این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۱۹، صفحات ۱۷-۲۵

عنوان فارسی اثرات جایگزینی سطوح متفاوت سویای پرچربی با کنجاله سویا بر عملکرد پرواری، فراسنجه های خونی و تجزیه پذیری ماده خشک در بره های پرواری نژاد زل
چکیده فارسی مقاله      پژوهشی به ­منظور بررسی اثرات جایگزینی سطوح متفاوت سویای‌ پرچربی با کنجاله سویا بر عملکرد پرواری، فراسنجه‌ های تجزیه‌ پذیری ماده خشک و فراسنجه‌ های خونی بر روی 20 راس بره پرواری نژاد زل انجام شد. جیره پرواری با درصدهای متفاوت کنجاله سویای جایگزین شده با سویای‌ پرچربی تهیه شده بود. کنسانتره حاوی 8 درصد کنجاله سویا بود که با درصدهای صفر، 33، 66 و 100 درصد سویای پرچربی جایگزین و سپس به نسبت 70 به 30 با ذرت سیلویی مخلوط شد. فراسنجه‌ های تجزیه‌پذیری ماده خشک چهار جیره با روش in situ بر روی چهار راس گوسفند فیستوله‌ شده انجام شد. شکمبه‌ گذاری در ساعت‌ های صفر، 4، 8، 16، 24، 48 و 72 ساعت صورت گرفت. افزایش‌ وزن ‌روزانه و مقدار خوراک ‌مصرفی در تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی‌ دار داشت (0001/0>p). همچنین ضریب‌ تبدیل‌ خوراک نیز تفاوت معنی‌ دار داشت (0103/0>p). فراسنجه‌های خونی در ابتدای پژوهش تفاوت معنی‌ دار نداشت. در انتهای پژوهش، در تیمارهای دریافت کننده سویای پرچربی، سطوح تری‌گلیسرید و گلوکز تفاوت معنی‌ دار نداشت اما مقدار کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی بالا و لیپوپروتئین با چگالی پایین تفاوت معنی‌ دار یافت. اگرچه کلسترول (0024/0>p) و LDL (0108/0>p) افزایش یافته بود، اما مقدار HDL نیز افزایش داشت (0098/0>p). در آزمایش‌های in situ جیره‌های حاوی سویای پرچربی، در بخش‌های تندتجزیه (0112/0>p)، کندتجزیه (0188/0>p) و سرعت عبور 2 درصد در ساعت (0766/0>p) تفاوت معنی‌ دار داشت. نتایج تجزیه­پذیری ماده خشک، فراسنجه ­های خونی و افزایش وزن نشان داد استفاده از سویای پرچربی در جیره سبب افزایش عملکرد بره­ های پرواری می­شود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سویای پرچربی، فراسنجه خونی، تجزیه پذیری، پرواربندی، بره زل

عنوان انگلیسی Effects of Replacing Different Levels of Full Fat Soybean with Soybean Meal on Performance, Blood Metabolites and Dry Matter Degradation by Nylon Bag Technique in Fattening Zel Lambs
چکیده انگلیسی مقاله AAn experiment was conducted to evaluate the effect of replacing different levels of Full Fat Soybean with soybean meal on performance, degradation parameters and blood metabolites on 20 fattening Zel lamb. Fattening diet was made with different percentage of soybean meal that replaced with full fat soybean. The concentrate contained 8 percent of soybean meal replaced with 0, 33, 66 and 100 percent full fat soybean and then 70 percent to 30 percent was mixed with corn silage. The dry matter degradation parameters of 4 indicated diets were determined by in situ method using 4 fistulated sheep. Diets were incubated at 0, 4, 8, 16, 24, 48 and 72 hours. Daily body gain and the amount of consumed diet showed significant different at the biginig of the experimental treatments, but FCR did not showed significant different. Blood parameters, were not experiment. At the end of study, triglyceride and glucose levels had not significant different; but the amount of cholesterol, high density lipoprotein (HDL) and low density lipoprotein (LDL) was significant different. However cholesterol and LDL as well as the amount of HDL was elevated. In in situ experiment, significant differences were observed in a, b fraction and effective dry mater 0/02. The result of dry matter degiodation, blood parameter and body weight gain showed the use of full fat soybean in the diet increase the performance of fattening lambs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید مسعود حسینی | Seyed Masoud hosseini


تقی قورچی | taghi ghoorchi


نورمحمد تربتی نژاد | nourmohammad torbatinejad


رحمت سمیعی | rahmat sameie


بهنام قربانی | behnam ghorbani



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-845-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات