این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۸، شماره ۶، صفحات ۴۵۳-۴۶۲
عنوان فارسی
اثر محافظتی آسپرین بر تخریب ناشی از گلایکیشن در هموگلوبین انسانی در شرایط دیابتی
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: دیابت بیماری شایعی است که میزان قند خون و گلایکه شدن پروتئینها در آن افزایش مییابد. هدف این مطالعه بررسی اثر محافظتی آسپرین بر تخریب ناشی از گلایکهشدن در هموگلوبین انسانی در شرایط دیابتی بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، هموگلوبین استخراج شده از خون افراد سالم در حضور و عدم حضور گلوکز و آسپرین به مدت 5 هفته انکوبه شد. میزان گلایکهشدن هموگلوبین در شرایط مختلف به وسیله بررسی میزان تولید محصولات ناشی از تخریب گروه هم، میزان جا به جایی باند سورت و تعیین وضعیت فیبریلار مشخص شد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: آسپرین میزان گلایکهشدن هموگلوبین را به میزان 50 درصد کاهش داد. همچنین بررسیهای انجام شده با استفاده از جا به جایی باند سورت و وضیعت فیبریلار نشانگر کاهش چشمگیر میزان گلایکهشدن پروتئین در حضور آسپرین بود. نتیجهگیری: آسپرین احتمالاً از طریق استیلاسیون گروههای آمین موجود در هموگلوبین مانع از گلایکهشدن آن در حضور گلوکز و در نتیجه کاهش عوارض جانبی دیابت بر پروتئینها میشود. واژههای کلیدی: دیابت، گلایکهشدن، هموگلوبین، آسپرین
کلیدواژههای فارسی مقاله
واژههای کلیدی، دیابت، گلایکهشدن، هموگلوبین، آسپرین
عنوان انگلیسی
Preservative effects of Aspirin on Human Hemoglobin glycation in Diabetic Condition
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background & aim: Diabetes is a common disease which is characterized by hyperglycemia and the increase of protein glycation. The aim of this study was to investigate the effect of aspirin-induced damage in human hemoglobin in diabetic glycation. Materials & Methods: In this study, hemoglobin extracted from the blood of healthy individuals was incubated in the presence and absence of glucose and aspirin for 5 weeks. The rate of haem glycotation was determined in different conditions by studding products of Heam degradation, sort-band shifting and febrile state. Data were analyzed using One-Way analysis of Variance and Tukey’s test. Results: In the presence of aspirin, the amount of glycation reduced 50%. Furthermore, studies using band-shift sorting and febrile status indicated significant reduce in the amount of protein glycation in the presence of Aspirin. Conclusions: Aspirin reduces extent of glycation when hemoglobin is incubated in the presence of glucose. Likely, aspirin exerts its effect by acetylating amine groups in proteins. Key words: Diabetes, Glycation, Hemoglobin, Aspirin
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Key words, Diabetes, Glycation, Hemoglobin, Aspirin
نویسندگان مقاله
عادله دیوسالار | a divsalar
جواد بهروزی | j behroozi
علی اکبر صبوری | aa saboury
نجمه پور ساسان | nn poursasan
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-117&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات