این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۸، شماره ۹، صفحات ۶۸۷-۶۹۸
عنوان فارسی
تأثیر اسانسهای گیاهان مرزه و سیاه دانه بر روی فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: لیشمانیازیس از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است که به وسیله انگل تکیاختهای از جنس لیشمانیا ایجاد میشود. از دیرباز از گیاهان دارویی برای اثرات موضعی و عمومیلیشمانیازیس استفاده میشد. هدف این مطالعه بررسی تأثیر اسانسهای گیاهان مرزه و سیاه دانه بر روی فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی اثرات اسانس های گیاهان مرزه و سیاه دانه بر روی فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور بررسی شد. ارزیابی این مطالعه بر اساس میانگین انگلهای زنده در فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا پس از مجاورت با غلظتهای مختلف گیاهان دارویی و داروی شیمیایی گلوکانتیم با دوز مشخص در فواصل زمانی مختلف بود. به این منظور عصارههای مختلف با نسبتهای1/0، 2/0، 4/0، 8/0، 2/1، 6/1 و 2 درصد اضافه شد. گروههای مختلف این مطالعه در دمای 26 درجه سانتیگراد درون انکوباتور (گرمخانه) و در شرایط یکسان نگهداری شدند. پس از گذشت 24 ساعت، انگلها از انکوباتور خارج شده و تعداد انگلهای زنده شمارش شد. دادهها با آزمونهای آمار توصیفی، تست توکی و جی ام ال تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: بین گروههای دریافت کننده اسانسهای مرزه و سیاه دانه با داروی گلوکانتیم، اختلاف معنیداری در کاهش انگلها وجود داشت(05/0p<). نتیجهگیری: با توجه به افزایش مقاومتهای دارویی به انگل لیشمانیا میتوان از اسانسهای گیاهی نظیر مرزه و سیاه دانه به عنوان درمان جایگزین برای کنترل بیماری لیشمانیازیس استفاده نمود. واژههای کلیدی: اسانس، مرزه، سیاه دانه، لیشمانیازیس
کلیدواژههای فارسی مقاله
واژههای کلیدی، اسانس، مرزه، سیاه دانه، لیشمانیازیس
عنوان انگلیسی
The Effect of Essential Oil of Nigella sativa and Satureia hortensis on Promastigot Stage of Lishmania major
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background & aim: Leishmaniasis is a zoonotic disease caused by a protozoan parasite of the genus Leishmania. Traditionally, medicinal plants have been used for topical effects of leishmaniasis. The aim of this study was to evaluate the effect of the essential oil of Satureia hortensis and Nigella sativa on the Leishmania major. Methods: In this experimental study, the effects of the plant’s essential oils and savory black beans on the Leishmania major form were studied. Evaluation was determined based on the average of Leishmania parasites form survival after exposure to different concentrations of herbs and chemical drugs MA dose at different intervals. For this purpose, different extracts with ratios of 0.1, 0.2, 0.4, 0.8, 1.2, 1.6, and 2% were added. Different groups of this study were kept in the same condition (incubated at 26 ° C). The parasites were removed from the incubator and the numbers of viable parasites were counted after 24hours. Data were analyzed using descriptive statistics, Tukey test and GM. Results: There was a significant difference in reducing parasites on groups receiving Satureia hortensis and Nigella sativa with Glucantime (p < 0.05). Conclusion: Due to the increasing drug resistance of Leishmania, plant oils such as Satureia hortensis and Nigella sativa could be used as an alternative treatment for controlling leishmaniasis. Key words: Essential oil, Leishmaniasis, Nigella sativa, Satureia hortensis
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
خداداد پیرعلی خیرآبادی | kh pirali kheirabadi
امیر دهقانی سامانی | a dehghani samani
میلاد عادل | m adel
فاطمه حسین پور | f hoseinpour
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-339&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات