این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۱۹، صفحات ۳۲-۳۸
عنوان فارسی
اثرجایگزینی دانه جو با علوفه آبکشت جو بر تولید شیر و برخی فراسنجه های خون بزهای شیری سانن
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر جایگزینی دانه جو با علوفه آبکشت جو بر عملکرد بزهای شیری سانن، تعداد 8 رأس بز سانن شیرده با میانگین وزن 5/1 ± 45 کیلوگرم در ماه سوم شیردهی (6 ± 88 روز شیردهی) و در قالب یک طرح گردان در چهار دوره 21 روزه استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد و جیره های با 37 ،66 و 100 درصد جایگزینی دانه جو با علوفه آبکشت جو بود. علوفه آبکشت تولید شده با ترکیب مواد مغذی ماده خشک 16 درصد، پروتئین 6/15 درصد، خاکستر 8/3 درصد، الیاف نامحلول در شوینده خنثی 4/31 درصد و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی 16 درصد در جیرههای آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. فراسنجه های مصرف خوراک، تولید و ترکیب شیر، pH و نیتروژن آمونیاکی شکمبه و برخی متابولیت های خونی مورد مطالعه قرار گرفت. استفاده از علوفه آبکشت جو مصرف ماده خشک را در تیمارهای دریافت کننده کاهش داد (05/0> p). pH مایع شکمبه در گروه جایگزینی 100 درصد علوفه آبکشت در مقایسه با گروه های دریافت کننده جیره حاوی37 و 66 درصد این علوفه افزایش یافت (05/0 > p)، اما تیمارهای آزمایشی تأثیری بر غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه نداشت. غلظت کلسترول و پروتئین کل خون در گروه های مصرف کننده علوفه آبکشت بالاتر از گروه شاهد بود (05/0 > p). جایگزینی دانه با علوفه به میزان 66 درصد در مقایسه با 37 درصد، تولید شیر را افزایش داد (05/0 > p)، اما ترکیب شیر تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. به طور کلی استفاده از علوفه آبکشت جو بجای دانه جو در جیره بزهای شیری برتری خاصی در تولید شیر نداشت و باتوجه به قیمت بالاتر علوفه آبکشت در مقایسه با دانه در هر واحد ماده خشک (5/2 برابر)، استفاده از علوفه آبکشت به جای دانه مقرون به صرفه نیست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
براورد اقتصادی، بز سانن، تولید شیر، علوفه آبکشت جو
عنوان انگلیسی
The Effect of Dietary Barley Grain Substitution with Hydroponic Barley Grass on Milk Yield and Some Blood Metabolites of Saanen Lactating Goats
چکیده انگلیسی مقاله
An experiment was conducted to evaluate the effects of replacement of barley grain with barley hydroponic fodder on blood metabolites and milk production of lactating Saanen goats. Eight dairy goats (45± 1.5 kg of live body weight and 3 months of lactation (88±6 days in milk)) were allocated to 4 experimental diets including the control diet and diets consisting of 37, 66 and 100 percent replacement of barley grain with barley hydroponic fodder, respectively. Animals were assigned to treatments in a cross over design with 4 periods of 21 days each. The barley hydroponic fodder contained 16% dry matter, 15.6% crude protein, 3.8% ash, 31.4% NDF and 16% ADF. Impact of dietary treatments on milk production, rumen and blood parameters were investigated. Feeding barley hydroponic fodder reduced dry matter intake of dairy goats (P < 0.05). The pH of rumen fluid increased in animals fed diets with 100% barley fodder in comparison with diet containing 37 and 66 % of barley fodder (P < 0.05), while rumen NH3-N was not differed among treatments. Blood cholesterol and total protein concentrations increased in goats fed barley hydroponic fodder (P < 0.05). Animals in 66% of replacement group produced more milk than 37% replacement of barley grain with hydroponic fodder (P < 0.05). However, milk composition was not affected by the experimental treatments. The cost of purchasing barley hydroponic fodder was 2.5 times more than barley grain. By considering the effects of barley hydroponic fodder versus grain on performance and higher cost of fodder, it was concluded that using barley hydroponic fodder in replacement of barley grain in the diet of dairy goats is not cost-effective and profitable.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ساحره حیاتی | Sahereh Hayati
رضا ولی زاده | Reza Valizadeh
عباسعلی ناصریان | Abbas Ali Naserian
عبدالمنصور طهماسبی | Abdolmansour Tahmasbi
امیر موسائی | Amir Moosaee
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-890-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات