این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۸، شماره ۱۱، صفحات ۹۳۳-۹۴۴
عنوان فارسی
تأثیر مصرف برخی ریز مغذیها بر گلیومای بزرگسالان
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: حدود 40-30 درصد همه سرطانها به وسیله رژیم غذایی یا سبک زندگی قابل پیشگیری میباشند. در مطالعه حاضر ارتباط میان گروه های غذایی و برخی از مواد مغذی با گلیومای بزرگسالان بررسی شد. روش بررسی: در این مطالعه موردـ شــــــاهدی که طی سالهای 1390ـ1388 در شهر تهران صورت گرفت، اطلاعات اجتمـــاعیـ اقتصادی، دموگرافیک، عوامل سبک زندگی، بهداشتی و دریافت های غذایی 128 بیمار مبتلا به انواع گلیوما به عنوان گروه مورد و 256 فرد سالم به عنوان گروه شاهد از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه جمع آوری گردید. برای محاسبه نسبت شانس نیز از رگرسیون لجستیک استفاده شد. یافتهها: پس از تعدیل برای مخدوش گرهای بالقوه، رابطه معکوسی میان گلیومای بزرگسالان و دریافت کلسیم (001/0 =p ، 87/0-46/0 :CI 95 درصد،20/0 =OR؛ بالاترین سهک در مقابل پایین ترین سهک) و ویتامینC (002/0 =p ، 76/0-15/0 :CI 95 درصد، 34/0 =OR) مشاهده شد. به علاوه، شانس ابتلا در بالاترین سهک در مقابل پایینترین سهک دریافت کلسترول (061/0 =p ، 99/5ـ29/1 :CI95 درصد، 78/2 =OR) افزایش یافت. ارتباط معنیداری میان دریافت چربی تام، کربوهیدرات، پروتئین ، ویتامین A ، ویتامین E و بتاکاروتن و شانس ابتلا به گلیوما مشاهده نشد(05/0p>). نتیجه گیری: نتایج مطالعه از تأثیر احتمالی کلسیم و ویتامین C در پیشگیری از گلیوما در افراد بزرگسال حمایت میکند. واژههای کلیدی: گلیوما، بزرگسالان، کلسیم، ویتامین C
کلیدواژههای فارسی مقاله
واژههای کلیدی، گلیوما، بزرگسالان، کلسیم، ویتامین C
عنوان انگلیسی
The Association between Some Nutrients and Adult Gliomas: A Case-Control Study of Adult Gliomas
چکیده انگلیسی مقاله
Abestract Background & aim: It has been estimated that about 30–40 percent of all cancers could be prevented by diet and lifestyle. In the present study, associations between food groups and some nutrients were studied in adult glioma. Methods: In the present hospital-based case-control study which took place in Tehran, Iran, from 2010 to 2012, socio-economic information, demographics, lifestyle factors, health and dietary intakes of 128 patients with glioma as cases, and 256 healthy controls, were collected through interviews and questionnaires. Logistic regression was used to estimate odds ratios. SPSS version 19 was used for all statistical analyses. Results: After adjusting for potential confounders, inverse associations between calcium intake and adult glioma and vitamin C were observed. (Highest tertile versus lowest: OR = 0.20, 95% CI = 0.87-0.46, P for trend = 0.001) and vitamin C (OR = 0.34, 95% CI = 0.15-0.76, P for trend = 0.002). In addition, we observed elevated ORs for highest vs. lowest tertile of cholesterol intake (OR = 2.78, 95% CI = 1.29-5.99, P for trend = 0.061). We observed no significant associations with adult glioma for intakes of total fat, carbohydrate, protein, vitamin A, vitamin E and beta carotene. Conclusion: the results showed that intake of calcium and vitamin C may possibly prevent glioma in adults. Key words: Gliomas, Adult, Ca, Vitamin C
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Key words, Gliomas, Adult, Ca, Vitamin C
نویسندگان مقاله
مهدی شایان فر | m shayanfar
مینو محمد شیرازی | m shirazi
بهرام رشیدخانی | b rashidkhani
احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh
آناهیتا هوشیار راد | a houshiar rad
گیو شریفی | g sharifi
منصوره امیرپور | m amirpour
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-366&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات