این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۳۷۱-۳۷۹

عنوان فارسی شناسایی مولکولی تیپ‌های کلی سین در سویه‌های اشریشیاکلی در شهرستان یاسوج
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: کلی‌سین‌ها گروهی از باکتریوسین‌ها هستند که به وسیله سویه های اشریشیاکلی تولید می‌‌شوند و باعث مهار رشد سایر سویه‌های بیماری‌زای اشریشیاکلی می‌شوند. امروزه کاربرد سویه‌های کلی سینوژنیک به عنوان میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک و جایگزینی آنها به جای ترکیبات آنتی‌بیوتیکی مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه شناسایی تیپ‌های مختلف کلی سین در سویه‌های اشریشیاکلی کامنسال بود. روش بررسی: این مطالعه توصیفی ـ تحلیلی، مقطعی بر روی 120 نمونه مدفوعی اشریشیاکلی کامنسال که به صورت تصادفی از کودکان مراجعه کننده به مراکز درمانی در شهرستان یاسوج جدا شد، انجام گرفت. در ابتدا با استفاده از تست‌های بیوشیمیایی باکتری اشریشیاکلی تأیید شد. سپس با استفاده از 9 جفت پرایمر اختصاصی وجود ژن‌های کلی‌سین مورد ارزیابی قرار گرفت. داده‌ها با آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: از 120 نمونه اشریشیاکلی کامنسال در 85 مورد (8/70 درصد) ژن کلی‌سین شناسایی شد، به طوری که 11/34 درصد از نمونه‌ها دارای یک ژن، 89/45 درصد دو نوع و 20 درصد، دارای بیش از دو نوع ژن کلی‌سین بودند. یک سویه با شش نوع کلی‌سین در بین نمونه‌ها مشاهده شد. بیشترین و کمترین فراوانی به ترتیب مربوط به ژن‌های IaIb و A.N.S4 بودند. نتیجه‌گیری: سویه‌هایی با بیش از یک ژن کلی‌سین فراوانی بالایی را نشان دادند. این سویه‌ها دارای یک مزیت انتخابی برای مهار سویه‌های حساس می‌‌باشند، بنابراین حضور کلی سین در دستگاه گوارش، یک فاکتور مهم برای مهار سایر سویه‌های اشریشیاکلی پاتوژن می‌‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اشریشیاکلی، کلی‌سین، کانسال

عنوان انگلیسی Molecular Identification of the colicin types in Escherichia coli in the Yasuj city
چکیده انگلیسی مقاله Background & aim: colicins are a group of bacteriocins produce by Escherichia coli and act against pathogenic bacteria Escherichia coli. Today, the use of colicinogenic strains as probiotic microorganisms and replace them instead of the combination of antibiotics are taken into consideration. Therefore, this study was conducted to identify the different types of colicins in commensal Escherichia coli. Methods: This research was a descriptive - analytic study was performed on 120 stool samples that randomly was isolated from the commensal Escherichia coli in children referred to health centers in the Yasuj city. Firstly, E. coli isolates were determined by common biochemical tests. Then colicin gene existence was analyzed using specific primers 9. Data were analyzed by chi-square test. Results: Of the 120 commensal E. coli in 85 cases (71%) colicin gene has been identified, so that 34/11% of samples containing a gene, 45/89% contain two genes and 20% of the samples had more than two genes. A strain was observed with six different colicin. The highest and lowest frequencies were related to colicin-coding genes IaIb and ANS4. Conclusion: the strains with more than one colicin gene showed a high frequency. These strains have a selective advantage for inhibition sensitive strains. The presence of colicin in the gastrointestinal tract, an important factor is to inhibit other pathogenic Escherichia coli.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Escherichia coli, Colicin, PCR

نویسندگان مقاله سارا تقوی | s taghavi


محمد کارگر | m kargar


عباس دوستی | a doosti



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-98&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات