این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۱۹، صفحات ۴۸-۵۳

عنوان فارسی تأثیر مکمل سازی رقیق‌کننده با سطوح مختلف ال-کارنیتین بر کیفیت منی قوچ قزل بعد از فرآیند انجماد یخ گشایی در خارج فصل تولیدمثلی
چکیده فارسی مقاله این تحقیق باهدف بررسی اثر آنتی‌اکسیدانی سطوح مختلف ال-کارنیتین بر فراسنجه‌های اسپرم قوچ پس از فرآیند انجماد-یخ گشایی انجام شد. نمونه‌ های منی قوچ پس از جمع‌آوری، با رقیق‌ کننده تریس-لسیتین به همراه غلظت‌های مختلف 35، 70، 105 میلی­ مولار در میلی­ لیتر ال-کارنیتین رقیق‌شده و تا 5 درجه سانتی‌گراد به مدت 2 ساعت سرد شده و سپس در معرض بخار ازت منجمد کرده و درنهایت در تانک ازت مایع ذخیره شدند. پس از یخ­گشایی صفات حرکتی، زنده‌مانی، مورفولوژی، یکپارچگی غشاء و مقدار مالون­دی آلدئید مورد ارزیابی قرار گرفتند. بیشترین میزان تحرک کل و حرکت پیش­رونده، در محیط حاوی 105 میلی­مولار در میلی­ لیتر ال-کارنیتین مشاهده شد ولی نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی‌ داری نداشت. افزودن ال-کارنیتین باعث افزایش یکپارچگی غشاء و کاهش معنی­ دار درصد اسپرم­های غیرطبیعی نسبت به گروه شاهد نشد. همچنین افزودن 105 میلی­مولار در میلی ­لیتر از ال-کارنیتین باعث افزایش معنی ­دار درصد زنده‌مانی و کاهش معنی‌ دار میزان مالون­دی آلدئید تولیدی اسپرم ­ها نسبت به گروه 35 میلی­ مولار شد (05/0>p). به‌طورکلی می­توان نتیجه گرفت که استفاده از ال-کارنیتین در رقیق‌کننده منی قوچ قزل سبب بهبود برخی فراسنجه ­های اسپرم و کاهش اثرات منفی ناشی از فرآیند انجماد-یخ گشایی نمی­ شود.    
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ال-کارنیتین، انجماد-یخگشایی، اسپرم، قوچ

عنوان انگلیسی Effects of Different Concentrations of L-Carnitine in Lecithin-Based Semen Extender on Semen Quality of Ghezel Ram after Freeze Thawing Process
چکیده انگلیسی مقاله The objective of this study was to investigate the effect of different levels of L-Carnitine on Ghezel ram semen characteristics after freeze-thawing. Semen samples were collected from 5 healthy and mature rams using an artificial vagina. Different concentrations of 35, 70, 105, mM L-Carnitine were diluted with lecithin-based semen extender and cooled to 5°C and then placed in liquid nitrogen vapor and finally were stored in liquid nitrogen tank. The experiment was carried out on the basis of completely randomized design with 5 replicates. The results showed that the highest total motility and progressive motility were observed in groups containing 70 and 105 mM L-Carnitine that were not significantly different from the control group. The lowest motility recorded in this experiment was the first level of L-Carnitine. In other parameters only VAP, ALH, VCL and LIN were significantly different from the control group. The first level of L-Carnitin was statistically significant in morphology compared to the control group. Addition of 105 mM of L-Carnitine caused higher membrane integrity and lower MDA level compared to 35 mM group (p< 0.05). MDA was not significant at any level. Therefore, supplementation of L-Carnitine in lecithin-based semen extender can improve semen quality of Ghezel ram and reduce negative effects of freeze-thawing process.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Freeze-Thawing, L-Carnitin, Ram, Sperm

نویسندگان مقاله حسین دقیق کیا | Hossein Daghigh Kia
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

سپهر جعفری | Sepehr Jafari
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

غلامعلی مقدم | Gholamali Moghaddam
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

مرضیه ابراهیمی | Marziyeh Ebrahimi
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

ابوذر نجفی | Abozar Najafi
University of Tabriz
دانشگاه تبریز


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-294-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات