این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۴، شماره ۹، صفحات ۶۸۲-۶۸۸

عنوان فارسی تأثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا۳ بر برخی از سنجه‌های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق
چکیده فارسی مقاله پیش زمینه و هدف: با توجه به شیوع روزافزون چاقی و از آنجا که مشخص شده اسیدهای چرب امگا3 نقش مهمی در کنترل چاقی دارند، لذا این مطالعه با هدف تأثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا3 بر برخی از سنجه‌های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق، انجام گرفته است. مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی60 فرد چاق انجام شد. افراد شرکت کننده به طور تصادفی به دو گروه مداخله و دارونما تقسیم شدند و به مدت چهار هفته روزانه دو عدد کپسول اسیدهای چرب امگا 3 (هر یک حاوی 180 میلی گرم EPA و 120 میلی‌گرم DHA) یا دارونما دریافت کردند. اندازه‌گیری‌های آنتروپومتریک و اطلاعات مربوط به تمایل به غذاهای مختلف در ابتدا و انتهای مطالعه جمع‌آوری گردید. برای ارزیابی میزان تمایل به غذاهای مختلف از پرسشنامه ارزیابی میزان اشتها و برای آنالیز آماری داده‌ها از مدل لانه‌ای تکرار اندازه‌ها استفاده شد. یافته‌ها: محیط دور کمر در گروه مداخله بعد از اتمام مطالعه کاهش معنی‌داری داشت ( 05/0p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی THE EFFECT OF OMEGA 3 FATTY ACIDS SUPPLEMENTATION ON ANTHROPOMETRIC STATUS AND DESIRE TO FOODS IN OBESE ADULTS.
چکیده انگلیسی مقاله  Background & Aims: Prevalence of obesity has increased in the world. Nowadays, it is known that omega3 fatty acids have a key role in control of obesity. The aim of this study was to investigate the effect of omega 3 fatty acids supplementation on Anthropometric status and desire to foods in obese adults. Methods: This study was a double-blind, placebo controlled clinical trial. In our study, sixty-six obese adults were randomly allocated in two groups. Subjects consumed omega3 (180 mg EPA and 120mg DHA, intervention group) or placebo soft gels (placebo group) 1000mg twice a day for 4 weeks. Anthropometric measurements and desire to different foods were collected at the beginning and the end of the study. Visual analogue scales were used to assess desire to different foods. The data were analyzed by a Nested-repeated measure ANOVA model. Results: There were significant changes in waist circumference in both groups after supplementation (P < 0. 05). Body weight and desire to different foods remained unchanged between intervention and placebo groups but there was a significant increase in desire to sweet and saline foods within the groups after 4 wk (P < 0.05). Conclusion: Omega3 fatty acids supplementation can decrease waist circumference without weight loss. Therefore, high intakes of omega3 fatty acids via diet or supplements may be helpful for visceral obesity. SOURCE: URMIA MED J 2013: 24(9): 688 ISSN: 1027-3727
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علیرضا استادرحیمی | alireza ostadrahimi
nutrition research center, tabriz university of medical sciences
مرکز تحقیقات علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

پریزاد ترقی جو | parizad taraghijou
nutrition research center, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
تبریز، خیابان عطار نیشابوری، گروه تغذیه و رژیم درمانی دانشکده بهداشت و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تلفن 09143464341
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

عبدالرسول صفاییان | abdolrasul safaeian
statistics department, tabriz university of medical sciences
گروه آمار و اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-401&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات