این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۲۱، شماره ۵، صفحات ۴۴۶-۴۵۴
عنوان فارسی
تأثیر عصاره هیدروالکلی تخم شوید بر پروفایل چربی در موشهای صحرایی نر دیابتی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: امروزه دیابت شیوع بالایی در جوامع مختلف دارد و هایپرلیپیدمی یکی از پیامدهای مهم و مؤثر در پیشرفت عوارض ناشی از این بیماری میباشد. بنابراین یافتن دارویی که بدون تأثیر مضر بر سطح قند خون بتواند هایپرلیپیدمی را کاهش دهد همواره مورد تحقیق بوده است. شوید با نام علمی Anethum graveolens گیاهی از خانواده چتریان بوده که برخی مطالعهها بیانگر اثرات مفید اندام هوایی آن بر سطح چربی در بالین و حیوانات آزمایشگاهی میباشد. مطالعهای در مورد تأثیر عصاره دانه گیاه شوید بر سطح چربی خون یافت نشد، لذا هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی تخم شوید بر پروفایل چربی در موشهای صحرایی نر دیابتی شده بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی 24 موش صحرایی با محدوده وزنی 200 تا 250 گرم به طور تصادفی به 3 گروه هشت تایی شامل؛ گروه نرمال، گروه دیابتی شده (دریافت کننده نرمال سالین) و گروه دیابتی شده ( دریافت کننده عصاره هیدروالکلی تخم شوید 100 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن حیوان) تقسیم شدند. جهت القاء دیابت، موشهای صحرایی استرپتوزوسین و بادوز50 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن حیوان به صورت داخل صفاقی تزریق شد. پس از چهار هفته خونگیری از موشها جهت اندازهگیری LDL، HDL و تریگلیسرید به عمل آمد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از آزمون آماری آنالیر واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: دیابتی شدن باعث افزایش معنی دار غلطت سرمی LDL و تری گلیسرید در مقایسه با گروه نرمال شد(001/0=p)، ولی تأثیری بر سطح HDL نداشت. تجویز خوراکی عصاره تخم شوید با دوز100 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن حیوان باعث کاهش معنی دار غلطت سرمی LDL در مقایسه با گروه دیابت شد(001/0=p). همچنین مقادیر سرمی تریگلیسرید نیز پس از مصرف 4 هفتهای عصاره تخم شوید در گروه دریافت کننده عصاره، در مقایسه با گروه دیابتی شده، کاهش معنیداری یافت(001/0=p). عصاره تخم شوید تأثیری بر سطح سرمی HDL در مقایسه با گروه دیابتی شده، نداشت(54/0=p). نتیجه گیری: عصاره هیدروالکلی تخم شوید اثرات کاهندهای بر سطح LDL و تریگلیسرید در موش صحرایی دیابتی شده دارد. بنابراین به نظر میرسد عصاره دانه شوید میتواند از طریق کاهش سطح چربی خون عوارض قلبیـ عروقی ناشی از دیابت را کاهش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تریگلیسرید، دیابت، تخم شوید، رت
عنوان انگلیسی
The Effect of the Hydroalcoholic Extract of Dill ( Anethum graveolens( Seed on Lipid Profile in Diabetic Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background & aim: Nowadays, Diabetes is prevalent in different societies, and hyperlipidemia is one of the important outcomes and effective in the development of complications from this disease. Therefore, finding a medication to reduce hyperlipidemia without an adverse effects on blood sugar levels has always been investigated. Some studies have been reported the beneficial effects of the aerial parts of Anethum graveolens on lipid levels in the clinical and animal models. As there is no study on the effect of dill seed extract on blood lipid levels in diabetic rats; the aim of this study was to evaluate the effect of the dill seed extract on lipid profile in diabetic rats. Methods: In this experimental study, 24 rats with a weight range of 200 to 250 g were randomly divided into three groups of eight, including normal group, diabetic group (received normal saline) and diabetic group (received seed extract to 100 mg /kg). To induce diabetes, the rats were received streptozocin (50 mg /kg,) intraperitoneally. The dill seed extract was given for four weeks and then the blood samples were collected to measure LDL, HDL and triglyceride. The differences between the control and treatment groups were tested by one-way analyses of variance (ANOVA) followed by the Tukey post-hoc test. Results: Induction of diabetes significantly increased the serum concentration of LDL and triglycerides compared with the control group (p=0.001), but no effect was seen on HDL levels. Dill Oral administration of seed extract-dose (100 mg/kg) animal serum concentration of LDL significantly reduced in comparison with diabetic group (p=0.001). The triglyceride serum levels was significantly reduced compared to diabetic group after 4 weeks administration of dill seed extract (p< 0.001), but no effect was observed on HDL in comparison to diabetic group (p=0.54). Conclusion: The results showed that the dill seed extract was able to reduce the serum levels of LDL and triglyceride in the diabetic rats. So it seems that this extract can reduce cardiovascular complications of diabetes through reducing the blood lipid profile.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
LDL, HDL, triglycerides, diabetes, Dill seeds, Rats
نویسندگان مقاله
محبوبه عسکری | m askari
1department of physical education and sports sciences, islamic azad university, fars science and research branch, shiraz, iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، علوم و تحقیقات فارس، دانشگاه آزاد ، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شیراز (Islamic azad university of shiraz)
حسین نظری | h nazari
department of physical education and sports sciences, university of mazandaran, mazandaran, iran,
گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه مازندران، مازنداران، ایران،
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مازندران (Mazandaran university)
شمس الدین رحیمی زاده | sh rahimizadeh
department of physical education and sports sciences, shiraz university, shiraz, iran,
3گروه، فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
حسین صادقی منصورخانی | h sadeghimansorkhani
4medicinal plants research center, yasuj university of medical sciences, yasuj, iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی،دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج (Yasouj university of medical sciences)
نورالله دانش پایه | na daneshpayeh
4medicinal plants research center, yasuj university of medical sciences, yasuj, iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی،دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج (Yasouj university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-423-2&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات