این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۸، شماره ۱۱، صفحات ۹۱۸-۹۳۲
عنوان فارسی
بررسی اثرات محافظت کبدی عصاره هیدروالکلی فلفل سبز و جعفری بر سمیت القاء شده به وسیله تتراکلریدکربن در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: فلفل سبز و جعفری به واسطه داشتن ترکیبات پلی فنلی و فلاونوئیدی دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی میباشند، هدف این مطالعه بررسی اثرات محافظت کبدی عصاره هیدروالکلی فلفل سبز و جعفری بر سمیت القاء شده به وسیله تتراکلریدکربن در موش صحرایی بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 48 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد که به شش گروه هشت تایی تقسیم شدند. گروه اول (کنترل منفی)؛ دریافت کننده روغن زیتون، گروه دوم( کنترل مثبت)؛ دریافت کننده تتراکلریدکربن و روغن زیتون به نسبت مساوی، گروه های سوم وچهارم(گروهای تیمار): دریافت کننده تتراکلریدکربن وروغن زیتون به نسبت مساوی و درمان جداگانه به ترتیب با عصاره فلفل سبز و جعفری به میزان 200 میلیگرم عصاره به ازای هرکیلوگرم وزن، گروههای پنجم وششم (گروهای تیمار)؛ دریافت کننده تترا کلرید کربن و روغن زیتون به نسبت مساوی و درمان جداگانه به ترتیب با عصاره فلفل سبزو جعفری به میزان 400 میلی گرم عصاره به ازای هرکیلوگرم وزن برای اندازه گیری مقدارتوتال فنل از روش فولین سیوکالتو، مقدارفلاونوئیدها کلرید آلومنیوم و ارزیابی میزان فعالیت آنتی اکسیدانی از آزمون های دی فنیل پیکریل هیدرازیل، آزینو بیس اتیل تیازولین سولفونیک یا پتانسیل آنتی اکسیدانی معادل ترولکس، فسفومولیبدات و اکسید نیتریک استفاده شد. میزان فعالیت آلکالین فسفاتاز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و مقدارتوتال بیلی روبین، توتال پروتئین و آلبومین یک روز پس از انجام شدند. داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس یکطرفه و پس آزمون توکی تجزیه وتحلیل شدند. یافتهها: تزریق درون صفاقی تتراکلرید کربن(کنترل مثبت) باعث افزایش فعالیت آلکالین فسفاتاز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز به ترتیب به میزان202، 191و183 واحد بینالمللی بر لیتر شد. همچنین تزریق تتراکلریدکربن باعث افزایش مقدارتوتال بیلیروبین به میزان 8/4 میلیگرم بر دسیلیتر، کاهش مقدارتوتال پروتئین و آلبومین به ترتیب به میزان1/5 و6/2 گرم بر دسیلیتر(001/0p<). در گروهای درمان با عصاره به ترتیب میزان فعالیت آلکالین فسفاتاز، آسپارتات آمینو ترانسفراز، آلانین آمینو ترانسفراز؛ در گروه سوم 121، 115و 109، در گروه چهارم 130، 121و121 در گروه پنجم 112،109 و 98، در گروه ششم 118، 114 و 109 و مقادیرتوتال بیلی روبین، توتال پروتئین و آلبومین؛ به ترتیب در گروه سوم 8/3، 5/5 و 8/2 گروه چهارم 9/3، 3/5 و7/2 در گروه پنجم 6/3، 8/5 و 1/3 در گروه ششم 8/3، 6/5 و 3 به دست آمد. نتیجهگیری: تجویز عصاره فلفل سبز و جعفری با مقادیر200 و 400 میلیگرم در برابر آسیبهای کبدی ایجاد شده به وسیله تتراکلریدکربن میتواند دارای اثر محافظتی باشد. واژههای کلیدی: فلفل سبز، جعفری، آلکالین فسفاتاز، آسپارتات ترانسفراز، آلانین ترانسفراز، پروتئین
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Hepatoprotective Effects of Hydroalcoholic Extract of Green Pepper and Parsley on the Toxicity Induced by Carbon Tetrachloride in Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background & aim: Green pepper and parsley have high antioxidant properties due to flavonoids and polyphenolic compounds. The aim of this study was to investigate the hepatoprotective effects of hydroalcoholic extract of green pepper and parsley on the toxicity induced by carbon tetrachloride in rats. Methods: In the present experimental study, 48 male Wistar rats were divided into six groups of eight. The first group (negative control) received olive oil, the second group receiving tetrachloride carbon and olive oil in equal proportions. The third and fourth groups (treatment groups) were treated with the tetrachloride carbon and olive oil equally and then exposed to extract of parsley and green pepper to the amount of 200 mg/kg separately. The fifth and six groups were treated with tetrachloride carbon and olive oil equally, and then separately exposed to 400 mg/kg of parsley and green pepper extract. The amount of total phenol and flavonoid samples and antioxidant activities were assessed by different methods. The collected data were analyzed by One-way ANOVA tests followed by Tukey test. Results: Intraperitoneal injection of 202, 191 and 183 In.U/L of carbon tetrachloride to positive control increased the activity of alkaline phosphatase, aspartate aminotransferase and alanine aminotransferase, respectively. The injection of carbon tetrachloride increased total bilirubin at the rate of4.8 mg/dl and also decreased protein and albumin at rate of 5.1 and 2.6 g/dl.Mqdartvtal respectively 1/5 and 6/2 g, was dL ( p < 0.001). In the groups treated with the extract the activity of alkaline phosphatase, aspartate aminotransferase and alanine aminotransferase in the third to sixth groups were 121, 115 and 109, 130, 121 and 121, 112 109 and 98, 118, 114, and 119 respectively. The values of bilirubin, total protein and albumin, in the III group were: 3/8, 5/5 and 2/8, Group IV: 3/9, 5/3and 2/7, the V: 3/6, 5/8 and 3/1, the VI: 3/8, 5/6 and 3, respectively. Finaly, the amount of total bilirubin, total protein and albumin of groups’ three to sixth were obtained 3.8, 0, and 2.8, 3.9, 0.2 and 2.7, 3.6, 0.8 and 2.6, 3.8, 0.6, and3 respectively. Conclusions: Administration of green pepper and parsley extract at doses of 200 mg and 400 mg/kg could have a protective effect against liver damage induced by carbon tetrachloride. Keywords: green pepper and parsley, alkaline phosphatase, aspartate transaminase, alanine transaminase and protein.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابراهیم ادیب فرد | e adibfard
دکترعلی میرزایی | a mirzaei
طاهره پورعلمی | t pourelmi
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-365&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات