این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۶۵-۷۱

عنوان فارسی بررسی خواص آنتی اکسیدان و آنتی باکتریایی عصارههای متانولی سوگند کپه داغی ( Jurinea sintenisii Bornm ( و چترگندمی برگگرد ) Bupleurium rotundifolium L
چکیده فارسی مقاله مقدمه: امروزه عواملی نظیر بروز حساسیتها، پیدایش عوارض جانبی، سویههای مقاوم به آنتیبیوتیک و نیاز بدن به ترکیبات آنتیاکسیدان، اهمیت گیاهان دارویی را مجدداً مورد توجه قرار داده است. در این پژوهش خواص آنتیاکسیدان و آنتیباکتریایی عصاره متانولی دو گیاه سوگند کپه داغی ) Jurinea sintenisii Bornm ( و چترگندمی برگگرد ) Bupleurium rotundifolium L ( از استان خراسان شمالی مورد بررسی قرارگرفته است. روش کار: عصاره متانولی دو گیاه ذکر شده به روش خیساندن تهیه شد و میزان فعالیت آنتیاکسیدان آنها با دو روش ) DPPH ( و ( FRAP ( مورد بررسی قرار گرفت. همچنین اثر آنتیباکتریایی عصاره گیاهان مورد نظر بر علیه 4 نمونه باکتری با روش چاهک آگار مورد مطالعه قرار گرفت. یافتهها: مقدار IC50 برای عصاره چترگندمی برگگرد 51 / 0 ، سوگند کپه داغی 17 / 1 و برای BHT 35/0 میلیگرم بر میلیلیتر به دست آمد. در حالیکه در روش FRAP میزان فعالیت آنتی اکسیدانی برحسب میلیمول Fe+2 بر گرم عصاره برای سوگند کپهداغی و چترگندمی برگگرد به ترتیب 390 / 424 و 488 / 180 محاسبه گردید. بررسی خواص آنتیباکتریایی نشان داد عصاره متانولی هر دو گیاه تأثیر خوبی بر باکتریهای گرم مثبت از خود نشان دادند و MIC برای سوگند کپه داغی در مقابل باکتریهای باسیلوس سوبتیلوس، استافیلوکوکوس اورئوس و میکروکوکوس لوتئوس به ترتیب 56 / 16،81 / 7 و 26 / 31 میلی گرم بر میلی لیتر و برای چتر گندمی برگگرد به ترتیب 126 ، 26 / 31 و 126 به دست آمد. نتیجه گیری: چتر گندمی برگگرد توانایی بیشتری در مهار رادیکال DPPH دارد در حالیکه توانایی سوگند کپهداغی در احیا کاتیونهای آهن بیشتر میباشد. در بررسی خواص آنتی باکتریایی بهترین تأثیر مربوط به سوگند کپهداغی بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با مقدار 812 / 7 = MCI )میلیگرم بر میلیلیتر( میباشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی باکتریایی آنتی اکسیدان DPPH FRAP Jurinea Bupleurium

عنوان انگلیسی Evaluation of Antibacterial Activity and Antioxidant Properties of Methanolic Extracts of Jurinea Sintenisii Bornm and Bupleurium Rotundifolium L.
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Nowadays, the emergence of allergies, side effects of drugs, antibiotic-resistant strains, and the need of body to antioxidants emphasized the importance of herbal medicines. In the current study, the antibacterial activity and antioxidant properties of methanolic extracts of Jurinea sintenisii Bornm and Bupleurium rotundifolium L., two medical herbs from North Khorasan Province, Iran, were investigated. Methods: Methanolic extracts of the plants were prepared by soaking method and accordingly, their antioxidant activity were assessed by DPPH (2,2-diphenyl-1-picryl-hydrazyl-hydrate) and FRAP (Ferric reducing antioxidant power) methods. Also, the antibacterial activity of the extracts were studied on four bacterial species by well-agar-diffusion method. Results: The IC50 value of Bupleurium rotundifolium L., Jurinea sintenisii Bornm, and butylated hydroxytoluene (BHT) was 0.61, 1.71, and 0.35 mg/mL, respectively, while based on the FARP method, the antioxidant activity of Jurinea sintenisii Bornm and Bupleurium rotundifolium L. were 424.390 and 180.488 mM Fe + 2 /g, respectively. In addition, both plants had a good antibacterial activity on Gram-positive bacteria; the minimum inhibitory concentration (MIC) of Jurinea sintenisii Bornm against Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, and Micrococcus luteus was 15.65, 7.81, and 31.25 mg/mL, respectively; while it was 125, 31.25, and 125 for Bupleurium rotundifolium L., respectively. Conclusions: Bupleurium rotundifolium L. can better inhibit DPPH radicals, while Jurinea sintenisii Bornm can better reduce iron cations; both plants have remarkable antioxidant capacity that can be used in different conditions. In the current study, Jurinea sintenisii Bornm extract had higher antibacterial activities against Staphylococcus aureus (MIC = 7.812 mg/L).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله آزیتا جعفرنژاد | Azita Jafarnezhad


علی فیروزنیا | Ali Firouzni



نشانی اینترنتی http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-25&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-671468.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات