این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۸، شماره ۸، صفحات ۶۰۳-۶۱۴

عنوان فارسی خواص ضد ‌میکروبی ریشه و اندام هوایی گیاه گل میمونی سازویی علیه باکتری‌های اشریشیاکلی، باسیلوس‌سرئوس و استافیلوکوکوس‌اورئوس در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: با توجه به عوارض جانبی ناشی از مصرف داروهای شیمیایی، جایگزین کردن این داروها با ترکیبات طبیعی با خواص ضد باکتریایی مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه، بررسی اجزای فیتوشیمیایی و خواص ضد میکروبی ریشه و اندام هوایی گیاه گل میمونی سازویی علیه باکتری‌های اشریشیاکلی، باسیلوس‌سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط آزمایشگاهی بود. روش‌ بررسی: در این مطالعه، اثرات ضدمیکروبی عصاره‌های مختلف ریشه و عصاره متانولی اندام هوایی، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت میکروب‌کشی عصاره‌ها، با روش دیسک دیفیوژن و نیز رقت لوله‌ای بر باکتری‌های اشرشیاکلی، باسیلوس‌سرئوس و استافیلوکوکوس‌اورئوس مورد سنجش قرار گرفت. از دی‌متیل‌سولفوکسید به‌عنوان شاهد منفی و از آمپی‌سیلین و نالیدیکسیک‌اسید به‌عنوان شاهدهای مثبت استفاده شد. داده‌ها با آزمون آماری آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: ریشه و اندام هوایی گیاه گل میمونی سازویی حاوی فلاونوئیدها، گلیکوزیدها، ساپونین ها، تانن ها و ترپنوئیدها بود. هاله عدم رشد به وسیله عصاره‌های کلروفرمی و اتیل‌استاتی ریشه مشاهده نشد. در صورتی‌که، عصاره متانولی ریشه، مؤثرترین عصاره بر باسیلوس سرئوس با هاله عدم رشد 21 میلی متر، حداقل غلظت مهارکنندگی 60 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و حداقل غلظت میکروب کشی 70 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. عصاره متانولی اندام هوایی دارای کمترین اثر بر روی اشریشاکلی بود. نتیجه‌گیری: عصاره متانولی ریشه و اندام هوایی گیاه گل میمونی دارای اثر ضدمیکروبی به‌ویژه بر روی باکتری باسیلوس سرئوس بود. بنابرین، تحقیقات بیشتری برای شناسایی ترکیبات مختلف این گیاه و دستیابی به فرمولاسیون جدیدی از این ترکیبات در این گیاه لازم است. واژه‌های کلیدی: استافیلوکوکوس‌اورئوس، اشرشیاکلی، باسیلوس‌سرئوس، ضدمیکروبی، گل میمونی سازویی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی In Vitro Anti-Bacterial Activity of Root And Aerial Parts of Scrophularia Striata Bioss on Escherichia Coli, Staphylococcus Aureus and Bacillus Cereus
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & aim: Due to the side effects of chemical drugs, the replacement of these drugs by natural compounds with antibacterial properties, such as plant extracts, has received much attention. The aim of this study was to evaluate the phytochemical constituents and antimicrobial properties of root and aerial parts of Scrophularia against E. coli, S. aureus and B. cereus in vitro. Methods: In the present study, the antimicrobial activity of different extracts of roots and methanol extract of aerial part the sequential, minimal inhibitory concentrations of bacteria, and minimal bactericidal concentrations of bacteria were determined against the bacteria of E.coli, S. aureus and B. cereus by using both the disk diffusion and the tube dilution method. DMSO was used as the negative control, whereas nalidixic acid and ampicillin were used as the positive control. The collected data was analyzed using the one-way ANOVA test. Results: The results revealed that the root and aerial parts of Scrophularia striata contain flavonoids, glycosides, saponins, tannins and terpenoids. The ethyl acetate and chloroform extracts of root showed no inhibition zone on the bacterial growth. Whereas, the methanolic extract of the root was the most effective against B. cereus with the inhibition zone of the bacterial growth ( 21 mm), followed by MIC and MBC 60 mg/ml 70 mg/ml respectively. The methanol extract of aerial parts had the lowest effect on E.coli Conclusion: The results of the present study revealed that the methanolic extract of root and aerial parts of Scrophularia striata has antibacterial effects, especially against B. cereus. Therefore, further research is needed to identify the different compounds, and also, attainment of new formulation of these components in this plant. Key words: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Bacillus cereus, Antimicrobial, Scrophularia striata.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرشته صفوی | f safavi


پونه ابراهیمی | p ebrahimi


حسین میقانی | h mighani



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-320&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات