این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۴، شماره ۱۱، صفحات ۸۷۲-۸۸۲

عنوان فارسی رابطه گروه‌های غذایی با افسردگی اساسی در زنان بزرگسال ساکن تبریز
چکیده فارسی مقاله پیش زمینه و هدف: افسردگی اساسی یک اختلال روانی رایج است که بیشترین میزان شیوع آن در بین خانم‌های 25 تا 44 ساله می‌باشد. تعدادی از مطالعات رابطه برخی از مواد مغذی را با افسردگی نشان داده‌اند، ولی مطالعات انجام شده بر روی ارتباط گروه‌های غذایی با افسردگی، خصوصاً در منطقه خاورمیانه، بسیار اندک می‌باشد.مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد شاهدی، 45 خانم مبتلا به افسردگی اساسی و 90 خانم فاقد اختلالات روانی شرکت نمودند. در ابتدا پرسشنامه‌های روان شناختی، و سپس پرسشنامه‌های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، و فعالیت بدنی تکمیل گردید. بر اساس هرم راهنمای غذایی، مواد غذایی پرسشنامه بسامد خوراک به صورت شش گروه غذایی و در 16 زیر گروه طبقه بندی شدند.یافته‌ها: پس از تعدیل متغیرهای مخدوش‌گر، در افرادی که میزان مصرف زیرگروه‌های غذایی مرکبات و میوه‌های خانواده توت و هندوانه (001/0P=)، سایر میوه‌ها (001/0˂P)، سبزیجات برگ سبز تیره (004/0P=)، سبزیجات زرد (012/0P=)، سایر سبزیجات (001/0P=)، ماهی (017/0P=)، و جانشین‌های گوشت (036/0P=) بالاتر بود، شانس ابتلا به افسردگی اساسی به طور معنی‌داری کمتر بود. در صورتی که شانس ابتلا به افسردگی اساسی در افرادی که میزان مصرف زیرگروه‌های غذایی گوشت و ماکیان (016/0P=)، و شیرینی‌ها (071/0=P) بالاتر بود، به ترتیب 33/3 و 48/2 برابر افرادی بود که میزان پایین‌تری از این زیرگروه‌ها را مصرف کرده بودند.بحث و نتیجه گیری: مصرف گروه‌های غذایی سالم‌تر با شانس کمتر ابتلا به افسردگی اساسی در زنان رابطه معنی‌داری دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رگرسیون لجستیک، افسردگی اساسی، گروه‌های غذایی، زنان بزرگسال

عنوان انگلیسی THE ASSOCIATION OF FOOD GROUPS WITH MAJOR DEPRESSION IN ADULT WOMEN RESIDENT IN TABRIZ
چکیده انگلیسی مقاله Background & Aims : Major depression is a common mental disorder with the peak prevalence among 25 to 44 year old women. A number of studies have demonstrated the association between some nutrients and depression, but the studies on the association of food groups with depression especially in the Middle East are rare. Materials & Methods : In this case-control study, 45 women with major depression and 90 women with no mental disorder participated. First, the psychologic questionnaires, and then general information, food frequency, and physical activity questionnaires were completed. Based on the food guide pyramid, food items of food frequency questionnaire were classified into 6 groups and 16 subgroups. Results : After adjusting for confounders, the odds of major depression was significantly lower in individuals who consumed higher amounts of citrus fruits, berries and melons (P=0.001), other fruits (P< 0.001), dark green leafy vegetables (P=0.004), yellow vegetables (P=0.012), other vegetables (P=0.001), fish (P=0.017), and meat alternates (P=0.036). While the odds of major depression in participants who consumed higher amounts of meat and poultry (P=0.016), and sweets (P=0.071) was respectively 3.33 and 2.48 times more than those who consumed lower amounts of these subgroups. Conclusion : Consumption of healthier food groups is significantly associated with lower odds of major depression in women. SOURCE: URMIA MED J 2014: 24(11): 882 ISSN: 1027-3727
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا کارگرنوین | zahra kargarnovin
department of community nutrition, national nutrition and food technology research institute, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences
گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

بهرام پورقاسم گرگری | bahram pourghassem gargari
faculty of health and nutrition, nutritional research center, tabriz university of medical sciences
دانشکده بهداشت و تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

فاطمه رنجبر | fatemeh ranjbar
department of psychiatry, faculty of medicine, tabriz university of medical sciences
گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

بهرام رشیدخانی | bahram rashidkhani
department of community nutrition, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences
گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

ساناز زارعی | sanaz zareiy
faculty of health and nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
تبریز، خیابان عطار نیشابوری، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده بهداشت و تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، تلفن 09144035587
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

سونیا حسین پور | sonya hosein poor
, faculty of health and nutrition, tabriz university of medical sciences
دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

زینب نصیری | zeynab nasiri
, faculty of health and nutrition, tabriz university of medical sciences
دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-424&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات