این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۴، شماره ۱۲، صفحات ۱۰۰۵-۱۰۱۵

عنوان فارسی کاربرد لاکتوباسیلوس کازئی و دما در کنترل سالمونلا تیفی موریوم درin vitro
چکیده فارسی مقاله پیش زمینه و هدف: امروزه گرایش عمومی برای مصرف غذاهای عمل‌گرا به علت اثرات محافظت کنندگی زیستی آن‌ها در پیشگیری از مشکلات مربوط به سلامت انسان‌ها و الهام بخشیدن فواید مفید علاوه بر محتوای تغذیه‌ای مورد توجه واقع شده است. هدف از این مطالعه ارزیابی توان لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان کشت محافظت کننده زیستی و عامل پروبیوتیکی در مهار سالمونلا تیفی موریوم می‌باشد.مواد و روش کار: در این مطالعه ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان کشت محافظت کننده در محیط نیمه جامد و محیط مایع می‌باشد. به‌طوری‌که ویژگی‌های ضد باکتریایی آن علیه سالمونلا تیفی موریوم با روش آگار اسپات تست و ماکرودایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور ابتدا اثر ضد باکتریایی لاکتوباسیلوس کازئی علیه سالمونلا تیفی موریوم با روش آگار اسپات تست تعیین گردید. سپس با روش ماکرودایلوشن تأثیر دزهای مختلف لاکتوباسیلوس کازئی بر الگوی رشد و بقاء سالمونلا تیفی موریوم تلقیح شده در محیط آبگوشت ترکیبی ( لوریا و ام آر اس ) در یک دوره 6 روزه مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: در روش آگار اسپات تست قطر هاله عدم رشد لگاریتم 5/4 سالمونلا تیفی موریوم در برابر لگاریتم 6/6 و 6/2 لاکتوباسیلوس کازئی به ترتیب برای روز اول 96/23 و74/15 و و در روز سوم 78/25 و 19/17 میلی‌متر بود. در دمای 10-8 و 30 درجه سانتی‌گراد مقدار سالمونلا تیفی موریوم ابتدایی با روش ماکرودایلوشن که تحت تأثیر لگاریتم 8 لاکتوباسیلوس کازئی قرار گرفته بود به ترتیب از حدود لگاریتم 5 به 2 و زیر آستانه تشخیص ( کمتر از یک لگاریتم ) در روز آخر ارزیابی کاهش یافت، و تحت تأثیر لگاریتم 5 لاکتوباسیلوس کازئی از 5 به 5/5 و زیر آستانه تشخیص رسید. بحث و نتیجه گیری: لاکتوباسیلوس کازئی در دمای 37 درجه سانتی‌گراد در کاهش سالمونلا تیفی موریوم مؤثرتر از دمای 10-8 درجه سانتی‌گراد عمل نمود. بعلاوه لگاریتم 8 لاکتوباسیلوس کازئی کاهش شدیدی را در سالمونلا تیفی موریوم در مقایسه با دزهای پایین اعمال می‌کند. در ضمن محیط‌های براث حاوی دز بالای لاکتوباسیلوس کازئی دارای کمترین مقدار pH هم بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی APPLICATION OF LACTOBACILLUS CASEI AND TEMPERATURE TO CONTROL OF SALMONELLA TYPHIMURIUM UNDER IN VITRO CONDITIONS
چکیده انگلیسی مقاله Background & Aims: There is a strong inclination and attention toward consumption of functional foods due to their bioprotection in preventing health problems and conferring health benefits beyond their nutritional content. The aim of this study was to evaluate L. casei potential as bioprotection and probiotic agent to inhibit s. Typhimurium. Material & Methods: For this purpose, firstly, the antibacterial capacities towards s. Typhimurium were determined in an agar spot test. Secondly, in macrodilution method, several dose of L. casei was evaluated for its effects on the growth and survival of s. Typhimurium inoculated onto mixture broth media (LB+ MRS broth). Result : In Agar spot test, inhibition zone diameter of s. Typhimurium in encounter with 6.6 and 2.6 log of L.casei for the first and third day were 23.96, 15.74 , 25.78, and 17.19 (mm) respectively. At 8-10 and 37 ° C, initial counts of s. Typhimurium in the mixture broth media treated with 8 log of L. casei decreased from ~5 to 2 and undetected level (< 1 log CFU/ml) respectively at final day. With 5 log of L.casei, it reached from ~5 to 5.5 and below the detection level ( ˂ 1 log CFU/ml) respectively as well. But 3 log of L. casei did not effect on this level of s. Typhimurium compared with control in which just s. Typhimurium was available in the mixture broth media. Conclusion : L. casei was more effective in reducing s. Typhimurium population at 37 ° C than 8-10 ° C. Besides, Log 8 of L. casei caused a higher reduction in initial s. Typhimurium counts compared to other low level of them. The mixed broth media with high dose of L.casei had also the lowest pH value among the others. SOURCE: URMIA MED J 2014: 24(12): 1015 ISSN: 1027-3727
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین نقی لی | hossein naghili
department of food hygiene amp; quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

حسین تاجیک | hossein tajik
department of food hygiene amp; quality control, faculty of veterinary medicine, p.o. box 1177, urmia university, urmia, iran. tel 98441 2770508
ارومیه کیلومتر جاده سرو، پردیس نازلو، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، صندوق پستی 117757153 تلفن 04412770508
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

جواد علی اکبرلو | javad aliakbarlu
department of food hygiene amp; quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

پیمان زارع | peiman zare
faculty of veterinary medicine, tabriz university
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

هادی قاسم مهدی | hadi ghasemmahdi
department of food hygiene amp; quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

مجتبی رییسی | mojtaba raiesi
department of food hygiene amp; quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

مجید امین زارع | majid amin zare
department of food hygiene amp; quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-438&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات