این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۲۴-۳۵

عنوان فارسی اثر ضد دردی عصاره اتانولی بخش‌های هوایی گیاه مریم گلی پنبه‌ای در موش‌های کوچک آزمایشگاهی نژاد NMRI
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: گیاهان دارویی برای سالیان متمادی در سراسر دنیا جهت تسکین درد استفاده شده‎اند. بسیاری از گونه‌های سالویا در سراسر دنیا در طب سنتی و آشپزی استفاده می‌شوند. هدف این مطالعه بررسی اثرات ضددردی عصاره اتانولی بخش‎های هوایی گیاه مریم گلی پنبه‌ای در موش‎های کوچک آزمایشگاهی نژاد NMRI بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی 126 سر موش کوچک آزمایشگاهی نژاد NMRI به صورت تصادفی انتخاب شده و جهت انجام سه آزمون فرمالین، صفحه داغ و اسید استیک استفاده گردیدند. در هر آزمون هفت گروه و در هر گروه شش موش قرار داشت. حیوانات با عصاره اتانولی بخش‌های هوایی گیاه مریم گلی پنبه‌ای با غلظت‌های 1، 10، 50 و 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن یا مرفین (10 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به عنوان داروی استاندارد تیمار شدند. حیوانات دست نخورده به عنوان کنترل در نظر گرفته شدند. گروه شاهد با سرم فیزیولوژیک تیمار شدند. در آزمون فرمالین، فرمالین به سطح پشتی پنجه پای راست تزریق گردید. حیوانات 60 دقیقه پس از تزریق فرمالین مشاهده گردیده و امتیاز درد ثبت گردید. امتیاز دریافت درد از صفر تا 5 دقیقه (فاز اولیه) و 60ـ15 دقیقه (فاز ثانویه) پس از تزریق فرمالین شمارش گردید. در آزمون صفحه داغ، حیوان در صفحه داغ آلومینیومی با درجه حرارت 5/0±55 سانتی‌گراد در ماکزیمم زمان 30 ثانیه قرار گرفت. به دنیال لیسیدن پنجه پا و پریدن حیوان زمان واکنش در فواصل زمانی قبل از تیمار، 15، 30، 45 و 60 دقیقه پس از تیمار عصاره ثبت گردید. در آزمون اسید استیک، درد به وسیله تزریق اسید استیک القا گردید. تعداد انقباضات شکمی پس از تزریق اسید استیک شمارش گردید. فعالیت ضددردی به صورت مهار انقباضات شکمی ارائه گردید. داده‌ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند. یافته‎ها: عصاره گیاه فقط فاز ثانویه درد القاء شده به وسیله تست فرمالین را کاهش داد(05/0>p). عصاره گیاه موجب کاهش انقباضات شکمی ایجاد شده به وسیله اسید استیک شد(05/0>p). در تست صفحه داغ، عصاره اتانولی قادر به افزایش آستانه درد در مدت زمان 60 دقیقه نبود. نتیجه‎گیری: گیاه مریم گلی پنبه‌ای دارای اثر ضددردی در موش‎های کوچک آزمایشگاهی می‎باشد، ولی به منظور روشن شدن مکانیسم عمل اثر ضددردی عصاره اتانولی این گیاه تحقیق بیشتری مورد نیاز است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فعالیت ضد دردی، موش کوچک آزمایشگاهی، درد، مریم گلی پنبه‌ای

عنوان انگلیسی Antinociceptive Effects of Ethanolic Extract of Salvia aethiopis in NMRI Mice
چکیده انگلیسی مقاله Background & aim: Herbal medicine has been used to relieve pain around the world for many years. The aim of this study was to evaluate the analgesic effect of ethanol extract on the aerial parts of Salvia aethiopis in NMRI mice. Methods: In the present experimental study, 126 mice (NMRI) were randomly selected and used for formalin, hot plate and acetic acid test. In every experiment there were seven groups of six mice.The rats were administrated with Salvia aethiopis extract at concentrations of (1, 10, 50 and 100 mg/kg body wt.) or morphine at concentration of (10 mg/kg body wt.) as the standard drug. The intact animals were used as controls and the control group was treated with saline. In the formalin test, formalin was injected into the dorsal surface of the right paw. The animals were observed for 45 min after injection of formalin and pain scores were recorded. After formalin injection, the pain rated from 0 to 5 min (early phase) and 15-45 min (second phase) were counted. In hot plate test, rats were placed on an aluminum hot plate kept at a temperature of 55 ± 0.5°C for a maximum time of 30 s. Reaction time was recorded when the animals licked their fore and hind paws and jumped at 0 and 15, 30, 45 and 60 min after intraperitoneal administration of the extract. In acetic acid experiment, the induced pain was counted by acetic acid administration. The number of abdominal constrictions induced by acetic acid were subsequently counted. The analgesic activity of the abdominal contractions were inhibited. The data were analysis by of one-way ANOVA test. Results: The results showed that the extract decreased only the second phase of formalin-induced pain (p< 0.05). the extract reduced the cramps induced by acetic acid (p< 0.05). In the hot plate test, the ethanolic extract was able to increase the pain threshold during 60 min. Conclusion: The present data indicated that this plant had an antinociceptive effect on the mice, but more research is needed to clarify the mechanism of action of the analgesic effect of ethanolic extract of Salvia aethiopis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Analgesia, Mice, Pain, Salvia aethiopis

نویسندگان مقاله اکرم عیدی | a eidi



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-110&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات