این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۵۰-۵۹

عنوان فارسی تأثیر دم کرده خوراکی تخم شوید بر طول فاز فعال و شدت درد زایمان
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: درد زایمان و طولانی بودن مدت آن از مهم‌ترین عوامل تشویق زنان باردار به سمت زایمان سزارین است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر دم کرده خوراکی تخم شوید بر فاز فعال و شدت درد زایمان بود. روش بررسی: در این مطالعه کوهورت تعداد 170 زن اول‌زا و دوم‌زا به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به دو گروه مساوی مواجهه و غیرمواجهه تقسیم شدند. افراد گروه مواجهه زمان شروع دردهای زایمانی 2 قاشق غذاخوری تخم شوید با یک لیوان آب دم کرده مصرف نمودند، در حالی که در گروه غیرمواجهه دم کرده مصرف نمی‌نمودند. ابزار جمع‌آوری داده ها پرسشنامه، سونی کید، معیار سنجش بصری درد، ترازو و ساعت بود. پرسشنامه شامل دو بخش؛ اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مربوط به زایمان بود. بخش اول پرسشنامه مصاحبه با واحدهای پژوهش و بخش دوم معاینات و اقدامات انجام گرفته در طول زایمان بود. داده‌ها با آزمون‌های آماری تی‌تست، کای دو، دقیق فیشر و من ویتنی یو تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: میانگین طول مدت مرحله اول زایمان در گروه مواجهه 16/53 دقیقه و در گروه غیرمواجهه 84/117 دقیقه بود (001/0p=). شدت درد در دیلاتاسیون‌های یکسان در دو گروه مواجهه و غیرمواجهه تفاوت معنی داری داشت (001/0p=). نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که دم کرده تخم شوید بدون اینکه عارضه ای برای مادر و جنین داشته باشد، می‌تواند مدت و شدت درد زایمان را در همه مراحل زایمان کاهش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شوید، فاز فعال ، درد زایمان

عنوان انگلیسی The Effect of Boiled Dill (Anethum graveolens) Seeds on the Long Active Phase and Labor Pain Intensity
چکیده انگلیسی مقاله Background & Aim: Delivery pain and its long period are of most important factors of encouraging women to undergo caesarean. The purpose of this study was to investigate the effect of boiled dill (Anethum graveolens) seeds on the length of active phase of labor and delivery pain. Methods: Samples in this retrospective cohort study were taken from nulliparous and second generator women (85 person in the exposed group and 85 in control group). Physiological symptoms and the interview were our crude data. Data collection instruments included questionnaire data recording sheet, Sony Kidd, scale, and scale ruler. Data about exposed and unexposed group were collected during labor. Exposed group was a group that had consumed two tablespoons of boiled dill (Anethum graveolens) seeds while the control received nothing. All statistical analysis were performed by SPSS version 16 using t-test, Mann-Whitney U Test, chi-square, and exact fisher test. ‌ Results: The results showed that the average duration of first stage of labor in the exposed group was 53.16 minutes while this time for control group was 117.84 minutes (p=0.001). Pain in the two groups in terms of exposure and non-exposure was not statistically significant (p>0.05). Labor pain in equally dilations were statistically significant (p=0.001). Conclusion: The present study suggests that boiled dill (Anethum graveolens) seeds can be used at all stages of labor without causing any complications for the mother and fetus for reducing the period and pain of delivery.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Anethum graveolens, active phase, labor pain

نویسندگان مقاله سیده فاطمه حکمت زاده | sf hekmatzadeh


سیده طاهره میرمولایی | st mirmolaei


نازآفرین حسینی | n hoseini



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-154&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات