این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۴۶-۵۲

عنوان فارسی بررسی اثر محافظت عصبی عصاره اتانولی خارمریم ) Silybum marianum ( در سمیت عصبی ناشی از آکریل آمید: مطالعات برون تنی و درون تنی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آکریل آمید کاربرد فراوانی در صنعت دارد و در غذاهای غنی از نشاسته و پروتئین که در دمای بالا طبخ میشود تشکیل میشود. این ترکیب دارای سمیت عصبی است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی احتمالی عصاره اتانولی خارمریم در مقابل سمیت عصبی ناشی از آکریل آمید در مطالعات برون تنی )سلولهای PC12 ( و درون تنی )رت( میباشد. روش کار: اثرات عصاره خارمریم در جلوگیری از سمیت آکریل آمید در سلولهای PC12 با تست MTT ارزیابی شد. به گروههای مختلف حیوانی آکریلآمید با دوز 50 میلی گرم برکیلوگرم، دوزهای 200 ، 600 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره اتانولی خارمریم همزمان با تجویز آکریلآمید و ویتامین E به عنوان کنترل مثبت به صورت داخل صفاقی و به مدت 11 روز )روزی یکبار( تجویز گردید. پس از اتمام دوره تجویز در حیوانات امتیاز راه رفتن تعیین شد. یافتهها: با افزایش غلظت آکریل آمید میزان زنده ماندن سلولها در مدت زمان 26 ساعت کاهش یافت. عصاره خارمریم در تمامی غلظتها پس از 26 ساعت مجاورت با سلولها باعث کاهش سمیت ناشی از آکریل آمید گردید. تجویز آکریل آمید باعث ایجاد اختلالات حرکتی قابل توجه در حیوانات شد. تجویز عصاره اتانولی خارمریم ) 400 میلی گرم بر کیلوگرم( باعث بهبود حرکات حیوانات در مقایسه با گروه دریافت کننده آکریل آمید شد. نتیجه گیری: عصاره اتانولی گیاه خارمریم قادر است سمیت عصبی ناشی از آکریل آمید را کاهش دهد. بخشی از اثرات محافظت عصبی این ترکیب میتواند از طریق اثر آنتی اکسیدانی باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آکریلآمید خارمریم سمیت عصبی آنتی اکسیدان

عنوان انگلیسی Evaluation of the Neuroprotective Effect of Silybum Marianum Extract on Acrylamide-Induced Neurotoxicity: An In Vitro and In Vivo Study
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Due to the importance of Acrylamide (ACR) neurotoxicity, investigation of the compounds, which can reduce the toxicity of ACR seems to be essential. The antioxidant effects of Silybum marianum (milk thistle) have been shown by different studies. The aim of this study was to evaluate the possible protective effects of the extract of S. marianum in prevention of the neurotoxicity of ACR in both in vitro and in vivo models. Methods: Acrylamide toxicity in PC12 cells and the protective effect of S. marianum extracts to prevent toxicity were evaluated by the MTT test. Neurotoxicity was induced using administration of ACR (IP) for 11 days in rats. The effect of different doses of ethanolic extracts (200, 400, and 600 mg/kg) of milk thistle was evaluated in ACR-induced neurotoxicity in Wistar rats using gait score examination. In this study, vitamin E (200 mg/kg) was used as a positive control. At the end of the treatment the gait score was evaluated. Results: The viability of the cells decreased following exposure to different concentrations of ACR for 24 hours (IC50: 5mM). The alcoholic extract of S. marianum at different concentrations after 24 hours of exposure to cells led to a significant decrease in toxicity. Furthermore, ACR at a dose of 50 mg/kg caused significant motor disorders in rats. The alcoholic extract at a dose of 600 mg/kg significantly improved animal movements as compared to the group receiving ACR. Conclusions: The alcoholic extract of S. marianum significantly reduced the neurotoxicity of ACR in both in vitro and in vivo models, possibly through antioxidant activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله صغری مهری | Soghra Mehri


یاسر عمررواس | Yasser Omar Rawas


فائزه وحدتی حسنی | Faezeh Vahdati Hassani


غلامرضا کریمی | Gholamreza Karimi


حسین حسین زاده | Hossein Hosseinzadeh



نشانی اینترنتی http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-22&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-671465.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات