این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۸، شماره ۱۱، صفحات ۸۷۹-۸۸۷

عنوان فارسی اثر شیر سویا بر ضخامت هیپوکامپ و قشر مخ در موش های صحرایی نوزاد بدون تخمدان
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: سویا محتوی مقدار زیادی ایزوفلاوین می‌باشد. آنها دارای شباهت‌های ساختاری با استروژن پستانداران هستند. هدف این مطالعه بررسی اثر شیر سویا بر ضخامت هیپوکامپ و قشر مخ به دنبال برداشت تخمدان در موش‌های صحرایی نوزاد بود. روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 30 سر موش صحرایی ماده یک روزه صورت گرفت. در هفت روزگی به طور تصادفی 20 سر موش تحت عمل جراحی برداشت تخمدان قرار گرفتند و 5 سر موش نیز به عنوان گروه شاهد جراحی شدند. 5 موش باقیمانده به عنوان کنترل در نظر گرفته شدند. سپس درمان سه گروه از موش‌های بدون تخمدان در 14 روزگی با شیر سویا به میزان 75/0 ، 5/1 و 3 میلی گرم بر کیلو گرم، دو بار در روز انجام گرفت. در روز 60 نمونه ها تهیه شده و پس از پروسه بافتی و رنگ‌آمیزی، در زیر میکروسکوپ نوری اندازه‌گیری ضخامت قشر مخ و لایه های نواحی مختلف هیپوکامپ انجام گرفت. داده‌ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک‌طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: کم شدن استروژن ناشی از برداشت تخمدان در موش صحرایی نوزاد موجب کاهش ضخامت قشر مخ و نواحی مختلف هیپوکامپ گردید. از طرفی مصرف شیر سویا به میزان بالا باعث افزایش غلظت سرمی‌استرادیول 17- β در خون شده که متعاقباً سبب افزایش ضخامت در قشر مخ و لایه های نواحی مختلف هیپوکامپ شد. نتیجه‌گیری: شیر سویا می‌تواند جبران کننده تغییرات ناشی از برداشت تخمدان بر ضخامت قشر مخ و هیپوکامپ باشد. واژه‌های کلیدی: شیرسویا، هیپوکامپ، قشرمخ
کلیدواژه‌های فارسی مقاله واژه‌های کلیدی، شیرسویا، هیپوکامپ، قشرمخ

عنوان انگلیسی Effect of soy milk on thickness of cerebral cortex and hippocampus in newborn ovariectomized rats
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & aim: Soy contains the largest concentration of isoflavones, they are structurally similar to estradiol and mimic its effects. The purpose of this study was to evaluate the effect of soy milk on thickness of cerebral cortex and hippocampus in newborn ovariectomized rats. Methods: The present experimental study was conducted on 30 newborn female rats. In day 7, 20 rats were randomly chosen and ovariectomy surgery was performed on them. Then the rats were divided to six groups of five rats each: control group, ovariectomized rats (no treatment), sham group and 3 groups of ovareictomaized rats treated by soy milk in doses 0.75, 1.5 and 3 ml/kg/day. In day 60, the brains of all rats were dissected and histological studies for determination of thickness of cerebral cortex and hippocampus were done. The collected data were analyzed with one-way ANOVA and Tukey tests. Results: Our results indicated that low estradiol following ovariectomy decreased thickness of cerebral cortex and hippocampal regions and soy milk in high dose increase the levels of estradiol, thickness of cerebral cortex and thickness of hippocampal regions. Conclusion: soy milk can compensate the effect of ovariectomy on thickness of cerebral cortex and hippocampal regions. Key words: Soy Milk, Hippocampus, Cerebral Cortex
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Key words, Soy Milk, Hippocampus, Cerebral Cortex

نویسندگان مقاله بهرخ مرزبان عباس آبادی | b marzban abbas abadi


مینا تجلی | m tadjalli


سیف اله دهقانی ناژوانی | s dehghani nazhvani



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-361&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات