این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۸، شماره ۶، صفحات ۴۵۳-۴۶۲

عنوان فارسی اثر محافظتی آسپرین بر تخریب ناشی از گلایکیشن در هموگلوبین انسانی در شرایط دیابتی
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: دیابت بیماری شایعی است که میزا‌‌‌‌‌ن قند خون و گلایکه ‌شدن پروتئین‌ها در آن افزایش مییابد. هدف این مطالعه بررسی اثر محافظتی آسپرین بر تخریب ناشی از گلایکهشدن در هموگلوبین انسانی در شرایط دیابتی بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، هموگلوبین استخراج شده از خون افراد سالم در حضور و عدم حضور گلوکز و آسپرین به مدت 5 هفته انکوبه شد. میزان گلایکهشدن هموگلوبین در شرایط مختلف به وسیله بررسی میزان تولید محصولات ناشی از تخریب گروه هم، میزان جا به جایی باند سورت و تعیین وضعیت فیبریلار مشخص شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: آسپرین میزان گلایکهشدن هموگلوبین را به میزان 50 درصد کاهش داد. هم‌چنین بررسیهای انجام شده با استفاده از جا به جایی باند سورت و وضیعت فیبریلار نشانگر کاهش چشمگیر میزان گلایکهشدن پروتئین در حضور آسپرین بود. نتیجه‌گیری: آسپرین احتمالاً از طریق استیلاسیون گروههای آمین موجود در هموگلوبین مانع از گلایکهشدن آن در حضور گلوکز و در نتیجه کاهش عوارض جانبی دیابت بر پروتئینها می‌شود. واژههای کلیدی: دیابت، گلایکهشدن، هموگلوبین، آسپرین
کلیدواژه‌های فارسی مقاله واژههای کلیدی، دیابت، گلایکهشدن، هموگلوبین، آسپرین

عنوان انگلیسی Preservative effects of Aspirin on Human Hemoglobin glycation in Diabetic Condition
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & aim: Diabetes is a common disease which is characterized by hyperglycemia and the increase of protein glycation. The aim of this study was to investigate the effect of aspirin-induced damage in human hemoglobin in diabetic glycation. Materials & Methods: In this study, hemoglobin extracted from the blood of healthy individuals was incubated in the presence and absence of glucose and aspirin for 5 weeks. The rate of haem glycotation was determined in different conditions by studding products of Heam degradation, sort-band shifting and febrile state. Data were analyzed using One-Way analysis of Variance and Tukey’s test. Results: In the presence of aspirin, the amount of glycation reduced 50%. Furthermore, studies using band-shift sorting and febrile status indicated significant reduce in the amount of protein glycation in the presence of Aspirin. Conclusions: Aspirin reduces extent of glycation when hemoglobin is incubated in the presence of glucose. Likely, aspirin exerts its effect by acetylating amine groups in proteins. Key words: Diabetes, Glycation, Hemoglobin, Aspirin
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Key words, Diabetes, Glycation, Hemoglobin, Aspirin

نویسندگان مقاله عادله دیوسالار | a divsalar


جواد بهروزی | j behroozi


علی اکبر صبوری | aa saboury


نجمه پور ساسان | nn poursasan



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-117&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات