیره های حاوی سطوح مختلف جلبک اسپیرولینا، 33/0 درصد و 66/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده ضریب تبدیل غذایی کمتری نسبت به گروه شاهد را دارا بودند (05/0>p). راندمان لاشه در جوجه های گوشتی تغذیه شده با تیمارهای حاوی سطوح مختلف جلبک اسپیرولینا و جیره حاوی یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده بالاتر از بقیه گروه ها بود (05/0>p). تغذیه با تیمارهای حاوی اسپیرولینای ریزپوشانی شده در سطوح 66/0، یک درصد و تیمار حاوی اسپیرولینا در سطح یک درصد جیره سبب افزایش درصد سینه جوجه ها نسبت به گروه شاهد شد (05/0>p). جوجه های تغذیه شده با تیمارهای حاوی یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده و یک درصد اسپیرولینا چربی محوطه بطنی کمتری داشتند (05/0>p). جمعیت کلیفرم های جوجه های تغذیه شده با تیمارهای حاوی آنتیبیوتیک، یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده و یک درصد اسپیرولینا نسبت به گروه شاهد کمتر بود (05/0>p). بیشترین جمعیت لاکتوباسیل ها در جوجه های تغذیه شده با تیمارهای حاوی 66/0 درصد و یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، 66/0 درصد و یک درصد پودر اسپیرولینا مشاهده شد (05/0>p).
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی بیوتیک، اسپیرولینا، جمعیت میکروبی، جوجه گوشتی، عملکرد
عنوان انگلیسی
Effect of Microencapsulated of Spirulina (Spirulina Platensis) Algae Powder on Performance, Carcass Characteristics and Intestinal Microflora of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This research was conducted to evaluate the effect of microencapsulated Spirulina (Spirulina platensis) powder on performance, carcass characteristics and intestinal microflora of broiler chicken. A total of 360 one-day old broiler chicks (male sex) Ross 308 strain was divided in 9 treatments, 4 replicates and 10 chicks in each replicate in a completely randomized design. Experimental treatments include: basal diet, basal diet + antibiotic, basal diet + vitamin E, basal diet + 0.33 % Spirulina, basal diet + 0.66 % Spirulina, basal diet + 1 % Spirulina, basal diet + 0.33 % microencapsulated Spirulina, basal diet + 0.66 % microencapsulated Spirulina, basal diet + 1 % microencapsulated Spirulina. Results showed that during grower period the feed intake of group fed with 0.33 percent Spirulina was higher than control group (P< 0.05). The control group had the lowest weight gain among other groups (P< 0.05). The groups fed with microencapsulated Spirulina at the levels of 0.33 and 0.66 percent had lower feed conversion ratio compared to control group (P< 0.05). During finisher and also whole period of rearing, groups fed with diets containing different levels of Spirulina algae and micro-encapsulated Spirulina at the levels of 0.33 and 0.66 percent had lower FCR compared to control group (P< 0.05). Carcass yield of broilers fed with different levels of Spirulina algae and 1 percent of microencapsulated Spirulina were higher than other groups (P< 0.05). Feeding treatments contain microencapsulated Spirulina at the levels of 0.66 and 1 percent and treatment contained 1 percent Spirulina caused higher breast yield (P< 0.05). Broilers fed with treatments contained 1 percent spirulina or microencapsulated Spirulina had lower abdominal fat pad (P< 0.05). Coliforms population of broilers fed with treatments contained antibiotic, 1 percent Spirulina or microencapsulated Spirulina was lower than control group (P< 0.05). The highest lactobacillus population was related to broilers fed with diets contained 0.66 and 1 percent of Spirulina or microencapsulated Spirulina (P< 0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
متین شکوری | Matin Shakoori
Department of Animal Science, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
منصور رضایی | Mansour Rezaei
Department of Animal Science, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
یداله چاشنی دل | Yadolah Chashnidel
Department of Animal Science, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-905-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات