این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۳۱-۴۳
عنوان فارسی
اثر ضد میکروبی اسانس گیاهان دارویی بابونه آلمانی و بابونه کبیر
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: از اسانس گلها و پیکره رویشی بابونه آلمانی و کبیر در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی استفاده فراوانی میشود. هدف این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی اسانس گیاهان دارویی بابونه و بابونه کبیر بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی استخراج اسانس از اندام هوایی دو گیاه بابونه آلمانی و کبیر در مرحله گلدهی کامل، با روش تقطیر با آب و به کارگیری دستگاه کلونجر انجام شد. جداسازی و شناسایی ترکیبهای متشکله اسانسها با استفاده از دستگاههای گاز کروماتوگراف و گاز کروماتوگراف متصل شده به طیفسنج جرمی صورت گرفت، سپس با استفاده از تکنیک میکرودایلوشن خاصیت ضد میکروبی اسانسهای مورد نظر با تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی علیه تعدادی از میکروارگانیسمهای گرم مثبت و گرم منفی بررسی شد. همچنین واکنش متقابل اسانسهای این گیاهان از طریق محاسبه شاخص بازدارندگی افتراقی علیه میکروارگانیسمها نیز بررسی شد. دادهها با آزمون آماری چند دامنهای دانکن تجزیه و تحلیل قرار شدند. یافتهها: حداقل غلظت بازدارندگی اسانسهای بابونه آلمانی و بابونه کبیر به ترتیب در دامنه 22/0 تا 4 و 09/0 تا 1 میلیگرم در میلیلیتر به دست آمد. محاسبه شاخص بازدارنده افتراقی اسانس این گیاهان علیه میکروارگانیسمهای لیستریا مونوسیتوجنز، باسیلوس سوبتیلیس و باسیلوس سرئوس وجود فعالیت سینرژیستی و علیه میکروارگانیسمهای استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و سالمونلا تیفیموریوم فعالیت افزایشی را اثبات نمود. نتیجهگیری: استفاده همزمان از دو اسانس بابونه آلمانی و کبیر دارای اثرهای بازدارنده قابل توجه بوده و میتوان در راستای بهینهسازی استفاده از اسانسها در کنترل مؤثر میکروارگانیسمها استفاده نمود. واژههای کلیدی: بابونه آلمانی، بابونه کبیر، اثر ضد میکروبی
کلیدواژههای فارسی مقاله
واژههای کلیدی، بابونه آلمانی، بابونه کبیر، اثر ضد میکروبی
عنوان انگلیسی
Antimicrobial activity of chamomile (Matricaria chamomilla L.) and feverfew (Tanacetum parthenium L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background & aim: The essential oil of chamomile (Matricaria chamomilla L.) and feverfew (Tanacetum parthenium L.) are frequently used in pharmaceutical and cosmetic industries. The aim of this study was to investigate the antimicrobial effect of the essential oils of chamomile and chamomile and feverfew. Methods: This experimental study was conducted in 2012 at Hamedan University of Medical Sciences. Essential oils of two medicinal plants species including chamomile and feverfew were obtained by hydrodistillation their constituents were analyzed by GC and GC/MS using retention indices and fragmentation patterns. The antimicrobial effects (MIC and MBC) of the essential oils were assessed on a number of microorganisms including gram positive and gram negative bacteria by microdilution technique. The interaction of plant essential oils against microorganisms through differential inhibition index was also evaluated. Data were analyzed by Duncan's multiple range test statistic Results: The minimum inhibitory concentrations of the oils were 0.22-4 and 0.09-1 mg/mlfor chamomile and feverfew respectively. Moreover, the combination of the plants essential oils confirmed synergistic against L. monocytogenes, B. subtilis and B. cereus and additive activities against S. aureus, E. coli and S. typhimorium. Conclusion: The results of this study showed that the application of these essential oils is recommended in combination as an efficients and complementary method for controlling microorganisms. Key words: Chamomile, Feverfew, Antimicrobial Effect
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Key words, Chamomile, Feverfew, Antimicrobial Effect
نویسندگان مقاله
زهرا ایزدی | z izadi
سید علی محمد مدرس ثانوی | sam modarres sanavi
علی سروش زاده | a sorooshzadeh
محمود اثنی عشری | m esna ashari
پوراندخت داودی | p davoodi
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-251&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات