این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۱۹، صفحات ۳۹-۴۷

عنوان فارسی اثر جایگزینی بخشی از علوفه یونجه با کاه گندم بر گوارش‌پذیری و عملکرد بره‌های نر پرواری
چکیده فارسی مقاله      هدف از این آزمایش، بررسی اثر جایگزینی بخشی از علوفه جیره (یونجه) با کاه فرآوری­شده بر گوارش­پذیری، فعالیت جویدن، تخمیر شکمبه، فرآسنجه­ های خونی و عملکرد بره­ های نر پرواری بود. کاه گندم با 7 درصد هیدروکسید سدیم، 5/3 درصد نمک و 3/3 درصد کربنات کلسیم فرآوری و سپس بمدت 2 ماه سیلو شد. تعداد 23 راس بره نر (وزن 28 کیلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفی به جیره­ های آزمایشی حاوی منابع علوفه­ای: 1) شاهد (100 درصد یونجه، بدون کاه)، 2) یک سوم کاه (33 درصد کاه و 67 درصد یونجه) و 3) دوسوم کاه (67 درصد کاه و 33 درصد یونجه) اختصاص یافتند. نتایج کیسه گذاری شکمبه (24 و 48 ساعت) نشان داد که تجزیه ­پذیری کاه گندم فرآوری­شده و یونجه یکسان و بیشتر (01/0=p) از کاه فرآوری نشده بود. مصرف خوراک و مدت­ زمان جویدن با افزایش سطح کاه در جیره به­ طور خطی کاهش (01/0=p) یافت، اما بین مدت زمان جویدن به­ ازای واحد خوراک مصرفی تفاوتی مشاهده نشد. تغذیه جیره ­های حاوی کاه سبب بهبود خطی گوارش پذیری الیاف (01/0>p)، تمایل به کاهش pH مایع شکمبه (08/0=p، بصورت درجه دو)، افزایش نیتروژن آمونیاکی (04/0=p)، افزایش درصد مولار استات (05/0=p) و افزایش غلظت کل اسیدهای چرب فرار (02/0=p، به­ صورت درجه دو) شد. همچنین، افزایش سطح کاه در جیره به ­­طور درجه دو منجر به افزایش وزن روزانه (02/0=p) و کارآیی خوراک (08/0=p) شد. اجزای لاشه، نسبت مولار پروپیونات و بوتیرات شکمبه و فراسنجه­ های خونی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. به­ طور­کلی نتایج نشان داد جایگزینی بخش عمده علوفه یونجه با کاه اثر منفی بر عملکرد ندارد، اما سطح یک ­سوم کاه در جیره اثر مطلوبی بر گوارش­ پذیری الیاف، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بره­ های پرواری داشت.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله منبع علوفه‌ای، بقایای زراعی، رشد روزانه، تخمیر شکمبه

عنوان انگلیسی EEffect of Partial Replacement of Alfalfa Hay with Wheat Straw on Digestibility and Growth Performance of Fattening Male Lambs
چکیده انگلیسی مقاله The objective of this study was to evaluate the effect of partially replacing forage sources (alfalfa hay) with treated wheat straw on nutrient digestibility, chewing activity, blood metabolites, rumen fermentation, and performance of finishing lambs. Wheat straw (WS) was treated with 7 % sodium hydroxide, 3.5 % salt, and 3.3 % calcium carbonate and then ensiled for 2 months. Twenty-three male lambs (28 kg) were randomly allocated to three diets differing in forage sources: 1) control diet (100 % alfalfa hay), 2) 1/3 WS (67 % alfalfa hay and 33 % wheat straw) and 3) 2/3 WS (33 % alfalfa hay and 67 % wheat straw). Results indicated that ruminal degradability (24 and 48 h incubation) of treated wheat straw and alfalfa hay was similar, but higher than untreated straw (P< 0.01). Dry matter intake and chewing time decreased linearly (P= 0.01), but no change in chewing time/DMI was observed with increasing WS levels in the diet. Feeding the diets containing WS improved fiber digestibility (P< 0.01), tended to decrease ruminal pH (P=0.08, quadratic effect), and increased ruminal ammonia-N (P=0.04), molar acetate proportion (P=0.05), and total volatile fatty acids concentration (P=0.02, quadratic effect). Moreover, average daily gain (P=0.02) and feed efficiency (P=0.08) was enhanced quadratically with increasing levels of WS in the diet. Carcass weight, blood metabolites and molar proportions of propionate and butyrate were not affected by the dietary treatments. Overall, the results indicated that partially replacing alfalfa hay with wheat straw had no adverse impacts on the performance of finishing lambs, but feeding 1/3 WS increased fiber digestibility, daily gain and feed efficiency.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اعظم محمدی مهر | Azam Mohammadi-Mehr
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان

ابراهیم قاسمی | Ebrahim Ghasemi
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان

محمد خوروش | Mohammad Khorvash
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-514-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات