این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۲۸۴-۲۹۴

عنوان فارسی اثر مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی بر شاخص های گلایسمیک موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: با توجه به اثبات اثر عصاره زعفران و فعالیت بدنی مقاومتی به دیابت، هدف این مطالعه بررسی اثر مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی برشاخص های گلایسمیک موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود. روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 36 سر موش صحرایی نر بالغ صورت گرفت. پس از القاء دیابت موش‌های صحرایی به طور تصادفی به چهار گروه مساوی؛ تمرین مقاومتی (پنج روز در هفته، به مدت شش روز)، مصرف عصاره زعفران (روزانه 25 میلی‌گرم بر لیتر)، ترکیب تمرین مقامتی همراه با مصرف عصاره زعفران و کنترل تقسیم شدند. بعد از مدت زمان 6 هفته شاخص‌های گلایسمیک اندازه‌گیری شدند، داده‌ها با آزمون‌های آماری کلوموگروف ـ اسمیرنوف، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه وتحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که گلوکز ناشتا در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی به طور معنی‌داری پایین‌تر از گروه کنترل و پایین تر از گروه تمرین مقاومتی بود(014/0=p). هموگلوبین گلیکوزیله در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی پایین‌تر از گروه کنترل بود(001/0=p). مقاومت به انسولین در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی پایین‌تر از گروه کنترل بود(001/0=p). نتیجه‌گیری: شش هفته تمرین مقاومتی و مصرف عصاره آبی زعفران به تنهایی برشاخص‌های گلایسمیک اثر معنی‌داری دارد، با وجود این مصرف مکمل آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی دارای اثر بیشتری بر کنترل گلوکز ناشتا می‌باشد. واژه‌های کلیدی: تمرین مقاومتی، زعفران، گلوکز، هموگلوبین گلیکوزیله، مقاومت به انسولین، دیابت
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Aqua Extract of Saffron with Resistance Training on Glycemic Indexes of Streptozotocin Induced Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & aim: According to the proven effectiveness of saffron resistance and physical activity on diabetes, the aim of this study was to evaluate the effect of glycemic indexes of saffron combined with resistance training on streptozotocin induced diabetic rats. Methods: The present experimental study was conducted on 36 adult male rats. After induction of diabetes, the rats were randomly divided into four equal groups, resistance exercise (five days a week, for six days) and saffron extract (25 mg/L daily), resistance exercise combined with saffron extract and control groups. After a period of six weeks, glycemic indexes were measured. The gathered data were analyzed by klomogrov – Smirnov, one-way ANOVA and Tukey tests. Results: The results showed that fasting glucose in saffron aqua extract combined with resistance training group was significantly lower than both control and the RT groups ( p=0,014). Glycosylated hemoglobin group of saffron combined with resistance training was lower than the control group (p=0.011). Insulin resistance combined with resistance training in saffron aqua extract was lower than the control group (p=0.011). Conclusion: Six weeks of resistance training and consumption of saffron alone had a significant effect on glycemic indexes. However, saffron supplements with resistance training had a greater effect on control of fasting blood glucose. Key words: resistance training, saffron, glucose, HbA1C, insulin resistance, diabetes
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید علی حسینی | sa hosseini


حجت الله نیک بخت | h nik bakht


محمد علی آذربایجانی | ma azarbayjani



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-212&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات