این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۸، شماره ۸، صفحات ۶۴۱-۶۴۹

عنوان فارسی تأثیر تجربی روغن پسته خوراکی بر محور هیپوفیز ـ گناد و تغییرات بافت بیضه در موش‌های صحرایی نر بالغ
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: روغن پسته خوراکی دارای ترکیباتی است که از نظر شیمیایی از اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع تشکیل شده است. اسیدهای چرب اشباع می‌توانند باعث مهار عملکرد آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز شده و اسیدهای چرب غیر اشباع باعث افزایش کلسترول بدن می‌شوند. هدف این مطالعه بررسی تأثیر تجربی روغن پسته خوراکی بر محور هیپوفیز ـ گناد و تغییرات بافت بیضه در موش‌های صحرایی نر بالغ بود. روش‌ بررسی: در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار در 5 گروه هشت‌تایی استفاده شد. گروه کنترل که فقط آب و غذای استاندارد دریافت و گروه شم که آب مقطر(حلال) دریافت کرده بودند و گروه‌های تجربی دریافت کننده 1، 2 و 4 سی‌سی بر کیلوگرم وزن بدن روغن پسته که به صورت خوراکی و به مدت 28 روز به حیوانات داده شد. در پایان روز بیست و ‌هشتم از حیوانات خون‌گیری به عمل آمد و مقاطع بافتی تهیه شد. میزان هورمون‌های جنسی با روش رادیوایمونواسی اندازه گیری شدند. داده‌ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست تی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: مقادیر 2 و 4 سی‌سی بر کیلوگرم وزن بدن از روغن پسته خوراکی، افزایش معنی‌داری در میزان تستوسترون نسبت به گروه کنترل و شاهد را باعث ‌شدند(P< 0/05). بررسی‌های بافت‌شناسی بیضه نشان داد که تراکم اسپرم‌ها در لوله‌های اسپرم‌ساز گروه‌های تجربی افزایش یافت(P< 0/05). نتیجه‌گیری: روغن پسته خوراکی موجب افزایش تستوسترون و تراکم اسپرم لوله‌ای می‌شود که احتمالاً با وجود ترکیباتی مانند اسیدهای میریستیک و پالمیتیک که مهار کننده آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز و افزاینده بیوسنتز 17- بتاهیدروکسی استروئید دهیدروژناز در پسته خوراکی هستند، مرتبط است. واژه‌های کلیدی: روغن پسته خوراکی، بیضه، گنادوتروپین، تستوسترون، موش صحرایی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Pistacia Vera Oil on Pituitary Gonad Axis and Histological Testis Changes in Adult Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & aim: Pistachio oil contains the chemical compounds such as saturated and unsaturated fatty acids. Saturated fatty acids can inhibit 5-α- reductase enzyme and unsaturated fatty acids increase cholesterol levels in the body. The aim of the present study was to determine the effects of pistachio oil on adult male rats’ reproductive status. Methods: In the present experimental study, 40 male Wistar rat were divided into five groups of eight. The control group received water and standard food the sham group received an equal of distilled water as a solvent and the experimental groups receiving 1, 2 and 4 ml/kg of pistachio oil for a period of 28 days orally. At the end of the 28th day, blood samples and preparation of tissue sections were taken from the rats. The results were analyzed by Excel, One- way analysis variance, and t- test. Results: The results of hormonal assays revealed that the pistachio Vera oil at 2 and 4 ml/kg, had a significant increase in testosterone levels (P < 0.05) compared to the control and sham groups. Histopathological analysis showed that the sperm density in seminiferous tubules of the testis in experimental groups increased significantly (P < 0.05). Conclusions: The pistachio Vera oil increased testosterone and tubular sperm density, possibly related with compounds such as palmitic and myrystic acids as the inhibitor of 5 - alpha - reductases and increased biosynthesis of 17 - beta hydroxysteroid dehydrogenase. Key words: Pistachio Vera oil, Testis, Gonadotropin, Testosterone, Rat
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرشته پرهمت | f porhemmat


مهرداد شریعتی | m shariati


لیلی سپهرآرا | l sepehrara



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-326&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات