این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۳۷۰-۳۷۸
عنوان فارسی
اثر بازدارندگی اسانس آویشن دنایی در گوشت چرخ شده گوساله
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: خواص ضد میکروبی عصاره و اسانس گیاه آویشن دنایی روی انواع میکروبها ثابت شده است. هدف این مطالعه بررسی اثر باز دارندگی اسانس آویشن دنایی در گوشت چرخ شده گوساله بود. روش بررسی: دراین مطالعه تجربی ابتدا خاصیت بازدارندگی اسانس گیاه آویشن دنایی روی باکتری اشرشیا کلی در محیط کشت مولر هینتون آگار و با روش ایجاد چاهک مورد آزمایش قرار گرفت و بعد از اطمینان از این خاصیت، اثر بازدارندگی آن در گوشت چرخ شده و حرارت دیده گوساله بررسی شد. گوشت گوساله بعد از چرخ شدن، با استفاده از اتوکلاو حرارت داده شد و بعد از خنک شدن با باکتری ا-شرشیا کلی تلقیح گردید و در ظرفهای مجزا، غلظتهای مختلف اسانس وهمچنین ترکیب اسانس و نیسین سدیم کلرید در آن تلقیح شد و به مدت 12 روز با فاصله زمانی هر دو روز یکبار از این ظرفها، نمونهبرداری و رقتسازی شد و در محیط کشت بلاد آگار باروش کشت سطحی آزمایش میکروبی انجام شد. دادهها با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: اسانس آویشن دنایی روی باکتری اشرشیا کلی خاصیت بازدارندگی داشت و تعداد باکتری اشرشیا کلی را در نمونههای حاوی این باکتری نسبت به نمونه شاهد کاهش داد. همچنین نیسین سدیم کلرید اثر تشدید کنندگی روی میزان بازدارندگی اسانس آویشن دنایی نداشت. نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد، اسانس آویشن دنایی میتواند در گوشت چرخ شده از رشد باکتری اشرشیا کلی بکاهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صدیف اله رحیمی پور سی سخت | sa rahimipour
لیلا گلستان | l golestan
حامی کابوسی | h kaboosi
اصغر شریفی | a sharifi
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-134&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات