این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۱۹، صفحات ۲۶-۳۱

عنوان فارسی استفاده از پرتوتابی گاما برای حذف آلودگی باکتریایی آغوز گاو
چکیده فارسی مقاله به­منظور سترون کردن آغوز گاو و رسم منحنی دز پایندگی آلودگی اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس آرئوس، نمونه­ های آغوز با دزهای صفر، 5/0، 1 و 2 کیلوگری پرتو گاما پرتوتابی شد. برای تعیین کیفیت آغوز قبل و بعد از پرتوتابی، ترکیبات شیمیایی، پروتئین حقیقی، الکتروفورز پروتئین، مقدار قند لاکتوز، مقدار پراکسید و pH نمونه­ های آغوز تعیین شد. داده­های آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از نرم­ افزار آماری SAS آنالیز شد. طبق نتایج به­ دست آمده اثر پرتوتابی بر آلودگی اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس آرئوس معنی­ دار بود (05/0 p<). آلودگی اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس آرئوس در تیمارهای پرتوتابی شده کاهش پیدا کرد و در دز 2 کیلوگری به صفر رسید. پرتوتابی گاما اثری بر ترکیبات شیمیایی، پروتئین حقیقی، ترکیب اسیدهای چرب، مقدار پراکسید، pH و الگوی زیرواحدهای پروتئین آغوز نداشت (05/0 p>). باتوجه به نتایج این پژوهش دز لازم برای کاهش یک سیکل لگاریتمی از جمعیت میکروبی اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس آرئوس در نمونه آغوز به­ ترتیب 68/0 و 15/1 کیلوگری بود، بنابراین می ­توان از دزهای پایین پرتو گاما بدون اثرات منفی بر کیفیت آغوز برای حذف آلودگی اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس آرئوس استفاده کرد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Application of Gamma Irradiation for Eliminating Bacterial Contamination of Bovine Colostrums
چکیده انگلیسی مقاله      In order to colostrum pasteurization and creating of dose-response curve for Escherichia coli and Staphylococcus aurous, the colostrum of cow was gamma irradiated at doses of 0, 0.5, 1 and 2 KGy. Chemical composition, true protein, electrophoretic pattern of proteins, lactose content, peroxide level and pH of colostrums samples before and after of irradiation were determinate. The obtained data were analysed using proc GLM of SAS software appropriate for completely randomized design. The effect of irradiation was significant on Escherichia coli and Staphylococcus aurous contamination of colostrums (p< 0.05). The Escherichia coli and Staphylococcus aurous contamination decreased as irradiation dose increased and reach to zero at dose of 2 kGy. Gamma irradiation had no effect (p>0.05) on chemical composition, true protein, fatty acid composition, peroxide level, pH and electrophoretic pattern of proteins and lactose content. Based on the results of this study, the appropriate dose for decrease in log cycle of Escherichia coli and Staphylococcus aurous population in colostrum is 0.68 and 1.15 kGy respectively. Therefore, gamma irradiation at low doses can eliminate Escherichia coli and Staphylococcus aurous contamination without negative impact on colostrum quality.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پروین شورنگ | Parvin Shawrang
Nuclear Agriculture Research School, Nuclear Science and Technology Research Institute, Atomic Energy Organization of Iran
انرژی اتمی

محسن مرتهب | Mohsen Mortaheb
شرکت کشاورزی فجر اصفهان

مهدی بهگر |
انرژی اتمی

فرحناز معتمدی سده | Farahnaz Motamedi-sede
Nuclear Agriculture Research School, Nuclear Science and Technology Research Institute, Atomic Energy Organization of Iran
انرژی اتمی

حامد عسکری | Hamed Askari
Nuclear Agriculture Research School, Nuclear Science and Technology Research Institute, Atomic Energy Organization of Iran
انرژی اتمی


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-318-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات